Πολιτική

Αποχή ρεκόρ! Δεν ψήφισαν δυο στους τρεις! Που ξεπέρασε το 66%!

Πολλοί το περίμεναν ότι στον β’ γύρο των εκλογών πολλοί θα «ψήφιζαν» αποχή. Όπερ και εγένετο, με τις παραλίες γεμάτες και τα εκλογικά κέντρα άδεια!

Δεν ήταν μόνο οι εικόνες από τις γεμάτες παραλίες που έδειχναν… αποχή. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι στον β’ γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών η αποχή έφτασε σε επίπεδα ρεκόρ, καθώς σε πολλές περιοχές από τους τρεις ψηφοφόρους προσήλθε στις κάλπες ο ένας, ενώ απείχαν οι δύο!

Σε επίπεδο περιφερειών, για να εκλέξουν τον νέο περιφερειάρχη Αττικής προσήλθε το 41,26% των ψηφοφόρων και απείχε το 58,74%, ενώ στον α’ γύρο η αποχή ήταν 41,14%.

[read4more]

Στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη συμμετείχε στις εκλογές το 40,36% των ψηφοφόρων και απείχε το 59,64%. Το ποσοστό αποχής στον α’ γύρο ήταν 46,77%.

Η μεγαλύτερη αποχή σημειώθηκε στο Βόρειο Αιγαίο, όπου προσήλθε στις κάλπες το 33,45% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, ενώ δεν προσήλθε το 66,55%. Στον α’ γύρο απείχε το 54,47%.

Στη Δυτική Ελλάδα ψήφισε το 45,81% των πολιτών και απείχε το 54,19%, ενώ την περασμένη Κυριακή δεν πήγε να ψηφίσει το 39,32%.

Στα Ιόνια Νησιά συμμετείχε το 38,74% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, ενώ δεν προσήλθε στις κάλπες το 61,26%. Η αποχή στον α’ γύρο ήταν 48,63%.

Για την εκλογή του νέου περιφερειάρχη Πελοποννήσου ψήφισε το 39,89% του εκλογικού σώματος και απείχε το 60,11%, ενώ την περασμένη Κυριακή απείχε το 45,22%.

Για περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας προσήλθε το 44,28% των ψηφοφόρων και απείχε το 55,72%. Η αποχή στον α’ γύρο ήταν 36,33%.

Πρωταθλητής στην αποχή ο δήμος Αθηναίων

Ανάλογα υψηλή ήταν η αποχή και στις δημοτικές εκλογές. Ενδεικτικά, για την εκλογή του νέου δημάρχου Αθηναίων ψήφισε το 33,33% του εκλογικού σώματος, ενώ απείχε το 66,66%. Στον α’ γύρο απείχε το 53,26%.

Για τον νέο δήμαρχο Θεσσαλονίκης προσήλθε στις κάλπες το 37,39% και απείχε το 62,61%. Στον α’ γύρο το ποσοστό αποχής έφτασε στο 47,50%.

Χαμηλότερη σε σχέση με άλλες περιπτώσεις ήταν η αποχή στον δήμο Πατρέων, όπου συμμετείχε το 49,68% και απείχε το 50,32%. Στον α’ γύρο δεν προσήλθε το 37,31% των ψηφοφόρων.

Για τον δήμαρχο Πειραιώς ψήφισε το 34,23% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, ενώ η αποχή φτάνει το 65,77%. Την περασμένη Κυριακή δεν προσήλθε στις κάλπες το 49,72% του εκλογικού σώματος.

Τέλος, στο Ηράκλειο Κρήτης για την εκλογή του νέου δημάρχου συμμετείχε στη διαδικασία το 47,91% και απείχε το 52,09%, ενώ το ποσοστό αποχής την περασμένη Κυριακή διαμορφώθηκε στο 34,84%.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Συγκινεί ο Τρύφων Αλεξιάδης για τον Απόστολο Βεσυρόπουλο - «Όταν αισθάνθηκα αδιαθεσία στη Βουλή μου τηλεφωνούσε να δει πώς είμαι»
Ο Τρύφων Αλεξιάδης χαρακτήρισε τον Απόστολο Βεσυρόπουλο ως έναν «σπουδαίο πολιτικό και ικανό στέλεχος του οικονομικού επιτελείου της Νέας Δημοκρατίας»
Απόστολος Βεσυρόπουλος
Τραγικό «παιχνίδι» της μοίρας για τον Απόστολο Βεσυρόπουλο: Βοήθησε να πολλαπλασιαστούν οι απινιδωτές στη χώρα αλλά «έσβησε» σε παραλία που δεν διέθετε τη σωτήρια συσκευή
Σήμερα υπάρχουν περίπου 70 απινιδωτές στον δήμο Σιθωνίας, ωστόσο στην παραλία που έπαθε ανακοπή ο Απόστολος Βεσυρόπουλος, δεν έχει τοποθετηθεί τέτοιο μηχάνημα
Απόστολος Βεσυρόπουλος 13
Οι τελευταίες δραματικές στιγμές του βουλευτή Απόστολου Βεσυρόπουλου που έπαθε ανακοπή καρδιάς και πέθανε στα 59 του
Ο θάνατός του έχει προκαλέσει μεγάλη θλίψη στον πολιτικό κόσμο με τα συλλυπητήρια μηνύματα να φτάνουν το ένα μετά το άλλο για την ξαφνική αυτή απώλεια
Απόστολος Βεσυρόπουλος 19