Πολιτική

Αυτό είναι το κόμμα του Γιώργου Χατζημαρκάκη

«Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες» είναι το όνομα του κόμματος που παρουσίασε σήμερα ο Γιώργος Χατζημαρκάκης, ο ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής της Γερμανίας, ο οποίος αποφάσισε να διεκδικήσει την ψήφο των Ελλήνων πολιτών στις προσεχείς εκλογές για το Ευρωκοινοβούλιο.

Ο Γιώργος Χατζημαρκάκης είχε δεκαετή θητεία στο ευρωκοινοβούλιο με το γερμανικό κόμμα των φιλελευθέρων, από το οποίο παραιτήθηκε προ μηνών εξαιτίας της φιλελληνικής του πολιτικής δράσης την τελευταία τριετία και της επιθυμίας του να θέσει υποψηφιότητα στην Ελλάδα.

«Δεν θέλω να πάρω κάτι παραπάνω από τη στήριξη του κόσμου», σημείωσε και αυτό «για να αξιοποιήσω την τεχνογνωσία και τις σχέσεις που δημιούργησα την τελευταία δεκαετία στην Ευρώπη, για τους Έλληνες πολίτες. Γι αυτό ξεκινάμε σήμερα για τις ευρωεκλογές». Οι ευρωεκλογές, όπως τόνισε, είναι μία κρίσιμη αναμέτρηση για την Ελλάδα και την ΕΕ, μια τελευταία ευκαιρία για να βρει η Ευρώπη τον δρόμο της.

«Είμαστε», είπε, «μια δυνατή φωνή διεκδίκησης για τους Έλληνες και τις Ελληνίδες στην Ευρώπη. Θέλουμε να έχει η Ελλάδα μια ισχυρή εκπροσώπηση. Θέλουμε ισχυρές φωνές που εκπροσωπούν τους πολίτες, τον μόχθο του ελληνικού παραγωγικού ιστού, την αγωνία των νέων ανέργων, τα κυριαρχικά δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

Ο κ. Χατζημαρκάκης εξήγησε ότι η απαξίωση των Ελλήνων στην Ευρώπη ήταν πληγή γι’ αυτόν και κάλεσε τους Έλληνες πολίτες να μην απελπίζονται, γιατί, όπως είπε, μπορούν να έχουν μία δυνατή φωνή διεκδίκησης.

Σήμερα, επισήμανε, ο Έλληνας έχει το αίσθημα πως η ΕΕ, στην οποία εντάχθηκε με σκοπό την προστασία και σταθεροποίηση της Δημοκρατίας, δεν του παρέχει πια αυτή την προστασία, ακόμη και για τα βασικά του δικαιώματα και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα ήταν πειραματόζωο και αυτό πρέπει να διορθωθεί στην «πηγή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δε θέλει τον Όλι Ρεν για πρόεδρο της Κομισιόν ο Χατζημαρκάκης

Ιδρύει κόμμα ο Χατζημαρκάκης και κατεβαίνει στις ευρωεκλογές

114 δισ. ευρώ τα κέρδη της Γερμανίας από την κρίση στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Ο δρόμος είναι δύσκολος, ανέφερε ο κ. Χαζημαρκάκης και σημείωσε ότι οι ευρωεκλογές είναι η μοναδική διέξοδος για περισσότερη Ευρώπη, μια Ευρώπη ομοσπονδιακή, που θα δίνει ίσα δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες στους πολίτες της, βασιζόμενη στις αρχές της προστασίας των λαών και των ανθρώπων.

«Εμείς πιστεύουμε στο όραμα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης», κατέληξε και τόνισε ότι «πρέπει να βγούμε δυναμικά στην Ευρώπη και να τους πούμε κατά πρόσωπο τα λάθη που έγιναν και τι πρέπει να γίνει για να σταματήσει η κρίση. Οι επόμενες ευρωεκλογές είναι η τελευταία ευκαιρία και εμείς δεν θέλουμε να χαθεί. Θέλουμε τη στήριξη των πολιτών για να είμαστε εκεί και να διεκδικήσουμε».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ανδρουλάκης στο TikTok: «Με το GenRent έχουμε ολοκληρωμένη απάντηση στο ζήτημα στέγασης»
Το GenRent αποσκοπεί σε περιορισμό της βραχυχρόνιας μίσθωσης, κατάργηση της golden visa, πλαφόν στην αύξηση ενοικίων, θέσπιση ανώτατων μισθωμάτων για ακίνητα που δεν πληρούν βασικές προδιαγραφές
Νίκος Ανδρουλάκης
Υπόθεση Παναγόπουλου: Στα «κάγκελα» τα κόμματα μετά την έρευνα εις βάρος του προέδρου της ΓΣΕΕ για υπεξαίρεση κονδυλίων
Οι κατηγορίες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος προκαλούν σφοδρές πολιτικές αντιδράσεις – Παραίτηση ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ, «συνδικαλιστική μαφία» καταγγέλλει το ΚΚΕ – Τι λένε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Νέα Αριστερά, Ελληνική Λύση και Νίκη
Γιάννης Παναγόπουλος 6
Πώς η «Διαφάνεια» του Αλέξη Τσίπρα θα «παρακολουθεί» τη διαχείριση του δημόσιου χρήματος - Επτά παραδείγματα
Σκοπός της πλατφόρμας, σύμφωνα με το Ινστιτούτο του πρώην πρωθυπουργού, είναι να οργανώσει, να ενοποιήσει και να καταστήσει πραγματικά αξιοποιήσιμη την ήδη διαθέσιμη πληροφορία
Αλέξης Τσίπρας
Μαρινάκης στο 12ο briefing για τους πολίτες: Τέσσερις μεγάλες αλλαγές στην προσεχή Συνταγματική Αναθεώρηση
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε επίσης σε ερωτήσεις σχετικά με την ασφάλεια των εργαζομένων, την ανεργία, την ψήφο των αποδήμων, αλλά και σε πιο εξειδικευμένα θέματα
Παύλος Μαρινάκης