Πολιτική

Αλεξιάδης: “Ανακρίβειες και πυροτεχνήματα η “Συμφωνία Αλήθειας” του Μητσοτάκη”

"Αποκαλύφθηκε επιτέλους το πρόγραμμα της ΝΔ για την ελληνική οικονομία και προσδιορίστηκαν (με όχι μεγάλη σαφήνεια) οι προτάσεις της στα θέματα φορολογίας" αναφέρει ο Τρύφων Αλεξιάδης, ως απάντησε στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας που παρουσίασε από τη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η πρώτη αντίδραση από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη “Συμφωνία Αλήθειας“, του προγράμματος δηλαδή της Νέας Δημοκρατίας, που παρουσίασε ο αρχηγός του κόμματος στη Θεσσαλονίκη, ήρθε από την πλευρά του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικώ, Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Ο κ. Αλεξιάδης αναφέρει χαρακτηριστικά:

“Θα ακολουθήσει σίγουρα κοστολογημένη απάντηση στις υπερβολές και τις ανακρίβειες των πυροτεχνημάτων, αλλά αρχικά θέλω να τονίσω ορισμένα σημεία:

1. Γιατί δεν υπάρχει αναφορά σε έσοδα από φοροδιαφυγή και λαθρεμπόριο; Δεν προγραμματίζουν τέτοια έσοδα ή θα μας γυρίσουν πίσω στις εποχές με τα κουκουλώματα της λίστας Lagarde και των ευνοϊκών φορολογικών ρυθμίσεων για “ορισμένους”;

2. Η μοναδική πρόταση για θέματα φοροδιαφυγής είναι το νομοσχέδιο για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, το οποίο όλοι γνωρίζουν ότι είναι έτοιμο και στο τελικό στάδιο διαπραγμάτευσης! Γιατί όμως η ΝΔ δεν αναφέρει τίποτα για την ανάγκη θέσπισης ειδικού επαγγελματικού λογαριασμού, ρυθμίσεων για την αποκάλυψη κεφαλαίων, ρυθμίσεων για χρέη προς το Δημόσιο κλπ, που ζητούν (δικαίως) επίμονα κοινωνικοί και επαγγελματικοί φορείς;

3. Η πρότασή της για ύπαρξη δύο συντελεστών ΦΠΑ 11% και 22%, σημαίνει κατάργηση του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ 6,5%; Ας εξηγήσουν τις επιπτώσεις σε φάρμακα, βιβλία, εφημερίδες κλπ!

4. Μόνο για τον ΕΝΦΙΑ, οι εξαγγελίες της ΝΔ απαιτούν ισοδύναμα 960 εκατομμυρίων (3,2 δις Χ 30%). Αν προστεθούν και τα υπόλοιπα, οι εξαγγελίες τους απαιτούν τεράστια ποσά, τα οποία δεν καλύπτονται από το άθροισμα των 1.475 εκατομμυρίων ευρώ από δήθεν εξοικονόμηση δαπανών.

Ευτυχώς οι πολίτες διαθέτουν μνήμη. Διαθέτουν πλέον και τη δυνατότητα σύγκρισης των όσων προσπαθεί και αγωνίζεται η κυβέρνηση και της επιστροφής στο “σκοτεινό χθες” που εξαγγέλλει η ΝΔ“.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δόμνα Μιχαηλίδου και Χάρης Δούκας στα «κάγκελα» για τα πατίνια στην Αθήνα: «Η πόλη ανήκει σε όλους» – «Είναι θέμα υπουργείου»
Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας καλεί τον Δήμο Αθηναίων να προχωρήσει άμεσα σε ρύθμιση με στόχο την προστασία πεζών και ΑμεΑ
Δόμνα Μιχαηλίδου και Χάρης Δούκας 9
«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι αρωγός της Μονής Σινά» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελετή ενθρόνισης του νέου Αρχιεπισκόπου
«Η Ελληνική Κυβέρνηση θα στέκεται πάντα δίπλα στο Ιερό Μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης, θα το στηρίζει, έτσι ώστε να διαφυλάξει στην αιωνιότητα αυτό το ιδιαίτερο και ξεχωριστό καθεστώς το οποίο μας κληροδοτήθηκε από τους προγόνους μας»
«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι αρωγός της Μονής Σινά» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελετή ενθρόνισης του νέου Αρχιεπισκόπου
Καρανίκας για Επιστημονικό συμβούλιο Τσίπρα: Ακραία θλίψη – Θεωρεί ότι είμαστε χαζοί
Ο Τσίπρας δεν έχει πολιτικά στελέχη από τον παλιό ΣΥΡΙΖΑ εκτός από το ραδιούργο του γραφείο που τον οδηγεί από ήττα σε ήττα τα τελευταία χρόνια και όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις
Νίκος Καρανίκας 13