Πολιτική

Άρση ασυλίας Γιάννη Βρούτση για υπόθεση του Μένιου Φουρθιώτη: Απορρίφθηκε με 262 – 2 ψήφους

Με 262 ψήφους έναντι δύο, απορρίφθηκε η άρση ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Βρούτση στη μηνυτήρια αναφορά που του είχε καταθέσει ο Μένιος Φουρθιώτης.

Ο βουλευτής, Γιάννης Βρούτσης νωρίτερα, ζήτησε από την Ολομέλεια να μην αρθεί η ασυλία του, εξηγώντας ότι η υπόθεση αφορά τα όσα είχε πράξει ο Μένιος Φουρθιώτης σχετικά με το «Πρόγραμμα Συνεργασίας» που θεσπίστηκε για την στήριξη των επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας.

«Εγώ είπε, δεν έχω συναντηθεί ποτέ, δεν έχω επικοινωνήσω ποτέ μέσω είτε τηλεφώνου είτε μέσω με sms μαζί του, ούτε είχα πάει ποτέ στην εκπομπή που είχε».

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασία, είπε ο βουλευτής, κάποια χρονικής στιγμή οι οικονομικές υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας και του e-EFKA με επιστολή με ενημέρωσαν καταχρηστική συμπεριφορά του κ. Φουρθιώτη, όπου 6 με 7 άτομα που εργαζόντουσαν στην εταιρεία που είχε φαίνεται να αλλάζει η μηνιαία μισθοδοσία τους και να ανέρχεται σε 85.000 ευρώ, σε 65.000 ευρώ κλ.π. Εάν δεν με ενημέρωναν οι υπηρεσίες, εγώ δεν θα το ήξερα καθώς ένας υπουργός δεν είναι δυνατόν να γνωρίζει τι μπορεί να κάνει μια επιχείρηση. Αμέσως, όμως όταν το πληροφορήθηκα μπλόκαρα τις καταβολές του Προγράμματος Συνεργασίας για τους μήνες Οκτωβρίου και Νοεμβρίου στην συγκεκριμένη επιχείρηση. Και τον Δεκέμβριο έφερα την διάταξη στην Βουλή που ψηφίσαμε για το «πλαφόν» στο Πρόγραμμα και έτσι γλιτώσαμε πολλά εκατομμύρια ευρώ.

Μόλις μπλόκαρα την εταιρεία, είπε ο κ. Βρούτσης, άρχισαν οι απειλές, οι πιέσεις και οι καταγγελίες εναντίον μου μέσα από την εκπομπή που είχε ο Φουρθιώτης. Δεν υποχώρησα και το διασφάλισα το δημόσιο σε μια ζημιά αρκετών εκατομμυρίων που θα είχε υπάρξει.

Κατά της άρσης ασυλίας του Γιάννη Βρούτση τάχθηκε και ο ΣΥΡΙΖΑ​.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Υπουργείο Εξωτερικών για τον στολίσκο «Global Sumud Flotilla»: Καλούμε σε αυτοσυγκράτηση – Σε συνεννόηση με το Ισραήλ για την ασφαλή αποβίβαση στην Ελλάδα
«Με αφορμή την ισραηλινή επιχείρηση σε σκάφη του Global Sumud Flotilla σε διεθνή ύδατα, ανοιχτά της Κρήτης, καλούμε σε αυτοσυγκράτηση και καθολικό...
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI 7
«Σφάζονται» Μαξίμου και ΠΑΣΟΚ για τις Ανεξάρτητες Αρχές: «Κατώτερος των περιστάσεων ο Ανδρουλάκης» – «Οι μάσκες έπεσαν, δεν σας παίρνει»
Κυβερνητικές πηγές κατηγορούν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για «τοξική ρητορική» - «Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια», απαντά η Χαριλάου Τρικούπη
Μέγαρο Μαξίμου
Ανδρουλάκης κατά κυβέρνησης για τις υποκλοπές: Κάνετε τις κότες – Παπασταύρου: Επενδύετε σε μια υπερχειλίζουσα τοξικότητα
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για «θεσμική παρακμή», άφησε αιχμές για τη διαδικασία στις Ανεξάρτητες Αρχές και υπερασπίστηκε την πρόταση για 4ημερη εργασία
Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ 5