Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Άρση ασυλίας Γιάννη Βρούτση για υπόθεση του Μένιου Φουρθιώτη: Απορρίφθηκε με 262 – 2 ψήφους

Βρούτσης

Με 262 ψήφους έναντι δύο, απορρίφθηκε η άρση ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Βρούτση στη μηνυτήρια αναφορά που του είχε καταθέσει ο Μένιος Φουρθιώτης.

Ο βουλευτής, Γιάννης Βρούτσης νωρίτερα, ζήτησε από την Ολομέλεια να μην αρθεί η ασυλία του, εξηγώντας ότι η υπόθεση αφορά τα όσα είχε πράξει ο Μένιος Φουρθιώτης σχετικά με το «Πρόγραμμα Συνεργασίας» που θεσπίστηκε για την στήριξη των επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας.

«Εγώ είπε, δεν έχω συναντηθεί ποτέ, δεν έχω επικοινωνήσω ποτέ μέσω είτε τηλεφώνου είτε μέσω με sms μαζί του, ούτε είχα πάει ποτέ στην εκπομπή που είχε».

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασία, είπε ο βουλευτής, κάποια χρονικής στιγμή οι οικονομικές υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας και του e-EFKA με επιστολή με ενημέρωσαν καταχρηστική συμπεριφορά του κ. Φουρθιώτη, όπου 6 με 7 άτομα που εργαζόντουσαν στην εταιρεία που είχε φαίνεται να αλλάζει η μηνιαία μισθοδοσία τους και να ανέρχεται σε 85.000 ευρώ, σε 65.000 ευρώ κλ.π. Εάν δεν με ενημέρωναν οι υπηρεσίες, εγώ δεν θα το ήξερα καθώς ένας υπουργός δεν είναι δυνατόν να γνωρίζει τι μπορεί να κάνει μια επιχείρηση. Αμέσως, όμως όταν το πληροφορήθηκα μπλόκαρα τις καταβολές του Προγράμματος Συνεργασίας για τους μήνες Οκτωβρίου και Νοεμβρίου στην συγκεκριμένη επιχείρηση. Και τον Δεκέμβριο έφερα την διάταξη στην Βουλή που ψηφίσαμε για το «πλαφόν» στο Πρόγραμμα και έτσι γλιτώσαμε πολλά εκατομμύρια ευρώ.

Μόλις μπλόκαρα την εταιρεία, είπε ο κ. Βρούτσης, άρχισαν οι απειλές, οι πιέσεις και οι καταγγελίες εναντίον μου μέσα από την εκπομπή που είχε ο Φουρθιώτης. Δεν υποχώρησα και το διασφάλισα το δημόσιο σε μια ζημιά αρκετών εκατομμυρίων που θα είχε υπάρξει.

Κατά της άρσης ασυλίας του Γιάννη Βρούτση τάχθηκε και ο ΣΥΡΙΖΑ​.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις