Πολιτική

Αντώνης Φούσας: Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για τον θάνατο του πρώην υπουργού

Ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, μετά την δημοσιοποίηση της είδησης πως ο πρώην βουλευτής υπουργός, Αντώνης Φούσας, πέθανε σε ηλικία 82 ετών.

«Η οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά με οδύνη τον πρώην Υπουργό και Βουλευτή Αντώνη Φούσα, ο οποίος υπήρξε για δεκαετίες επιφανής νομικός και πολύτιμο στέλεχος της παράταξής μας, με σημαντικές παρεμβάσεις και διακρίσεις» αναφέρει η ανακοίνωση.

Και συνεχίζει: «Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο χωριό Ρεπετίστα του Δήμου Άνω Καλαμά Ιωαννίνων. Σπούδασε νομικά και πολιτικές επιστήμες στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Θεσσαλονίκης και εργάστηκε ως δικηγόρος με ειδίκευση στην ποινική δικηγορία. Το 1974, ως νέος τότε δικηγόρος, ήταν ο πρώτος που υπέβαλε μήνυση σε βάρος των πραξικοπηματιών για τα εγκλήματα της επταετίας, προκαλώντας την καταδίκη των δραστών.

Εκλέχτηκε Βουλευτής Ιωαννίνων το 1993, το 1996 και το 2004, ενώ διετέλεσε Υπουργός Αιγαίου στις Κυβερνήσεις Ιωάννη Γρίβα και Ξενοφώντα Ζολώτα κατά τα έτη 1989 και 1990.

Στη μακρά πολιτική και επαγγελματική του διαδρομή, ο Αντώνης Φούσας διακρίθηκε για το ήθος, τη μαχητικότητα και την αγάπη του για την Ελλάδα και την ιδιαίτερή του πατρίδα. Η μνήμη του θα αποτελεί για όλους μας πολύτιμη παρακαταθήκη και οδηγό. Στην οικογένειά του εκφράζουμε τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αλέξης Χαρίτσης για Αλέξη Τσίπρα και «Ιθάκη»: Η περιγραφή για την πρότασή του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ είναι ακριβής
«Θεώρησα ότι σε εκείνες τις συνθήκες χωρίς να υπάρχει η αντίστοιχη προετοιμασία, πολιτική και προσωπική, δεν θα μπορούσε να διασφαλιστεί ακριβώς η ενότητα και η βιωσιμότητα του εγχειρήματος»
Ο Αλέξης Χαρίτσης και ο Αλέξης Τσίπρας
Νίκος Παππάς για Αλέξη Τσίπρα: Κι εγώ δεν συμφωνώ με όσα έχει κάνει – Οφείλει να καταγράψει όσα έζησε
«Πήρα αποφάσεις με βάση τη θέλησή μου υποτιμώντας ίσως τους συσχετισμούς, κάποια πράγματα, πιθανότατα να τα κάναμε διαφορετικά, κάναμε όμως κάποιες κεντρικές επιλογές που δικαιώθηκαν από την Ιστορία»
Τσίπρας - Παππάς
Τάιλερ Μακμπέθ για Αλέξη Τσίπρα και «Ιθάκη»: Ζητώ να μην χρησιμοποιείται το όνομά μου για την προώθηση του βιβλίου σας
«Με όλο τον σεβασμό, ζητώ να χρησιμοποιείται το όνομά μου για οποιονδήποτε σκοπό μάρκετινγκ ή προώθησης σε σχέση με το βιβλίο σας. Με θερμούς χαιρετισμούς, Τάιλερ»
Ο Αλέξης Τσίπρας με τον Τάιλερ Μακμπέθ