Πολιτική

Αποτελέσματα δημοψηφίσματος 2015: “Κατάμαυρο σήμα για την ίδια την Ελλάδα” λέει ο Βέμπερ

«Κατάμαυρο σήμα για την ίδια την Ελλάδα», χαρακτήρισε το διαφαινόμενο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ.

Κι αυτό διότι, όπως είπε, σε δηλώσεις του στο ARD, πρώτα από όλα τίθεται το ερώτημα πώς θα συνεχίσει η κατάσταση τις επόμενες ημέρες, αν δεν ανοίξουν οι τράπεζες, αν δεν υπάρχει προμήθεια φαρμάκων και υποφέρουν οι άνθρωποι. «Στο επίκεντρο βρίσκεται η ανθρώπινη διάσταση», δήλωσε και τόνισε ότι πρόκειται για πολύ δύσκολη απόφαση για την Ευρώπη.

«Το ερώτημα είναι αν θα αφήσουμε τις επόμενες εβδομάδες αβοήθητους τους Έλληνες – όχι την κυβέρνηση, αλλά τους ανθρώπους», πρόσθεσε ο κ. Βέμπερ, αλλά επισήμανε ότι στο μεγάλο ερώτημα ενός πιθανού περαιτέρω προγράμματος, ανέφερε ότι «πρέπει να πούμε στους Έλληνες ότι σεβόμαστε την δημοκρατική απόφασή σας, αλλά δεν είστε μόνοι σε αυτή την Ευρωζώνη, υπάρχουν και άλλες 18 δημοκρατίες – όλοι θα διαβουλευθούν» και επισήμανε ότι «η διάθεση για βοήθεια, μετά από αυτή την απόφαση, έχει αποδυναμωθεί περαιτέρω».

Απαντώντας σε ερώτηση εάν είναι εφικτό να ξεκινήσουν άμεσα διαπραγματεύσεις, ο γερμανός χριστιανοκοινωνιστής δήλωσε: «Έχοντας υπόψη την συμπεριφορά της ελληνικής κυβέρνησης, προκαλεί έκπληξη όταν ακούμε ότι θα συνεχιστούν άμεσα αύριο. Ο κ. Βαρουφάκης μόλις πριν από λίγο αποκάλεσε ‘τρομοκράτες’ τους δανειστές. Μόνο και μόνο αυτή η συμπεριφορά σε εταίρους που θέλουν να σε βοηθήσουν σε κάνει να μην μπορείς να φανταστείς πώς θα μπορούσαμε και πάλι να συναντηθούμε».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σωκράτης Φάμελλος στο 5ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: «Είμαστε εδώ, όρθιοι, θα έχει αντίπαλο ο Κυριάκος Μητσοτάκης»
Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, στη δευτερολογία του, τόνισε πως στόχος είναι η αναγέννηση του κόμματος για την ανατροπή του καθεστώτος Μητσοτάκη - Οι αιχμές προς τον Σπίρτζη
Σωκράτης Φάμελλος
Βολές προς πάσα κατεύθυνση από Σπίρτζη στο 5ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ - «Η διαθεσιμότητά μου θα εξαρτηθεί από τις αποφάσεις του κόμματος»
Ο πρώην υπουργός αποκάλεσε το συνέδριο ως «συνέδριο συρρίκνωσης» ασκώντας κριτική στην ηγεσία του κόμματος αλλά και στον Στέφανο Κασσελάκη
Χρήστος Σπίρτζης
Μητσοτάκης για την απόφαση του ΣτΕ για τα μη κρατικά πανεπιστήμια: «Η Ελλάδα σταματά να αποτελεί παγκόσμια εξαίρεση, τέλος οι ιδεοληψίες»
Ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του τόνισε πως από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά, τα παιδιά θα σταματήσουν να φεύγουν από την πατρίδα τους για σπουδές
Κυριάκος Μητσοτάκης
3