Η δεξίωση στους κήπους του προεδρικού Μεγάρου, την οποία είχε καθιερώσει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, είχε καταργηθεί τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Αλλά φέτος, θα γίνει ξανά και συγκεκριμένα στις 20:00 το βράδυ της 24ης Ιουλίου.
Θα είναι λιτή και θα έχει μια διαφορά με τις προηγούμενες: όσοι κληθούν δεν θα μπορούν να συνοδεύονται. Ούτε από τις συζύγους τους. Που σημαίνει πως ούτε ο πρωθυπουργός θα παραστεί μαζί με τη Μπέτυ Μπαζιάνα, ούτε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του Μαρέβα ούτε καν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Την Τρίτη (21.06.2016) έγινε μάλιστα και σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο για το πως θα διοργανωθεί η δεξίωση. Εκεί ελήφθη η απόφαση να μην παραστούν «ούτε σύζυγοι, ούτε άσχετοι» όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε, σύμφωνα με τον ΒΗΜΑτοδότη.
Και γιατί αποφασίστηκε να απαγορευτεί η παρουσία συζύγων; Γιατί κάποιος θυμήθηκε ότι κάποτε είχε παραστεί η πρώην Σταρ Ελλάς Μαρίνα Τσιντικίδου με το… σκυλάκι της, συνοδευόμενη από τον Νίκο Μαστοράκη.
Πηγή: ΒΗΜΑτοδότης