Πολιτική

Γερμανός αντικαγκελάριος: Στηρίξτε το δημοψήφισμα!

Υπέρ του δημοψηφίσματος που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με διάγγελμά του τα ξημερώματα του Σαββάτου τάχθηκε ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Μάλιστα, ο συνεταίρος της Άνγκελα Μέρκελ στον μεγάλο κυβερνητικό συνασπισμό της Γερμανίας συμβούλευσε τους Ευρωπαίους ηγέτες να υποστηρίξουν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στην Ελλάδα.

Σε συνέντευξή του στο γερμανικό κρατικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk ο Γκάμπριελ επεσήμανε ότι η ιδέα διεξαγωγής ενός δημοψηφίσματος στην Ελλάδα δεν είναι καινούρια, καθώς την είχε προτείνει και ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας Γιώργος Παπανδρέου. Όμως αντίθετα με τότε, που ο Γερμανός αντικαγκελάριος είχε θεωρήσει την πρόταση λανθασμένη, πλέον την υποστηρίζει.
«Θα ήταν σώφρον αυτή τη φορά να ακολουθήσουμε τον (Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη) Τσίπρα», είπε χαρακτηριστικά.

Ένα δημοψήφισμα θα είχε νόημα, πρόσθεσε ο Γκάμπριελ, όταν είναι ξεκάθαροι οι όροι του προγράμματος βοήθειας της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον Γερμανό αντικαγκελάριο, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ έχει κάνει γενναιόδωρες προτάσεις στις τρέχουσες διαπραγματεύσεις: «Τώρα υπάρχει η πρόταση να γίνουν επενδύσεις στην ανάπτυξη. Αυτό θα είναι νόημα μόνο όταν η πολιτική της Ελλάδας οργανωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μην συσσωρεύονται κάθε μέρα νέα χρέη».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άδωνις Γεωργιάδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου: Κόντρα δίχως τέλος, νέα καταγγελία και αιχμές για την υπόθεση Γρηγορόπουλου
Η αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Υγείας και της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, εδώ και ημέρες, εκτείνεται από την Ολομέλεια έως τις επιτροπές και τα social media, με το πολιτικό θερμόμετρο να παραμένει σταθερά υψηλά
Άδωνις Γεωργιάδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου
23
Αντώνης Σαμαράς σε Κωνσταντίνο Τασούλα: «Σε λάθος κατεύθυνση» τα εθνικά, αδιέξοδα στο εσωτερικό
Ο πρώην πρωθυπουργός έθεσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ζητήματα δημογραφικού, ακρίβειας και χρηματοδότησης των ΜμΕ, ενώ άσκησε κριτική στη γραμμή στα ελληνοτουρκικά και ζήτησε η συνταγματική αναθεώρηση να μην γίνει «επικοινωνιακά»
Κωνσταντίνος Τασούλας και Αντώνης Σαμαράς 15
Δημήτρης Μαρκόπουλος: Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής εισηγείται την άρση ασυλίας του για τη μήνυση που του είχε κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης
«Σε μια περίοδο που κόμματα σαν αυτό του κ. Κασσελάκη, πριμοδοτούν την αντιπολιτική, δεν θέλω να δώσω έστω και την παραμικρή αφορμή οπισθοχώρησης και φόβου της αστικής Δημοκρατίας» αναφέρει στο υπόμνημά του ο βουλευτής της ΝΔ
Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος στη Βουλή
Κυριάκος Μητσοτάκης: Στο Νέο Δελχί ο πρωθυπουργός – Συναντήσεις με Ναρέντρα Μόντι, Ντέμη Χασάμπη, Σαμ Άλτμαν, Μπραντ Σμιθ και Μάικλ Κράτσιος
Παρέμβαση του πρωθυπουργού στο AI Impact Summit για την τεχνητή νοημοσύνη και κύκλος επαφών με κορυφαίους παράγοντες της τεχνολογίας, στο πλαίσιο της ελληνοϊνδικής στρατηγικής εταιρικής σχέσης
Ναρέντρα Μόντι και Κυριάκος Μητσοτάκης