Πολιτική

Αποστόλου: 4,7 δισ. για την αγροτική ανάπτυξη και 524 εκατ. για την αλιεία

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, ενθαρρύνει τους νέους ανθρώπους να ασχοληθούν με την αγροτική παραγωγή, τονίζοντας ότι «το αγροτικό επάγγελμα έχει και στη χώρα μας μέλλον, αρκεί να εκμεταλλευτούμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα και βέβαια να έχουν πάντα οι αγρότες το μυαλό τους στην αγορά και όχι μόνον στις επιδοτήσεις».

“Υπάρχει η πάγια είσπραξη των κοινοτικών επιδοτήσεων, που είναι περίπου 2,5 δισ. ευρώ το χρόνο. Έρχονται 4,7 δισ. ευρώ για την αγροτική ανάπτυξη και 524 εκατ. για την αλιεία ως το 2020”, είπε χαρακτηριστικά στο “ΧΩΝΙ” και επισήμανε ότι “ο έλεγχος του συστήματος θα βοηθήσει τους πραγματικούς παραγωγούς φορολογικά, θα συμβάλλει στην άνοδο των τιμών παραγωγού, θα περιορίσει τη φοροδιαφυγή, θα περιορίσει τις παράνομες εισαγωγές και “ελληνοποιήσεις”, αλλά και θα μειώσει αισθητά τις τιμές καταναλωτή”.

Οι αδικημένες και μη ευνοημένες κοινωνικές ομάδες εξακολουθούν να στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνει ο Βαγγέλης Αποστόλου. Η κυβέρνηση πρόκειται να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί γι’ αυτές, όπως για παράδειγμα τους αγρότες, τα μέτρα για τους οποίους δεν έχουν ακόμα οριστικοποιηθεί.

Αντίθετα, όπως τονίζει ο κ. Αποστόλου, ετοιμάζονται εναλλακτικές προτάσεις για την προστασία του αγροτικού εισοδήματος, προωθείται η έγκαιρη εκταμίευση των επιδοτήσεων και προβλέπονται πρόσθετες πηγές χρηματοδότησης από κοινοτικά και εθνικά προγράμματα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δημοσκοπήσεις Marc, Real Polls και GPO: Μικρή άνοδος για τη ΝΔ μετά τις εξαγγελίες Μητσοτάκη – Αρνητικοί απέναντι στο ενδεχόμενο κομμάτων από Τσίπρα και Σαμαρά
Στη δημοσκόπηση της Marc για την εφημερίδα Θέμα της Κυριακής η ΝΔ καταγράφει άνοδο 1,7 μονάδες στην πρόθεση ψήφου και το ποσοστό διαμορφώνεται στο 27%
Κάλπη 17