Πολιτική

Αύξηση στους μισθούς είδε η Αχτσιόγλου

Με την ίδια επιχειρηματολογία αλλά με αυξημένους τους τόνους της κριτικής στη ΝΔ εμφανίσθηκε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου σήμερα στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. Στην επιτροπή, συζητήθηκαν τα άρθρα του νομοσχεδίου της για την αντιμετώπιση της αδήλωτης και «μαύρης» εργασίας.

Η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου είδε αυξήσεις σε μισθούς και «ανέβασε στροφές» στην αντιπαράθεση με τη  ΝΔ καταλογίζοντάς της «άκριτη ταύτιση με τις θέσεις των δανειστών και των ακραίων κύκλων του ΔΝΤ».

Επίσης, έλλειψη «ευαισθησίας σε θέματα που αφορούν τους εργαζόμενους» και  «περισσό θράσος  με το οποίο εμφανίζεται σήμερα και κάνει κριτική στην κυβέρνηση».

Η Έφη Αχτσιόγλου είπε πως «όσο εμείς διαπραγματευόμασταν, εσείς ταυτιζόσασταν με τους πιο ακραίους κύκλους του ΔΝΤ και τώρα μας εγκαλείτε. Έχετε τις ίδιες απόψεις με το ΔΝΤ».

Και συνέχισε: «Μας εγκαλείτε για τις ΣΣΕ, δεν πειράζει είναι δικαίωμά σας αλλά το να εύχεστε  να ακυρωθούν οι ρυθμίσεις της κυβέρνησης για τον κόσμο της εργασίας δεν θα έπρεπε να το εύχεστε αυτό…»

Η υπουργός Εργασίας, θέλησε να εμβαθύνει τις διαχωριστικές γραμμές με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικαλούμενη στατιστικά συγκριτικά στοιχεία με το 2012 και 2013.

Χαρακτηριστικά  επανέλαβε, ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ επτά στους δέκα κλάδους  παρουσιάζουν αύξηση μισθού το πρώτο τετράμηνο.

Επίσης, η εξαρτημένη εργασία από το -3% που ήταν για όλους τους κλάδους και το -7,5% που ήταν το 2013, το 2016 παρουσίασε αύξηση 0,8%.

Η υπουργός Εργασίας εστίασε και στα στατιστικά στοιχεία της ανεργίας λέγοντας ότι επί ΝΔ χάθηκαν χιλιάδες θέσεις εργασίας ενώ σήμερα η ανεργία έχει επιστρέψει σε επίπεδα προ του 2012 , στο 21,7%.

Αναφορικά με το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της μαύρης και αδήλωτης εργασίας, η υπουργός επανάλαβε ότι «δεν πανηγυρίζουμε  αλλά αυτό είναι το πρώτο  νομοσχέδιο της κυβέρνησης με αμιγώς προστατευτικό χαρακτήρα για τους εργαζόμενους».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρινάκης για την έκθεση για την Ελευθερία του Τύπου: Διασπορά fake news από τον ΣΥΡΙΖΑ
«Η Task Force για την Ασφάλεια των Δημοσιογράφων είναι ολοκληρωμένος θεσμός με μηχανισμό πολιτικής διαβούλευσης, συμμετοχή επαγγελματικών ενώσεων, αστυνομίας, δικαστικών λειτουργών και δημοσιογράφων»
Ο Παύλος Μαρινάκης
«Γαλάζιες» πιέσεις προς την κυβέρνηση να επανεξετάσει τον σχεδιασμό για την οριοθέτηση των οικισμών κάτω των 2.000 κατοίκων
Ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας είναι ο 6ος από το κόμμα που πιέζει την κυβέρνηση για διορθωτικές παρεμβάσεις στο νέο πλαίσιο
O βουλευτής Κυκλάδων Φίλιππος Φόρτωμας
Επιστροφές προσφύγων στην Ελλάδα: «Είμαστε σε συνεχή διάλογο με την ελληνική κυβέρνηση» λέει εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών
Ως προς τη διάρκεια μιας τέτοιας διαδικασίας το γερμανικό υπουργείο απαντά ότι ακόμη δεν είναι σε θέση να την προσδιορίσει χρονικά
Πρόσφυγες