Πολιτική

Αποτελέσματα εκλογών ΝΔ: Πάνω από 400.000 ψήφισαν – Τι ώρα θα υπάρξει το τελικό αποτέλεσμα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η καταμέτρηση των ψήφων μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας για την ανάδειξη του προέδρου της ΝΔ.

Τα εκλογικά κέντρα έκλεισαν λίγο μετά τις 8:00 το βράδυ λόγω της αυξημένης προσέλευσης και όχι στις 7:00 που ήταν αρχικά προγραμματισμένο. Κύριο χαρακτηριστικό από το πρωί ήταν η μεγάλη συμμετοχή και οι ουρές στα εκλογικά τμήματα.

Το τεχνικό πρόβλημα που δημιουργήθηκε στο ηλεκτρονικό σύστημα λίγο μετά τις 7:00 είχε αποτέλεσμα να καθυστερήσει περαιτέρω η διαδικασία, το πρόβλημα όμως αποκαταστάθηκε γρήγορα. Σε εκλογικά κέντρα όμως που υπήρχαν ουρές, η διαδικασία, με απόφαση των οικείων εφορευτικών επιτροπών ολοκληρώθηκε μετά τις 8:00 το βράδυ, και αφού ψήφισαν όλοι.

Από την λεωφόρο Συγγρού εκτιμούσαν ότι τελικά προσήλθαν στις εσωκομματικές κάλπες περί τους 400.000 πολίτες και η συμμετοχή ξεπέρασε και τις πλέον αισιόδοξες προβλέψεις.

Κοινός τόπος τόσο της λεωφόρου Συγγρού όσο και των υποψηφίων είναι ότι “οι Νεοδημοκράτες πήραν την τύχη της παράταξης στα χέρια τους”. Καθώς η διαδικασία της ψηφοφορίας καθυστέρησε θα αργήσει αντίστοιχα και η ολοκλήρωση της καταμέτρησης. Επισήμως η λεωφόρος Συγγρού θα ανακοινώσει το τελικό αποτέλεσμα που εκτιμάται στις 11:00 με 12:00 τη νύχτα. Τα επιτελεία των υποψηφίων όμως θα έχουν εκτίμηση νωρίτερα όσο θα ολοκληρώνεται η καταμέτρηση στα επιμέρους εκλογικά τμήματα.

Ανοικτό είναι το εάν θα χρειαστεί και δεύτερος γύρος που θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα και από το ύψος της διαφοράς μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου.

Αργά το βράδυ και εφόσον υπάρξει το τελικό αποτέλεσμα θα γίνουν οι δηλώσεις των υποψηφίων προέδρων οι οποίοι αυτή την ώρα είναι στα γραφεία τους και υποδέχονται τα αποτελέσματα με τα επιτελεία τους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άρση ασυλίας για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ ζητά ο βουλευτής της ΝΔ Λάκης Βασιλειάδης - «Προκύπτει έμμεσα το όνομά μου»
«Από τη δικογραφία του ΟΠΕΚΕΠΕ προκύπτει με σαφήνεια ότι δεν υφίσταται καμία ένδειξη τέλεσης οποιασδήποτε παράνομης πράξης εκ μέρους μου», αναφέρει σε δήλωσή του
Ο βουλευτής της ΝΔ Λάκης Βασιλειάδης
Τηλεοπτικό μήνυμα Μητσοτάκη: Οι 3 αποφάσεις για τα «γαλάζια» στελέχη που εμπλέκονται στο σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ
«Ζωηρές» παραμένουν και οι εισηγήσεις για κάλπες μέσα στο καλοκαίρι, ωστόσο η εισήγηση που αυτή τη στιγμή φέρεται να «κερδίζει» περισσότερο «έδαφος» είναι οι κάλπες να στηθούν αμέσως μετά τη ΔΕΘ, το φθινόπωρο
ΝΑΣΟΣ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ 27
Ο Κώστας Σκρέκας ζήτησε την άμεση άρση της ασυλίας του από την Παρασκευή: «Δεν θα επιτρέψω η παραμικρή υπόνοια να πλήξει την παράταξη»
«Η πράξη μου υπαγορεύεται από την ανάγκη διασφάλισης της θεσμικής καθαρότητας και της πολιτικής αξιοπιστίας της παράταξης» αναφέρει ο Κώστας Σκρέκας
Κώστας Σκρέκας
Υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ: Τσιάρας, Κεφαλογιάννης και Σκρέκας ζητούν άμεση άρση της βουλευτικής ασυλίας και αρνούνται κάθε εμπλοκή
Τόσο οι πρώην υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης και Πολιτικής Προστασίας, όσο και ο πρώην Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ ζητούν την πλήρη διερεύνηση από τη Δικαιοσύνη των υποθέσεων που τους αφορούν
Κώστας Τσιάρας, Γιάννης Κεφαλογιάννης, Κώστας Σκρέκας 24