Πολιτική

Αχτσιόγλου: Οδηγίες… διευκόλυνσης για σύνταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά

Για ευνοϊκότερο πλαίσιο θεμελίωσης δικαιώματος συνταξιοδότησης για τους εργαζόμενους στα βαρέα και ανθυγιεινά κάνει λόγο η υπουργός Εργασίας, ΄Έφη Αχτσιόγλου.

Ευνοϊκότερο πλαίσιο θεμελίωσης δικαιώματος συνταξιοδότησης για τους εργαζόμενους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ) θα περιληφθεί στο νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις, που θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή, δήλωσε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, σε συνέντευξή της στην ιστοσελίδα Grtimes.gr.

Οι πληροφορίες που δίνει η Αχτσιόγλου

Ειδικότερα, η υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι στο νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις περιλαμβάνεται διάταξη η οποία επεκτείνει το χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο θα πρέπει ο εργαζόμενος να έχει ένσημα στα βαρέα και ανθυγιεινά, για να θεμελιώσει το δικαίωμα συνταξιοδότησης.

«Αυτήν τη στιγμή, προβλέπεται ότι ο εργαζόμενος θα πρέπει να έχει 1.000 ένσημα στα βαρέα και ανθυγιεινά τα τελευταία 13 χρόνια της εργασίας του. Με τη διάταξη που φέρνουμε στη Βουλή, επεκτείνουμε αυτό το χρονικό διάστημα στα τελευταία 17 χρόνια», ανέφερε η κ. Αχτσιόγλου, διευκρινίζοντας ότι, με αυτήν τη χρονική επέκταση, καλύπτονται ασφαλισμένοι με μεγάλες περιόδους ανεργίας, ώστε να μπορούν σε αυτό το ευνοϊκότερο πλαίσιο να θεμελιώσουν δικαίωμα συνταξιοδότησης.

«Είναι μία ακόμη ρύθμιση που θεωρώ ότι θα δώσει ανάσα σε δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένους που την περιμένουν», υπογράμμισε η υπουργός Εργασίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζει το «πακέτο» της ΔΕΘ: Στο τραπέζι ρυθμίσεις για ενοίκια, φορολογία και «προσωπική διαφορά» συνταξιούχων
Ο Κ. Μητσοτάκης θα δώσει έμφαση και στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την ενίσχυση της θέσης της χώρας στη διεθνή «σκακιέρα», όπως και για την αμυντική θωράκιση της χώρας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 126
Άδωνις Γεωργιάδης για τις παράνομες συνταγογραφήσεις: Καμία τέτοια παράνομη συμπεριφορά δεν έχει θέση στο ΕΣΥ
«Έχουμε δώσει και δίνουμε διαρκώς οδηγίες στους ιατρούς του ΕΣΥ να προσέχουν την μυστικότητα των κωδικών τους, για το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης»
Ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης 4
Κυριάκος Μητσοτάκης: Δύο αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας έριξαν σήμερα 8,5 τόνους τροφίμων στη Γάζα – Δείτε βίντεο
«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την άμεση διακοπή των εχθροπραξιών, την απελευθέρωση των ομήρων και την ανεμπόδιστη ροή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα»
Τα αεροπλάνα που πέταξαν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα
46