Πολιτική

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Ποιοι Δήμοι πέρασαν στα χέρια του ΚΚΕ – «Ενισχύθηκε κι άλλο η Λαϊκή Συσπείρωση» είπε ο Κουτσούμπας

Οι τέσσερις υποψήφιοι του ΚΚΕ που είχαν περάσει στον β’ γύρο των δημοτικών εκλογών της Κυριακής, 15 Οκτωβρίου κατάφεραν να κερδίσουν και να εκλεγούν δήμαρχοι. Στον α’ γύρο της 8ης Οκτωβρίου, το ΚΚΕ είχε εκλέξει δήμαρχο στην Ικαρία. 

Στον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών της 15ης Οκτωβρίου, το ΚΚΕ εξέλεξε δημάρχους σε Πάτρα, Καισαριανή, Πετρούπολη και Χαΐδάρι. Τους τέσσερις νεοεκλεγμένους δημάρχους συνεχάρη ο Δημήτρης Κουτσούμπας. 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Στην Πάτρα, με την ενσωμάτωση στο 99,71% ο Κώστας Πελετίδης κατάφερε να επανεκλεγεί για τρίτη φορά δήμαρχος της αχαϊκής πρωτεύουσας, συγκεντρώνοντας ποσοστό 56,72%, έναντι 43,28% του Κωνσταντίνου Σβόλη.

Στην Καισαριανή, ο Ηλίας Σταμέλος νίκησε με 61,51% τον Χρήστο Βοσκόπουλο που συγκέντρωσε ποσοστό 38,49% στο 100% της ενσωμάτωσης.

Στην Πετρούπολη, ο Ευάγγελος Σίμος αναδείχθηκε δήμαρχος με ποσοστό 55,33% έναντι 44,67% του Στέφανου Γαβριήλ Βλάχου, με την ενσωμάτωση στο 100%.

Και στο Χαϊδάρι, ο Μιχάλης Σελέκος είναι ο νέος δήμαρχος, καθώς συγκέντρωσε το 55,23% των ψήφων, έναντι 44,775% του Ευάγγελου Ντηνιακού.

Υπενθυμίζεται ότι εκλογή από την πρώτη Κυριακή, 8 Οκτωβρίου, είχε εξασφαλίσει ο υποψήφιος του ΚΚΕ στην Ικαρία, Φανούρης Καρούτσος με 45,07%, υπερισχύοντας του απερχόμενου δημάρχου, Νίκου Καλαμπόγια, που πήρε 42,87%.

Κουτσούμπας: Το βήμα που έγινε την προηγούμενη Κυριακή ενισχύθηκε με την εκλογή δημάρχων της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Σε δήλωση για τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών προχώρησε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι «χαιρετίζουμε τους χιλιάδες ψηφοφόρους που, και στον β’ γύρο, τίμησαν με την ψήφο τους τη «Λαϊκή Συσπείρωση» με το γαρύφαλλο.

Το βήμα, που έγινε την προηγούμενη Κυριακή, ενισχύθηκε αυτή την Κυριακή παραπέρα, με την εκλογή δημάρχων της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Πάτρα με τον Κώστα Πελετίδη, στην Καισαριανή με τον Ηλία Σταμέλο, στο Χαϊδάρι με Δήμαρχο τον Μιχάλη Σελέκο, στην Πετρούπολη με Δήμαρχο τον Βαγγέλη Σίμο, ενώ αυτή τη στιγμή δίνεται η μάχη ψήφο την ψήφο και στον Τύρναβο με τον Στέλιο Τσικριτσή.

Έτσι μαζί με την Ικαρία, που από τον α’ γύρο εξέλεξε δήμαρχο τον Φανούρη Καρούτσο, η «Λαϊκή Συσπείρωση» θα είναι πλειοψηφία σίγουρα σε 5 συνολικά Δήμους της χώρας.

Οι δημοτικές αυτές αρχές θα αποτελούν στήριγμα του λαού στον καθημερινό του αγώνα για τα δικαιώματά του, θα είναι αντιπολίτευση στις κυβερνήσεις και το αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο συγκρότησης και λειτουργίας της τοπικής διοίκησης ως μακρύ χέρι του κράτους.

Συνολικά επιβεβαιώνεται και με τα σημερινά αποτελέσματα ότι, παρά τον συνολικά αρνητικό συσχετισμό ακόμα, σταθεροποιείται και ενισχύεται συνεχώς, ένα ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, ο απεγκλωβισμός εργατικών λαϊκών δυνάμεων από τα αστικά κόμματα, η άνοδος του κύρους και η μαχητική συμπόρευση με το ΚΚΕ».

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άδωνις Γεωργιάδης – Παύλος Πολάκης: Νέα κόντρα στη Βουλή – «Μην πάρεις πάλι αναβολή», «ο δικηγόρος μου έχει πολλές υποθέσεις»
«Είπες ψέματα ότι δεν ζήτησες αναβολή, και σου κότσαρα το δικαστικό έγγραφο», είπε ο υπουργός Υγείας. «Λες ψέματα» απάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Παύλος Πολάκης στη Βουλή 16
Αλλαγές στο γραφείο του έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης - Ο Γιώργος Παπαβασιλείου νέος διευθυντής
Η επί σειρά ετών συνεργάτης του Νίκου Ανδρουλάκη και μέχρι τώρα διευθύντρια του γραφείου του, Έλενα Αναστασίου, αναλαμβάνει γραμματέας του Δικτύου για τα δικαιώματα του παιδιού και της οικογένειας
Ο Νίκος Ανδρουλάκης
Κόντρα χωρίς τέλος για τον Άγνωστο Στρατιώτη ανάμεσα σε Δούκα και Δένδια: Στη δικαιοσύνη ο δήμαρχος – «Δεν θα επιτρέψουμε την υποβάθμιση του μνημείου», απαντά το Άμυνας
Στη δικαιοσύνη προσφεύγει ο Χάρης Δούκας για την ανάθεση της καθαριότητας του μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη σε ιδιώτη – Η απάντηση του υπουργείου Άμυνας
Κόντρα χωρίς τέλος για τον Άγνωστο Στρατιώτη ανάμεσα σε Δούκα και Δένδια: Στη δικαιοσύνη ο δήμαρχος – «Δεν θα επιτρέψουμε την υποβάθμιση του μνημείου», απαντά το Άμυνας 80
Παύλος Μαρινάκης: Η Ζωή Κωνσταντοπούλου προσπαθεί να σώσει την πολιτική της καριέρα, ο Χάρης Δούκας να πει το “καλή τύχη” στους δημότες της Αθήνας
«Δεν υπάρχει κανένα θέμα με τον Νίκο Δένδια. Φιλότιμη η προσπάθεια της αντιπολίτευσης να δημιουργήσει θέμα» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Παύλος Μαρινάκης
Το «άνοιγμα» Φάμελλου στον Τσίπρα αλλάζει το τοπίο στην Κεντροαριστερά - «Αρκετά μας κατέστρεψες» είπε ο Ραγκούσης στον Πολάκη
Κατά της συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με το νέο κόμμα του πρώην πρωθυπουργού, ο Παύλος Πολάκης, ο Τρύφωνας Αλεξιάδης και ο Ανδρέας Παναγιώτοπουλος
Σωκράτης Φάμελλος / Αλέξης Τσίπρας 40
Στα «χαρακώματα» Δένδιας – Δούκας για το Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη: Τα «αγκάθια», η λέξη «παγίδα» και η λύση της ιδιωτικής εταιρείας
Η ασάφεια στη διατύπωση της τροπολογίας για τις αρμοδιότητες που περνούν πια στο Πεντάγωνο από τον Δήμο Αθηναίων, ήταν η βάση για να ξεσπάσει ο «πόλεμος» για το Μνημείο του  Αγνώστου Στρατιώτη - Η λέξη «παγίδα» ήταν η… «φροντίδα»
Το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη 30
Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Σύντομα εξαγγελίες για το στεγαστικό μέσα από ευρωπαϊκούς πόρους, όχι μόνο για ενεργειακή αναβάθμιση
«Το μέτρο το οποίο θα υλοποιηθεί στα τέλη Νοεμβρίου, η επιστροφή δηλαδή ενός πλήρους ενοικίου σε όλους τους ενοικιαστές μέχρι του ύψους των 800 ευρώ δεν είναι το μόνο», τόνισε ο πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες 6