Πολιτική

Απάντηση ΝΔ σε Κασσελάκη: Ψέματα και «κενά μνήμης»

Για διάδοση ψεμάτων κατηγορεί τον Στέφανο Κασσελάκη η ΝΔ, με ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του κόμματος.

Στην ανακοίνωσή του ο Γραφείο Τύπου της ΝΔ αναφέρει πως «παρότι ξέρουμε ότι βασικός αντίπαλός μας είναι τα προβλήματα και με αυτά μαχόμαστε καθημερινά, δεν μπορούμε να αφήνουμε αναπάντητα τα ψέματα του κ. Κασσελάκη, ούτε να μην καλύπτουμε τα ”κενά μνήμης” που εμφανίζεται να έχει από τη μία δημόσια τοποθέτησή του έως την επόμενη».

Ας δούμε δύο χαρακτηριστικά σημερινά του ψέματα:

Ψέμα πρώτο

”Ο κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε ότι θα μειώσει τους φόρους καθαρά για λόγους μάρκετινγκ, αλλά έγινε το αντίθετο”.

Ποια είναι η αλήθεια;

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει μειώσει από το 2019 πάνω από 50 φόρους και εισφορές, που οδήγησαν στην έμμεση αύξηση του εισοδήματος των Ελλήνων πολιτών ταυτόχρονα με την άμεσες αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Ενδεικτικά αναφέρουμε τη μείωση του ΕΝΦΙΑ πάνω από 30%, την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%, τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3 μονάδες, την αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί, τη μείωση του Φόρου Επιχειρήσεων από το 29% στο 22%, τη μείωση της προκαταβολής φόρου από το 100% στο 55%.

Όπως δε τόνισε μόλις χθες ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, επίσης από τους Δελφούς, στον προϋπολογισμό του 2025 θα περιλαμβάνεται μια σειρά από μέτρα για την ενίσχυση εισοδημάτων και μείωση φόρων συνολικού ύψους 870 εκ. ευρώ.

Ψέμα δεύτερο

”Η χώρα μας είναι πολύ χαμηλά στην Ευρώπη τόσο σε ρυθμό ανάπτυξης, όσο και σε επενδύσεις”

Ποια είναι η αλήθεια;

Έχουν περάσει μόλις 48 ώρες από τη δήλωση του επιτρόπου Οικονομίας της ΕΕ ότι η Ελλάδα τρέχει με ανάπτυξη 2%, ενώ η Ευρώπη με 0% και κάτι, γεγονός που, όπως επισήμανε, κάνει τη διαφορά. Ο Ευρωπαίος επίτροπος έκανε ειδική αναφορά στην αύξηση των επενδύσεων και επιπλέον των επενδύσεων σε στρατηγικούς τομείς όπως η έρευνα, η ανάπτυξη, η εκπαίδευση, αλλά και για το πώς η Ελλάδα αυξάνει τις εξαγωγές, που είναι επίσης ένα πολύ σημαντικό μήνυμα».

Η ανακοίνωση συνεχίζει αναφέροντας πως «ο κ. Κασσελάκης δήλωσε επίσης ότι μπορεί να επικοινωνήσει καλύτερα από όλους με τους ξένους επενδυτές καθώς, όπως είπε, είναι ο μόνος πολιτικός ηγέτης στην Ελλάδα που έχει πετύχει στον ιδιωτικό τομέα. Δεν ξέρουμε αν αναφέρεται σε παλιούς γνωστούς του από το Ντέλαγουερ ή όχι. Αυτό που ξέρουμε σίγουρα είναι ότι δεν έχει δώσει απαντήσεις για τις εταιρείες του και παραμένει ο μοναδικός πολιτικός αρχηγός που δεν έχει υποβάλει ακόμα δήλωση πόθεν έσχες».

«Μας μίλησε ακόμα για το ”μαξιλάρι των 37 δισ.”, αλλά ”ξέχασε” να μας πει ότι ήταν το ενέχυρο των δανειστών για την τεράστια προσωπική αναξιοπιστία του προκατόχου του.

Και φυσικά, ”ξέχασε” ότι δημιουργήθηκε από μια σκληρή φορομπηχτική πολιτική που τσάκισε τη μεσαία τάξη.

Και κάτι τελευταίο: Το ”μαξιλάρι” για το οποίο σήμερα περηφανεύεται ήταν ή δεν ήταν ”η πιο μνημονιακή απόφαση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ”, όπως δήλωνε ο ίδιος πριν από μερικούς μήνες;», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νέος γύρος έντασης με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου στην εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Ο επίορκος Λαζαρίδης ο συκοφάντης», «είπες παιδεραστή τον Άδωνι Γεωργιάδη»
Για το θέμα ο Άδωνις Γεωργιάδης προανήγγειλε εξώδικα, ο Μακάριος Λαζαρίδης επιχείρησε να ενημερώσει τα μέλη της επιτροπής για τις νομικές ενέργειες και η Ζωή Κωνσταντοπούλου εξερράγη για ακόμα μία φορά
Ζωή Κωνσταντοπούλου
Παύλος Μαρινάκης: Ενημέρωση «Christmas edition» για χριστουγεννιάτικες ταινίες και το «αιώνιο» δίλημμα μελομακάρονο ή κουραμπιές
«Καλά Χριστούγεννα! Ευτυχισμένος ο νέος χρόνος με όλο και περισσότερες ερωτήσεις στις οποίες να μπορούμε με στοιχεία να απαντήσουμε», ευχήθηκε ο Παύλος Μαρινάκης
Παύλος Μαρινάκης 5
Εξώδικο Γεωργιάδη σε Κωνσταντοπούλου: «Μήνυση και αγωγή αν δεν ανακαλέσει, με κατηγόρησε επίτηδες για παιδεραστία»
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε πως εννοούσε τον Νίκο Γεωργιάδη, όμως ο υπουργός θεωρεί πως «το έκανε επίτηδες για να βλάψει την τιμή και την υπόληψή μου»
Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή
21
Νίκος Γιαννόπουλος για την επίθεση που δέχτηκε από τον Νίκο Παππά: «Ένιωσα δύο δυνατές γροθιές στο κεφάλι, ήταν πισώπλατο χτύπημα»
«Έπεσα κάτω και ούρλιαζα, εγώ δεν έχω προηγούμενα, ο Νίκος Παππάς έχει ανοίξει beef με πολλούς δημοσιογράφους» λέει ο Νίκος Γιανόπουλος
Νίκος Γιαννόπουλος
Νίκος Ανδρουλάκης: Κατέθεσα στη Βουλή ένα πλαίσιο έξι σημείων, κανείς δεν θέλει να κάνει Χριστούγεννα στα μπλόκα
«Ο εμπαιγμός των αγροτών συνεχίζεται. Χθες ο ΕΛΓΑ πήρε από τους λογαριασμούς τους τα ποσά των ασφαλιστικών εισφορών,  πριν τους πιστωθούν οι βασικές ενισχύσεις», είπε ο Ανδρουλάκης
Ο Νίκος Ανδρουλάκης στην προσύνοδο των Σοσιαλιστών ηγετών στις Βρυξέλλες