Πολιτική

Άρση βουλευτικής ασυλίας για Παύλο Πολάκη και Έλενα Ακρίτα αποφάσισε η Βουλή

«Η αίτηση άρσης ασυλίας μου είναι εξοργιστική και προκλητική», είπε ο Παύλος Πολάκης - «Μύθευμα που δεν συνέβη ποτέ» λέει η Έλενα Ακρίτα

Την άρση της βουλευτικής ασυλίας για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλο Πολάκη και Έλενα Ακρίτα αποφάσισε σήμερα (27/02/2025) με συντριπτική πλειοψηφία η Βουλή.

Υπέρ της άρσης ασυλίας του Παύλου Πολάκη ψήφισαν 214 βουλευτές και κατά ψήφισαν 56 βουλευτές ενώ υπέρ της άρσης της ασυλίας της Έλενας Ακρίτα ψήφισαν 220 βουλευτές και ένας βουλευτής ψήφισε κατά.

Ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος χαρακτήρισε εξοργιστική την αίτηση άρσης ασυλίας του, είπε ότι αφορά μήνυση που κατατέθηκε σε βάρος του επειδή με αναρτήσεις του είχε κάνει αποκαλύψεις για «σκανδαλώδεις προμήθειες» υγειονομικού υλικού, την εποχή του κορονοϊού, από τον τότε διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής του παρέμβασης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε επίσης σε σχέσεις που διατηρούσε το συγκεκριμένο πρόσωπο με τους κ.κ. Μιχάλη Μπεκίρη και Γιώργο Μυλωνάκη.

«Η αίτηση άρσης ασυλίας μου είναι εξοργιστική και προκλητική», είπε ο κ. Πολάκης και προσέθεσε ότι αφορά μια περίπτωση αποκάλυψης “σύγχρονων λαδεμπόρων”, διότι ο πρώην διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας προέβη σε “σκανδαλώδεις προμήθειες” στην πρώτη φάση του κορονοϊού.

Τον Μάρτιο του 2020 έκανε παραγγελία 72.000 μασκών υψηλής προστασίας, για τις οποίες το σύνολο δαπάνης ανήλθε σε 1.535.000 ευρώ ΦΠΑ, δηλαδή η τιμή ανά μάσκα με ΦΠΑ ήταν 20,34 ευρώ. Την ίδια μέρα, η 1η Υγειονομική Περιφέρεια κατακύρωσε αντίστοιχη προμήθεια, των ίδιων μασκών, της ίδιας εταιρείας με 5,46 ευρώ με ΦΠΑ, ανά μάσκα.

Πάλι την ίδια μέρα ο πρώην διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρεια παρήγγειλε 3.800 στολές προστασίας, έναντι 23,14 ευρώ τη μία, τιμή με ΦΠΑ. Η μάσκα έκανε 20 ευρώ και η στολή έκανε 23 ευρώ. Την ίδια περίοδο, πάλι η 1η ΥΠΕ, γι΄αυτές τις στολές, της ίδιας εταιρείας, τις παραγγέλνει έναντι 9,92 ευρώ με ΦΠΑ», ανέφερε ο κ. Πολάκης.

Ο βουλευτής ανέφερε ότι «υπάρχει δυστυχώς ένα τμήμα της ανώτερης ειδικά δικαιοσύνης, το οποίο καλύπτει, συγκαλύπτει, συρταρώνει, βάζει κάτω από το τραπέζι, καθυστερεί, δεν εκδικάζει, αρχειοθετεί», υποθέσεις διασπάθισης δημοσίου χρήματος. Διευκρίνισε επίσης ότι αναφέρεται σε ένα τμήμα της ανώτερης δικαιοσύνης που δεν επιτελεί τον ρόλο του αλλά υπάρχει και ένα τμήμα πιο «χαμηλής» δικαιοσύνης, το οποίο επιτελεί τον ρόλο του, όπως είπε.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Έλενα Ακρίτα είπε ότι η αίτηση άρσης ασυλίας της έγινε όταν «κάποιος ανέσυρε από τη ζωηρή του φαντασία ένα αδιανόητο μύθευμα, το οποίο δεν συνέβη ποτέ, πριν από 25 ολόκληρα χρόνια», σε ένα σήριαλ που ο μηνυτής ήταν τεχνικός και η κ. Ακρίτα σύμβουλος σεναρίου.

«Τα ψεύδη και οι αθλιότητες που όλως τυχαίως επινόησε αυτός ο κύριος, μετά από ένα τέταρτο του αιώνα, έχουν ένα ξεκάθαρα συκοφαντικό και κακοποιητικό πρόσημο και οι λόγοι είναι ευνόητοι», είπε η κ. Ακρίτα και ζήτησε την άρση της ασυλίας της.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας για τις φωτογραφίες με τους 200 της Καισαριανής: «Καθοριστική συμβολή στην ιστορική μνήμη»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαιρετίζει την πρωτοβουλία του υπουργείο Πολιτισμού για την εξασφάλιση των ιστορικών ντοκουμέντων από τις εκτελέσεις αγωνιστών την περίοδο της κατοχής
Κωνσταντίνος Τασούλας
Φωτογραφίες με τους 200 της Καισαριανής: «Είμαστε περήφανοι, δεν λύγισαν, δεν λιγοψύχησαν» δηλώνουν στο newsit.gr συγγενείς των εκτελεσθέντων
Τα 12 ιστορικά ντοκουμέντα που εμφανίστηκαν προς δημοπράτηση στο eBay και εξετάζει το ΥΠΠΟ φωτίζουν για πρώτη φορά τις τελευταίες στιγμές των 200 της Πρωτομαγιάς του ’44, ενώ συγγενείς μιλούν για «ανατριχίλα» και υπερηφάνεια και εντείνονται οι πιέσεις να αποκτηθούν από το κράτος
Κομμουνιστές αντιστασιακοί οδηγούνται στο απόσπασμα την Πρωτομαγιά του '44
13
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου διαψεύδει τις καταγγελίες για απλήρωτη εργαζόμενη: «Δεν απασχολείται στην Πλεύση Ελευθερίας εδώ και ένα χρόνο»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας μιλά για «κακοστημένη σκηνοθεσία» στην υπόθεση «Βιολάντα», καταγγέλλει και «εντεταλμένες προσπάθειες εκβίασης» και δηλώνει ότι θα προσφύγει στην Δικαιοσύνη κατά Γεωργιάδη, Κουσουλό και Πολύζο
Ζωή Κωνσταντοπούλου 21
Κυριάκος Μητσοτάκης για ανεργία στους νέους: Στόχος να ζουν καλύτερα από τις προηγούμενες γενιές
Σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός αναφέρεται σε φοροελαφρύνσεις για νέους έως 25 ετών, στο «Σπίτι μου ΙΙ» και στη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, σημειώνοντας ότι «η ακρίβεια και το στεγαστικό πιέζουν»
Κυριάκος Μητσοτάκης
Άδωνις Γεωργιάδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου: Κόντρα δίχως τέλος, νέα καταγγελία και αιχμές για την υπόθεση Γρηγορόπουλου
Η αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Υγείας και της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, εδώ και ημέρες, εκτείνεται από την Ολομέλεια έως τις επιτροπές και τα social media, με το πολιτικό θερμόμετρο να παραμένει σταθερά υψηλά
Άδωνις Γεωργιάδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου
30
Αντώνης Σαμαράς σε Κωνσταντίνο Τασούλα: «Σε λάθος κατεύθυνση» τα εθνικά, αδιέξοδα στο εσωτερικό
Ο πρώην πρωθυπουργός έθεσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ζητήματα δημογραφικού, ακρίβειας και χρηματοδότησης των ΜμΕ, ενώ άσκησε κριτική στη γραμμή στα ελληνοτουρκικά και ζήτησε η συνταγματική αναθεώρηση να μην γίνει «επικοινωνιακά»
Κωνσταντίνος Τασούλας και Αντώνης Σαμαράς 20