Πολιτική

Αχτσιόγλου: Καθαρή έξοδος και επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων από τον Αύγουστο και μετά

Για καθαρή έξοδο τον Αύγουστο και επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων έκανε λόγο η 'Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας σε πυκνό ακροατήριο στο Δημαρχείο του σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Στις 21 Μαΐου θα έχουμε τελειώσει με την αξιολόγηση και από τον Αύγουστο βγαίνουμε οριστικά από τα προγράμματα αυστηρής επιτροπείας. Η χώρα θα είναι αυτόνομη χρηματοδοτικά και θα παίρνουμε αέρα ελευθερίας για να ασκήσουμε ελεύθερα την πολιτική μας» είπε η υπουργός Εργασίας.

Η υπουργός μίλησε για «οριστική και καθαρή έξοδο» της χώρας από τα μνημόνια λέγοντας «το μόνο που θα έχουμε από πλευράς θεσμών, θα είναι μια χαλαρή εποπτεία, όπως έχει γίνει και με τις άλλες χώρες, δηλαδή Πορτογαλία, Κύπρο, Ιρλανδία, όταν τελείωσαν με τα μνημόνια. Εμείς θα στέλνουμε κάποιες πληροφορίες για τα δημοσιονομικά του κράτους και θα υπάρχουν ενδεχομένως κάποιες συστάσεις, αν κάτι δεν πάει καλά».

Αναφερόμενη στο δημόσιο χρέος και την επιδιωκόμενη ελάφρυνση, η κ. Αχτσιόγλου εξήγησε «συζητούμε για την εφαρμογή του γαλλικού μηχανισμού, σύμφωνα με τον οποίο τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους θα είναι ανάλογα με τον ρυθμό ανάπτυξης της χώρας».

“Βάλαμε σε τάξη τα εργασιακά και τα συνταξιοδοτικά”

Η υπουργός Εργασίας υποστήριξε, ότι η κυβέρνηση έβαλε «σε τάξη» τα εργασιακά και συνταξιοδοτικά προβλήματα που υπήρχαν, αν και παρέλαβε, όπως χαρακτηριστικά τόνισε «καμένη γη, βαθιά ελλειμματικά ταμεία, 400.000 συντάξεις να εκκρεμούν και ας είχαν προηγηθεί 11 συνεχείς περικοπές συντάξεων από τις προηγούμενες κυβερνήσεις».

Η κ. Αχτσιόγλου ήταν σαφής ότι «γίνεται το καλύτερο δυνατόν» για τους εργαζόμενους και ότι μετά τον Αύγουστο και την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, θα επανέλθουν σε ισχύ οι συλλογικές διαπραγματεύσεις με την υπογραφή νέων συλλογικών συμβάσεων, αλλά και «θα θεσμοθετηθεί προς τα πάνω πραγματικός κατώτατος μισθός».

Ακολούθησε ομιλία του υφυπουργού Εργασίας, Νάσου Ηλιόπουλου, πάνω σε εργασιακά θέματα και ενδιαφέρουσα συζήτηση με τη συμμετοχή των παρισταμένων με την υποβολή ερωτήσεων προς τα στελέχη της κυβέρνησης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Συλλυπητήρια από Τασούλα και Μητσοτάκη για τον θάνατο του Βασίλη Λεβέντη: «Υπήρξε μια ξεχωριστή προσωπικότητα στη δημόσια ζωή»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του ιδρυτή της Ένωσης Κεντρώων, ενώ ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι υπηρέτησε τις απόψεις του «με πάθος επί δεκαετίες»
Βασίλης Λεβέντης Ένωση Κεντρώων
Σαμαράς για τις εμπρηστικές επιθέσεις κατά στελεχών της ΝΔ: «Η βία δεν έχει θέση σε μια πολιτισμένη κοινωνία»
Ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της «γαλάζιας» παράταξης εξέφρασε την ειλικρινή συμπαράστασή του στα τρία πολιτικά στελέχη και στις οικογένειές τους
Αντώνης Σαμαράς
Βασίλης Λεβέντης: Τα 23 χρόνια επιμονής για την είσοδο στη Βουλή, οι πίτσες στο στούντιο και η σχέση με τον θετό γιο του
Από το Πολυτεχνείο και τα πρώτα χρόνια του ΠΑΣΟΚ, στις τηλεοπτικές εκπομπές, την ίδρυση της Ένωσης Κεντρώων και την κοινοβουλευτική δικαίωση του 2015 - Η σκληρή μάχη για τη ζωή του
Βασίλης Λεβέντης
Σύσσωμη καταδίκη από την αντιπολίτευση για τις εμπρηστικές επιθέσεις κατά στελεχών της ΝΔ: «Η βία δεν έχει καμία θέση στη Δημοκρατία»
ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, Νέα Αριστερά και ΕΛΑΣ καταδίκασαν τις επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη, με αιχμές, διαφοροποιήσεις και κοινή αναφορά στην ανάγκη διαλεύκανσης της υπόθεσης.
εμπρηστικές επιθέσεις σε στελέχη της ΝΔ, Θεσσαλονίκη
Κωστής Χατζηδάκης για τις εμπρηστικές επιθέσεις σε στελέχη της ΝΔ: Να υψωθεί τείχος δημοκρατίας απέναντι στη βία
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ζήτησε πολιτική απομόνωση των δραστών και όσων ανέχονται τη βία, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Ζήση Ιωακείμοβιτς
Κωστής Χατζηδάκης
Επικοινωνία Μητσοτάκη με τον Ζήση Ιωακείμοβιτς μετά τις εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη
Ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ Θεσσαλονίκης, ενώ η κυβέρνηση μιλά για «δολοφονικές επιθέσεις» και η αστυνομία αναζητά τους δράστες
Μητσοτάκης