Πολιτική

Ανδρουλάκης από την Κάλυμνο: Το εμπάργκο όπλων στην Τουρκία να γίνει πολιτική της Ευρώπης

Περιοδεία στην Κάλυμνο πραγματοποίησε ο Νίκος Ανδρουλάκης, στέλνοντας μήνυμα στους Ευρωπαίους για την προκλητικότητα της Τουρκίας. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής συνομίλησε με επαγγελματίες, κατοίκους και επισκέπτες του νησιού.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έγινε δέκτης της αγωνίας των Καλύμνιων για τις επιπτώσεις του ράλι ανατιμήσεων σε ενέργεια, καύσιμα και προϊόντα, που ψαλιδίζει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς και αυξάνει το κόστος λειτουργίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Androulakis Kalymnos

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής επισήμανε την ανάγκη «να ενισχυθούν οι δημόσιες δομές της υγείας και της παιδείας στα νησιά, να υπάρξουν ειδικά φορολογικά κίνητρα και ένας αναπτυξιακός σχεδιασμός με έμφαση στον τουρισμό και άλλους τομείς της οικονομίας, για να προκύψουν πολλές και καλές δουλειές, να μείνουν τα ελληνόπουλα στα νησιά μας, να κάνουν οικογένειες για να έχουν ένα καλύτερο μέλλον».

Androulakis Kalymnos

Από την Κάλυμνο με εμφανή συμβολισμό ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στην εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα, υπογραμμίζοντας ότι «ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, αλληλεγγύη των συμμάχων δεν είναι η πολιτική κατευνασμού. Είναι η ενίσχυση της ευρωπαϊκής πολιτικής αποτροπής και αυτό για να συμβεί πρέπει όλοι οι εταίροι μας να πάρουν επιτέλους απόφαση για εμπάργκο όπλων στην Τουρκία ώστε να σταματήσει οποιαδήποτε χώρα να εξοπλίζει το καθεστώς Ερντογάν.

Androulakis Kalymnos

Ένα καθεστώς, που καταπατά το διεθνές δίκαιο, ένα καθεστώς που καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα στο εσωτερικό της Τουρκίας και προκαλεί αστάθεια στην ευρύτερη περιοχή.

Androulakis Kalymnos

Άρα η πολιτική του εμπάργκο όπλων πρέπει να είναι μία κοινή ευρωπαϊκή πολιτική που θα υπογραμμίζει την άμυνα και την ασφάλεια. Ειδικά την ασφάλεια που τόσο ανάγκη έχουν όλοι οι ευρωπαϊκοί λαοί από την Εσθονία και την Φινλανδία μέχρι την Κύπρο και την Ελλάδα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Kυριάκος Μητσοτάκης: Η τρυφερή φωτογραφία με τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι στα Χανιά και οι ευχές για το «Χριστός Ανέστη»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του, παρακολούθησαν το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου την Ακολουθία της Αναστάσεως στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη Προδρόμου Κορακιών στα Χανιά
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι
Το πασχαλινό μήνυμα του Νίκου Ανδρουλάκη: Να ανοίξουμε τον δρόμο για την Ελλάδα της ελπίδας – Η πατρίδα χρειάζεται επανεκκίνηση
Στο μήνυμά του για το Πάσχα, ο Νίκος Ανδρουλάκης στάθηκε στο βαθύτερο νόημα των ημερών, τονίζοντας πως συμβολίζουν τη μετάβαση από την...
Νίκος Ανδρουλάκης 6
Σφοδρή επίθεση Καστανίδη σε Ανδρουλάκη: «Δεν θα καθορίσει την πολιτική μου παρουσία»
Ο πρώην υπουργός μιλά για «δολιότητα» πίσω από την πρόβλεψη για όριο θητειών και υποστηρίζει ότι η αλλαγή στο καταστατικό του ΠΑΣΟΚ έγινε για τον αποκλεισμό του από τα ψηφοδέλτια
Χάρης Καστανίδης