Πολιτική

Αχτσιόγλου: Τιμωρητική για τους εργαζομένους η πολιτική της κυβέρνησης

«Βαθιά τιμωρητική για τους εργαζομένους» χαρακτηρίζει την πολιτική της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τα εργασιακά η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου σε συνέντευξή της στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σχολιάζοντας την πρόσφατη κατάργηση του «βάσιμου λόγου» απόλυσης η κυρία Αχτσιόγλου υποστηρίζει ότι ο «ισχυρισμός» του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση περί «”ηλεκτρονικού φακελώματος” των εργαζομένων είναι όχι μόνο ψευδής αλλά και επικίνδυνος».

Η αρμόδια τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει μιλώντας στο Πρακτορείο ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση αποτελεί ευρωπαϊκή νομική παράδοση, ενώ η στάση της κυβέρνησης «επιχειρεί να καλλιεργήσει ένα κλίμα φόβου σε βάρος όποιου αντιδρά σε καταχρηστικές και παραβατικές εργοδοτικές πρακτικές».

«Στην ίδια κατεύθυνση ήταν η υποβάθμιση του ΣΕΠΕ, η κατάργηση και μάλιστα αναδρομικά των διατάξεων για την προστασία των εργαζομένων στις εργολαβίες και για τις θετικές προθεσμίες σε όσους διεκδικούν δεδουλευμένα και δικαιώματα μέσω του ΣΕΠΕ […] Είναι κινήσεις που τιμωρούν τους εργαζόμενους και υποβαθμίζουν τη θέση τους».

Όσον αφορά στην επικείμενη παρουσία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, όπου θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα της κυβέρνησης, η κυρία Αχτσιόγλου σημειώνει χαρακτηριστικά μέσω του ΑΠΕ/ΜΠΕ: «Δεν αναμένω από τον πρωθυπουργό να εκπλήξει κανέναν. Το στίγμα της κυβέρνησης έχει δοθεί. Οι φοροελαφρύνσεις ευνοούν πολύ περισσότερο τους λίγους και πλουσιότερους απ’ ό,τι τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα, ενώ οι εργαζόμενοι δέχτηκαν ήδη τα πρώτα ισχυρά πλήγματα στα δικαιώματά τους».

Η Ε. Αχτσιόγλου σημειώνει ακόμη ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επιδιώξει να έχει μαχητική πολιτική εντός και εκτός Βουλής και στόχος είναι, μέσα από το Συνέδριο για την αναμόρφωσή του, να αναπτύξει «ισχυρότερους δεσμούς με την κοινωνία, στοιχείο ταυτοτικό για ένα κόμμα της αριστεράς».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο πρόσκλησης στο Κίνημα Αλλαγής, η κυρία Αχτσιόγλου κατηγορεί την ηγεσία του ότι ταυτίζεται «με τη ΝΔ σε κεντρικά ζητήματα, το έχει οδηγήσει σε μία σαφή πορεία απομάκρυνσης από το χώρο των προοδευτικών δυνάμεων».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Σύντομα εξαγγελίες για το στεγαστικό μέσα από ευρωπαϊκούς πόρους, όχι μόνο για ενεργειακή αναβάθμιση
«Το μέτρο το οποίο θα υλοποιηθεί στα τέλη Νοεμβρίου, η επιστροφή δηλαδή ενός πλήρους ενοικίου σε όλους τους ενοικιαστές μέχρι του ύψους των 800 ευρώ δεν είναι το μόνο», τόνισε ο πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες
Νίκος Ανδρουλάκης κατά Κυριάκου Μητσοτάκη για Άγνωστο Στρατιώτη και ΟΠΕΚΕΠΕ – Τι είπε για Τσίπρα και Καρυστιανού
«Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης που αξιοποιεί αυτό το σύμβολο για να διχάσει τον ελληνικό λαό, διαδήλωνε μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης στο βήμα της Ολομέλειας της Βουλής
Παύλος Πολάκης για Αλέξη Τσίπρα: Δεν υπάρχουν μεσσίες – Ο ΣΥΡΙΖΑ εχει πρόγραμμα διατυπωμένο στο συνέδριο
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος με την εισήγηση του στην Πολιτική Γραμματεία τάχθηκε με ξεκάθαρο υπέρ της συμπόρευσης με τον Αλέξη Τσίπρα
Παύλος Πολάκης και Αλέξης Τσίπρας