Πολιτική

Ανένδοτος ΑΝΕΛ – Κοτζιά: Σε εμάς χρωστάει ότι κάθεται σε υπουργική καρέκλα – video

Συνέχεια στην κόντρα των ΑΝΕΛ με τον Νίκο Κοτζιά έδωσε ο εκπρόσωπος του συγκυβερνώντος κόμματος, Θόδωρος Τουσουνίδης. Επιτέθηκε στον υπουργό Εξωτερικών, λέγοντας πως αν κάθεται σε υπουργική καρέκλα, το οφείλει στους ΑΝΕΛ.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Ο κ. Κοτζιάς δεν θα πρέπει να ξεχνάει ότι στην καρέκλα που κάθεται, την υπουργική, το οφείλει στους ΑΝΕΛ», τόνισε ο Θόδωρος Τουσουνίδης μιλώντας το πρωί της Παρασκευής (21.09.2018) στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα του ΑΝΤ1.

Αιτία για τη νέα ενδοκυβερνητική κόντρα ήταν η δήλωση του Νίκου Κοτζιά, κατά τη συνάντησή του με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Χάικο Μάας, πως η Συμφωνία των Πρεσπών που θα πάει στη Βουλή τον Ιανουάριο, θα περάσει χάρη στις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ, του Ποταμιού κι άλλων βουλευτών.

Click4more: Ο «πόλεμος» Κοτζιά – Ανεξαρτήτων Ελλήνων και… το πρόβλημα του Μητσοτάκη

Οι ΑΝΕΛ αντέδρασαν με σκληρή ανακοίνωση και ο εκπρόσωπός τους έδωσε συνέχεια στην κόντρα που κρατάει… καιρό. Ο Θ. Τουσουνίδης κάλεσε τον Νίκο Κοτζιά να είναι πιο… σοβαρός στις τοποθετήσεις του, λέγοντας πως όσοι μετέχουν στη συγκυβέρνηση θα πρέπει «να φερόμαστε και να τοποθετούμαστε με σεβασμό και προσοχή».

Αναφερόμενος στον Νίκο Κοτζιά, ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ τόνισε πως «θα πρέπει λοιπόν, όταν προσεγγίζει προβλήματα, όταν θέλει να κάνει προβλέψεις στα όρια της μαντείας, να είναι πολύ προσεκτικός». Και επανέλαβε αυτό που ανέφερε και η ανακοίνωση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων: «άλλωστε είναι ένας πολιτικός που ποτέ δεν δοκιμάστηκε στον στίβο της πολιτικής ζητώντας τον σταυρό προτίμησης από τους Έλληνες ψηφοφόρους».

Σημείωσε δε ότι «κανένας δεν μπορεί επειδή το επιθυμεί ο ίδιος να βγάλει τους ΑΝΕΛ εκτός παιχνιδιού γιατί οι ΑΝΕΛ βρίσκονται στο παιχνίδι μετά από απόφαση του ελληνικού λαού». Κατηγόρησε επίσης τους Νίκο Κοτζιά και Κυριάκο Μητσοτάκη πως «παραδίδουν το όνομα Μακεδονία» και «θα πρέπει πάρα πολύ σοβαρά να το ξανασκεφτούν γιατί έρχονται σε ευθεία αντίθεση με την επιθυμία ενός ολόκληρου λαού».

Ο Θόδωρος Τουσουνίδης επικαλέστηκε τα λόγια του Πάνου Καμμένου, στην ίδια εκπομπή πριν από μερικές μέρες, για το τι θα κάνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες όταν φτάσει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή. «Θα στηρίξουμε και θα συνεχίσουμε να παράγουμε έργο με αυτή την κυβέρνηση, μέχρι τη στιγμή που θα χτυπήσει την πόρτα του ελληνικού κοινοβουλίου μία συμφωνία», σημειώνοντας πως «εφόσον έρθει η Συμφωνία, η απόφασή μας κάποια στιγμή το 2019 είναι να δώσουμε στους Έλληνες τη δυνατότητα στους Έλληνες να αποφασίσουν». Δεν είπε ότι θα ρίξουν την κυβέρνηση αλλά το… περιέγραψε.

Δείτε τι δήλωσε ο Θόδωρος Τουσουνίδης

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ανδρουλάκης για τον θάνατο της μητέρας της Αφροδίτης Νέστορα: Οι δολοφόνοι να συλληφθούν και να τιμωρηθούν
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την οδύνη του για την απώλεια της Βάγιας Νέστορα, μετά τις εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη κατά στελεχών της Νέας Δημοκρατίας
Νίκος Ανδρουλάκης
Μητσοτάκης για τη δολοφονία της Βάγιας Νέστορα: Καμία ανοχή στο αίμα και τον διχασμό των άκρων, η σκέψη μου στην οικογένεια του θύματος
Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για τον «απάνθρωπο χαρακτήρα της τυφλής βίας», ζητώντας ανάχωμα ωριμότητας και αποφασιστικότητας απέναντι στην τρομοκρατία
Κυριάκος Μητσοτάκης, Ιπποκράτειο 7
Δείπνο Μητσοτάκη προς τιμήν της Κίμπερλι Γκιλφόιλ στο Μαξίμου για τα 250 χρόνια από την Αμερικανική Ανεξαρτησία
Στο επίκεντρο οι διαχρονικές σχέσεις Ελλάδας - ΗΠΑ, με τη συμμετοχή κυβερνητικών στελεχών, μελών της αμερικανικής πρεσβείας και εκπροσώπων της επιχειρηματικής κοινότητας
Γκιλφόιλ και Μητσοτάκης
Η ΝΔ ζητά τη διαγραφή Σγουρού μετά την ένταση στον αέρα του One: «Ο Ανδρουλάκης αποδέχεται αυτή τη συμπεριφορά;»
Η Αλεξάνδρα Σδούκου κατηγορεί τον υποψήφιο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ για απαράδεκτη συμπεριφορά απέναντι σε δημοσιογράφο και καλεί τον πρόεδρο του κόμματος να πάρει σαφή θέση
Η ΝΔ ζητά τη διαγραφή Σγουρού μετά την ένταση στον αέρα του One: «Ο Ανδρουλάκης αποδέχεται αυτή τη συμπεριφορά;» 10
Μητσοτάκης από Ιπποκράτειο για τις επιθέσεις κατά στελεχών της ΝΔ: «Θα τους βρούμε και θα τους οδηγήσουμε στη Δικαιοσύνη»
Μαζί με τον πρωθυπουργό, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Κωνσταντίνος Κυρανάκης και ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης
Μητσοτάκης
70