Πολιτική

Απάντησε με Πιραντέλο ο Σταθάκης στα ερωτήματα που ο ίδιος προκάλεσε για το χρέος – Λύση μέχρι τα Χριστούγεννα αλλιώς…

- Ο Γ. Σταθάκης δεν διευκρίνισε εάν η φράση “δεν υπάρχει άλλος τρόπος” αφορά το χρέος ή πιθανές πολιτικές εξελίξεις
- Μέσω Twitter απάντησε πως δημοσιογραφικοί κύκλοι συγκράτησαν πως θα υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις εάν δεν βρεθεί λύση με το χρέος
- Σημειώνει με νόημα: "Οι Άγγλοι θα το ονόμαζαν wishful thinking αλλά εγώ θα προτιμήσω τον Πιραντέλο, τον πατέρα του Θεάτρου του Παραλόγου"
- Για την εκτίναξη του χρέους επί κυβερνήσεων Καραμανλή δήλωσε πως ήταν αναγκαίο λόγω παλαιότερου δανεισμού

Tη δική του απάντηση έδωσε μέσω Twitter ο υπουργός Ανάπτυξης, Γιώργος Σταθάκης στα ερωτήματα που ο ίδιος προκάλεσε με την αναφορά του στη Βουλή για το χρέος.

Μιλώντας στην υποεπιτροπή της Βουλής για το χρέος, ο κ. Σταθάκης, δήλωσε πως η υπόθεση του χρέους πρέπει να κλείσει μέχρι τα Χριστούγεννα για να έχουμε μία σαφή στρατηγική που θα καθιστά βιώσιμο το χρέος” και συνέχισε προκαλώντας την έκπληξη σε όλους: “διαφορετικά δεν υπάρχει άλλος τρόπος”.

Ωστόσο, έμεινε σε αυτό ο υπουργός Ανάπτυξης και δεν διευκρίνισε τι ακριβώς εννοεί με τη φράση “δεν υπάρχει άλλος τρόπος”. Δεν διευκρίνισε δηλαδή εάν δεν υπάρχει άλλος τρόπος για τη ρύθμιση του χρέους ή εάν εννοούσε πως χωρίς ρύθμιση του χρέους μέχρι τα Χριστούγεννα δεν υπάρχει άλλος τρόπος για την κυβέρνηση, κάτι που έχει πολλές αναγνώσεις, μέχρι και εκείνη των εκλογών.

Και αφού προκάλεσε ερωτήματα ο ίδιος έσπευσε να απαντήσει μέσω Twitter γράφοντας χαρακτηριστικά:

“Δημοσιογραφικοί κύκλοι που φημίζονται για την… εγκυρότητά τους, ανακάλυψαν στην πρώτη συνεδρίαση της υποεπιτροπής της Βουλής για το χρέος ότι ο Δραγασάκης διαφωνεί με τον Τσίπρα και θεωρεί το χρέος βιώσιμο. Στη δεύτερη κατάλαβαν ότι ο Τσακαλώτος θέλει να βγει η χώρα από την Ευρωζώνη. Από τη δική μου τοποθέτηση, σήμερα, συγκράτησαν ότι αν δεν υπάρξει λύση μέχρι τα Χριστούγεννα έρχονται πολιτικές εξελίξεις. Οι Άγγλοι θα το ονόμαζαν wishful thinking αλλά εγώ θα προτιμήσω τον Πιραντέλο, τον πατέρα του Θεάτρου του Παραλόγου: «έτσι είναι αν έτσι νομίζετε”.

Βέβαια, η θολή τοποθέτηση του κ. Σταθάκη ήταν αυτή που προκάλεσε τα ερωτήματα για το τι μπορεί να εννοεί, αλλά με αυτή την απάντηση αποσαφηνίζει πως εάν δεν υπάρξει λύση μέχρι τα Χριστούγεννα έρχονται πολιτικές εξελίξεις.

Σε άλλη παρατήρησή του αναφορικά με το χρέος, ο κ. Σταθάκης παραδέχθηκε πως το χρέος δημιουργήθηκε κυρίως από το 1980 και μετά, αλλά εκεί ήρθε άλλη μία έκπληξη, όταν ο υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κάλυψε την περίοδο διακυβέρνησης από τον Κώστα Καραμανλή όπου παρατηρήθηκε εκτίναξη του χρέους.

Ο κ. Σταθάκης τόνισε πως αυτή η εκτίναξη επί της κυβερνήσεως Καραμανλή έγινε, προκειμένου να καλυφθεί ο παλαιότερος δανεισμός.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το plan b της κυβέρνησης για τους αγρότες με πρόστιμα – Σκέψεις για απάντηση με συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για «παράνομες πράξεις» από τους αγρότες με την κατάληψη των δρόμων και συμπλήρωσε «υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής του νόμου με μια σειρά διατάξεων
Τρακτέρ
32
Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους αγρότες: Η προειδοποίηση για άμεσο τερματισμό των μπλόκων και οι αιχμές περί «τραμπούκων»
Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να προσέλθουν σε διάλογο αγρότες που εκπροσωπούν όλα τα μπλόκα και ιδανικά εκπρόσωποι συνολικά του αγροτικού κόσμου
Κυριάκος Μητσοτάκης 26
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τραμπουκίζουν αγρότες που θέλουν τον διάλογο για να μη σπάσει το μέτωπο
«Αντιστροφή της πραγματικότητας ότι τους δρόμους κλείνει η Τροχαία» - «Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο των αιτημάτων τους, πόσο μάλλον όταν αρνούνται να προσέλθουν σε έναν διάλογο»
Κυριάκος Μητσοτάκης
331
Άδωνις Γεωργιάδης: Η Ελλάδα ασφαλώς αναγνωρίζει το διεθνές ποινικό δικαστήριο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα αφήσει τη χώρα να καταστραφεί
«Το tweet μου για την Eurovision ανέδειξε την αριστερή υποκρισία» είπε ο υπουργός Υγείας για τις αναρτήσεις του για τη Διεθνή Αμνηστία και το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης
Ο Άδωνις Γεωργιαδης 21