Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Ανένδοτος ΑΝΕΛ – Κοτζιά: Σε εμάς χρωστάει ότι κάθεται σε υπουργική καρέκλα – video

Ανένδοτος ΑΝΕΛ – Κοτζιά: Σε εμάς χρωστάει ότι κάθεται σε υπουργική καρέκλα – video
Φωτογραφία Αρχείου Eurokinissi

Συνέχεια στην κόντρα των ΑΝΕΛ με τον Νίκο Κοτζιά έδωσε ο εκπρόσωπος του συγκυβερνώντος κόμματος, Θόδωρος Τουσουνίδης. Επιτέθηκε στον υπουργό Εξωτερικών, λέγοντας πως αν κάθεται σε υπουργική καρέκλα, το οφείλει στους ΑΝΕΛ.

«Ο κ. Κοτζιάς δεν θα πρέπει να ξεχνάει ότι στην καρέκλα που κάθεται, την υπουργική, το οφείλει στους ΑΝΕΛ», τόνισε ο Θόδωρος Τουσουνίδης μιλώντας το πρωί της Παρασκευής (21.09.2018) στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα του ΑΝΤ1.

Αιτία για τη νέα ενδοκυβερνητική κόντρα ήταν η δήλωση του Νίκου Κοτζιά, κατά τη συνάντησή του με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Χάικο Μάας, πως η Συμφωνία των Πρεσπών που θα πάει στη Βουλή τον Ιανουάριο, θα περάσει χάρη στις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ, του Ποταμιού κι άλλων βουλευτών.

Click4more: Ο «πόλεμος» Κοτζιά – Ανεξαρτήτων Ελλήνων και… το πρόβλημα του Μητσοτάκη

Οι ΑΝΕΛ αντέδρασαν με σκληρή ανακοίνωση και ο εκπρόσωπός τους έδωσε συνέχεια στην κόντρα που κρατάει… καιρό. Ο Θ. Τουσουνίδης κάλεσε τον Νίκο Κοτζιά να είναι πιο… σοβαρός στις τοποθετήσεις του, λέγοντας πως όσοι μετέχουν στη συγκυβέρνηση θα πρέπει «να φερόμαστε και να τοποθετούμαστε με σεβασμό και προσοχή».

Αναφερόμενος στον Νίκο Κοτζιά, ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ τόνισε πως «θα πρέπει λοιπόν, όταν προσεγγίζει προβλήματα, όταν θέλει να κάνει προβλέψεις στα όρια της μαντείας, να είναι πολύ προσεκτικός». Και επανέλαβε αυτό που ανέφερε και η ανακοίνωση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων: «άλλωστε είναι ένας πολιτικός που ποτέ δεν δοκιμάστηκε στον στίβο της πολιτικής ζητώντας τον σταυρό προτίμησης από τους Έλληνες ψηφοφόρους».

Σημείωσε δε ότι «κανένας δεν μπορεί επειδή το επιθυμεί ο ίδιος να βγάλει τους ΑΝΕΛ εκτός παιχνιδιού γιατί οι ΑΝΕΛ βρίσκονται στο παιχνίδι μετά από απόφαση του ελληνικού λαού». Κατηγόρησε επίσης τους Νίκο Κοτζιά και Κυριάκο Μητσοτάκη πως «παραδίδουν το όνομα Μακεδονία» και «θα πρέπει πάρα πολύ σοβαρά να το ξανασκεφτούν γιατί έρχονται σε ευθεία αντίθεση με την επιθυμία ενός ολόκληρου λαού».

Ο Θόδωρος Τουσουνίδης επικαλέστηκε τα λόγια του Πάνου Καμμένου, στην ίδια εκπομπή πριν από μερικές μέρες, για το τι θα κάνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες όταν φτάσει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή. «Θα στηρίξουμε και θα συνεχίσουμε να παράγουμε έργο με αυτή την κυβέρνηση, μέχρι τη στιγμή που θα χτυπήσει την πόρτα του ελληνικού κοινοβουλίου μία συμφωνία», σημειώνοντας πως «εφόσον έρθει η Συμφωνία, η απόφασή μας κάποια στιγμή το 2019 είναι να δώσουμε στους Έλληνες τη δυνατότητα στους Έλληνες να αποφασίσουν». Δεν είπε ότι θα ρίξουν την κυβέρνηση αλλά το… περιέγραψε.

Δείτε τι δήλωσε ο Θόδωρος Τουσουνίδης

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις