Συμβαίνει τώρα:
Κλειστή η Ομήρου στο κέντρο: ΤΕΕΜ ελέγχουν ύποπτη μηχανή έξω από την Τράπεζα της Ελλάδος
Πολιτική

Ασφαλείς οι Έλληνες στο Χαλέπι – Σε ετοιμότητα η Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών

Διπλωματικές πηγές στην Αθήνα διαβεβαίωσαν το βράδυ της Τρίτης (03.12.2024) ότι οι Έλληνες που ζουν στο Χαλέπι της Συρίας είναι ασφαλείς. Ως γνωστόν, η πόλη έχει πέσει στα χέρια των τζιχαντιστών της οργάνωσης «Χάγιατ Ταχρίρ Αλ-Σαμ».

Σχετικά με τις εξελίξεις στη Συρία, οι ίδιοι διπλωματικοί κύκλοι του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών επισημαίνουν ότι η ιστορική ελληνική ομογένεια στο Χαλέπι αριθμεί περίπου 50 οικογένειες και όλοι οι Έλληνες είναι ασφαλείς.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, η πρεσβεία της Ελλάδας στη Δαμασκό και ο άμισθος πρόξενος της Ελλάδας στο Χαλέπι βρίσκονται σε διαρκή επαφή με τους Έλληνες του Χαλεπίου, στους οποίους έχει συσταθεί η αποφυγή μετακινήσεων.

«Η ελληνική πρεσβεία έχει δεχθεί 40 αιτήματα Ελλήνων και συνδεδεμένων μελών τους ώστε να συμπεριληφθούν σε επιχείρηση μετακίνησης, την οποία θα αναλάβει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών. Η αυτοκινητοπομπή των Ηνωμένων Εθνών θα έχει τελικό προορισμό τη Δαμασκό», σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

Τονίζεται, δε, πως η Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών παραμένει σε ετοιμότητα για όποια συνδρομή χρειασθεί.

«Η Ελλάδα, όπως έπραξε και κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου στη Συρία, στέκεται πάντοτε αρωγός των Χριστιανών στη Μέση Ανατολή», υπογραμμίζουν.

Τέλος, σημειώνεται ότι νωρίτερα την Τρίτη, ο βουλευτής της ΝΔ, Μίλτος Χρυσομάλλης, που έχει χαρτογραφηθεί στην εσωτερική πολιτική γεωγραφία ως φίλα προκείμενος στον διαγραφέντα από το κυβερνών κόμμα, πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, με δήλωσή του καλούσε το Υπουργείο Εξωτερικών για την προστασία των μελών της ελληνορθόδοξης κοινότητας στο Χαλέπι της Συρίας που απειλούνται από την επέλαση των τζιχαντιστών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΠΑΣΟΚ για Λαζαρίδη: Σαφής αποδοκιμασία από τον ΥΠΕΞ, ο πρωθυπουργός να τον απομακρύνει από κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο
Η Χαριλάου Τρικούπη κάνει λόγο για «διχαστικές και εθνικά επικίνδυνες δηλώσεις» που αναπαράγουν ακροδεξιά ρητορική και τις παράνομες διεκδικήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο
Μακάριος Λαζαρίδης 5
Επιμένει ο Λαζαρίδης για τις ευθύνες Σημίτη στην κρίση των Ιμίων: «Δεν ανακαλώ τίποτα» απαντά στον Ανδρουλάκη
Στην αντεπίθεση ο Παύλος Χρηστίδης, επισημαίνοντας ότι στο ΠΑΣΟΚ «κανείς δεν μπορεί να δεχθεί πως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ αναπαράγει και αναμασά την τουρκική προπαγάνδα»
Μακάριος Λαζαρίδης 18
Ο Ανδρουλάκης καλεί Μητσοτάκη και Γεραπετρίτη να τοποθετηθούν στα όσα είπε ο Λαζαρίδης για τα Ίμια: «Ντροπή, δεν υπάρχει γκριζάρισμα στο Αιγαίο»
Εφ’ όλης της ύλης επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από βήματος της Βουλής ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Νίκος Ανδρουλάκης