Πολιτική

Αλέξης Γεωργούλης: Πότε και πώς θα αρθεί η ασυλία του από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ενδεχομένως την Πέμπτη (20.04.2023) θα μπορέσουν να πάρουν οι νομικοί εκπρόσωποι του Αλέξη Γεωργούλη τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί βάσει της καταγγελίας που έκανε σε βάρος του η Ελένη Χρονοπούλου, η οποία τον κατηγορεί για βαριά ποινικά αδικήματα.

Μετά από την καταγγελία σε βάρος του, την υπεράσπιση του Αλέξη Γεωργούλη έχουν αναλάβει τρεις δικηγόροι. 

Στο Βέλγιο, το ενδιαφέρον εστιάζεται στο πότε θα πάει η υπόθεση στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων, προκειμένου να προχωρήσει το ζήτημα της άρσης ή μη της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη.

Την Τρίτη το βράδυ (18.04.2023) έγινε γνωστή η ανακοίνωση των δικηγόρων του, μέσω της οποίας δηλώνει την αθωότητά του.

Η Ελληνίδα συνήγορός του δήλωσε στο newsit.gr ότι δεν ακόμα έχουν πάρει τη δικογραφία στα χέρια τους, οπότε όταν γίνει και αυτό, τότε ο Αλέξης Γεωργούλης θα πρέπει να ενημερωθεί σχετικά με τις καταγγελίες και στη συνέχεια να κληθεί από την Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων για να καταθέσει τη δική του άποψη.

Έπειτα, το ζήτημα να φτάσει στην Ολομέλεια για να αποφασίσει αν θα αρθεί ή όχι η ασυλία του Αλέξη Γεωργούλη. Κατόπιν αυτού, θα προχωρήσει στη Δικαιοσύνη.

Μπορεί να χρειαστούν δύο ή και τρεις μήνες για να φτάσει στην Ολομέλεια, αλλά αυτήν τη στιγμή είναι σε εξέλιξη οι διεργασίες στην Ολομέλεια του Στρασβούργου, οπότε δεν είναι γνωστό το αν έχει αποφασιστεί εάν θα συζητηθεί το συγκεκριμένο ζήτημα στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων στα τέλη Απριλίου Απρίλη ή αν θα πάει ακόμα πιο πίσω.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, αυτό που αναμένεται πλέον είναι το εάν θα πάρει σειρά προτεραιότητας τώρα, στην Επιτροπή που έρχεται, ούτως ώστε να ξεκινήσει και πρακτικά η διαδικασία.

Τέλος, εκτιμάται ότι θα γίνουν προσπάθειες να προχωρήσει γρήγορα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Βενιζέλος σε Μαρινάκη για το «εμπνευστής του αμελλητί»: Η ΝΔ καταστρατήγησε το Σύνταγμα και τώρα υπόσχεται νέο
«Αντί να αναλάβει την ευθύνη της, η ΝΔ λέει ότι φταίει η διατύπωση του 2001 που την έκανα εγώ. Ευχαριστώ για την τιμή αλλά αδικεί ανθρώπους της ΝΔ» είπε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Ευάγγελος Βενιζέλος
Γεωργιάδης σε Βενιζέλο: Η ΝΔ δεν θα συγκυβερνήσει με Βελόπουλο και Λατινοπούλου, πήγαινε στον φίλο σου τον Ανδρουλάκη και πες μας τι θα κάνετε
«Πλην του ΠΑΣΟΚ, άλλη συγκυβέρνηση δεν μπορεί να υπάρξει. Αν δεν θέλετε, θα έχουμε ξανά εκλογές» επεσήμανε ο υπουργός Υγείας
Ευάγγελος Βενιζέλος και Άδωνις Γεωργιάδης