Πολιτική

Ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την επικοινωνία Κέρι με Κοτζιά

Ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρεται στη χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία των υπουργών Εξωτερικών Ηνωμένων Πολιτειών και Ελλάδας, Τζον Κέρι και Νίκου Κοτζιά, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «ο υπουργός Κέρι μίλησε με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, σήμερα (χθες) για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα» και ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ «τόνισε τη σημασία, η Ελλάδα και οι Ευρωπαίοι δανειστές της να εργαστούν μαζί εποικοδομητικά».

Επίσης, όπως επισημαίνεται, ο κ. Κέρι «σημείωσε τη σημασία της ενεργειακής διαφοροποίησης για τη μακροπρόθεσμη οικονομική δυναμική της Ελλάδας».

Τέλος, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών «συζήτησε επίσης με τον υπουργό Εξωτερικών Κοτζιά τη συνεχιζόμενη βία στην Ουκρανία και υπογράμμισε τη σημασία της εφαρμογής του πακέτου μέτρων του Μινσκ (που συμφωνήθηκε) αυτή την εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένης της κατάπαυσης του πυρός και των συμφωνιών πρωτοκόλλου της 5ης και της 14ης Σεπτεμβρίου 2014».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης στο υπουργικό: Μάχη με τα fake news για Τέμπη και εξωτερική πολιτική – Τολμηρές αλλαγές στις Ένοπλες Δυνάμεις
«Οι παρεμβάσεις μας ανάχωμα στην ακρίβεια - Επιστρέφουμε το μερίδιο της ανάπτυξης στους πολίτες - Στην ψευδολογία της αντιπολίτευσης απαντάμε με το έργο μας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 57
Συνεδριάζει σήμερα το υπουργικό συμβούλιο υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις φοροελαφρύνσεις σε 4 εκατ. πολίτες και το μεταναστευτικό
Στο «τραπέζι» και το νομοσχέδιο του υπουργείου Άμυνας για τον χάρτη μετάβασης των Ενόπλων Δυνάμεων στη νέα εποχή - Εγρήγορση σε θέματα μείζονος σημασία που φθείρουν δημοσκοπικά το κυβερνών κόμμα ζητά ο πρωθυπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης 15