Πολιτική

Νέα δημοσκόπηση εν μέσω της “καυτής” διαπραγμάτευσης – Ηχηρό μήνυμα υπέρ του ευρώ από το 79% – Σχεδόν οι μισοί θέλουν συμφωνία εδώ και τώρα!

- Ποια τα χρήσιμα ευρήματα νέας δημοσκόπησης
- Σαφές μήνυμα υπέρ του ευρώ στέλνει σχεδόν των 80% των ερωτηθέντων
- Την ίδια ώρα, σχεδόν οι μισοί λένε πως η κυβέρνηση πρέπει να δεχθεί την πρόταση των δανειστών για συμφωνία
- Διατηρεί το προβάδισμα ο ΣΥΡΙΖΑ την ώρα του... "πολέμου" με τους εταίρους
- 6/10 λένε "ναι" στην τακτική διαπραγμάτευσης με τους Θεσμούς, περισσότεροι από 1/3 διαφωνούν

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την ώρα που η διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών βρίσκεται στην πλέον κρίσιμη καμπή της, ο λόγος έχει περάσει στους πολίτες, αφού η συζήτηση περί εκλογών έχει ξεπεράσει πια το… απλό φιλολογικό επίπεδο.

Η πρόταση των δανειστών ουσιαστικά… απορρίφθηκε από την ελληνική πλευρά, με το χάσμα να μοιάζει αγεφύρωτο, παρόλο που ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και στις τρεις ομιλίες του στην Βουλή το βράδυ της Παρασκευής εμφανίστηκε αισιόδοξος, με αποκορύφωμα την φράση του πως “είμαστε πιο κοντά από ποτέ σε συμφωνία”.

Τι λέει όμως ο κόσμος σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων; Την αρχή έκανε χθες το newsIT δημοσιεύοντας την μεγάλη δημοσκόπηση που διενήργησε για λογαριασμό του η Alco, που έκανε τον γύρο του κόσμου και είχε ένα σαφές μήνυμα: Παραμονή στο ευρώ πάση θυσία και ανάγκη για άμεση συμφωνία με τους δανειστές.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗΣ

Και νέα δημοσκόπηση

Την ίδια ώρα, διαφορά 23,6 ποσοστιαίων μονάδων στις προτιμήσεις του εκλογικού σώματος, διατηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ από τη Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας “Παραπολιτικά” και η οποία κυκλοφορεί σήμερα, Σάββατο 6 Ιουνίου.

Πιο συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με ποσοστό 37,2% και ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με 17,7%, το Ποτάμι με 6,1%, η Χρυσή Αυγή με 4,4%, το ΚΚΕ με 4,3%, οι ΑΝΕΛ με 3,2% και το ΠΑΣΟΚ με 2,9%.

Όσον αφορά την εκτίμηση ψήφου η διαφορά φθάνει το 23,6% με τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται με 45% και την ΝΔ να ακολουθεί με 21,4%.

“Φάκελος διαπραγμάτευση”

Σε σχέση με τη συνεχιζόμενη διαπραγμάτευση που διεξάγει η κυβέρνηση με τους Θεσμούς και το Eurogroup, το 59% των ερωτηθέντων δηλώνει ικανοποιημένο με τη ακολουθούμενη διαπραγματευτική τακτική, ενώ το 35% εκφράζει τη διαφωνία του.

Ωστόσο, το 47% των ερωτηθέντων εμφανίζεται να θεωρεί ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να δεχθεί την πρόταση των δανειστών προκειμένου να συνεχιστεί η χρηματοδότηση και ο δανεισμός της χώρας, ενώ το 35% δηλώνει πως η πρόταση αυτή πρέπει να απορριφθεί.

Σε κάθε περίπτωση, το 79% τάσσεται υπέρ του ευρώ, ενώ μόνον το 19% προκρίνει τη λύση της επιστροφής στη δραχμή.

Το… “κλίμα” της ψήφου




Στην εκτίμηση ψήφου τα κόμματα καταγράφουν τα εξής ποσοστά:

ΣΥΡΙΖΑ: 45%
ΝΔ: 21,4%
Χρυσή Αυγή: 5,3%
Ποτάμι: 7,4%
ΚΚΕ: 5,2%
ΑΝΕΛ: 3,8%
ΠΑΣΟΚ: 3,5%

Στην πρόθεση ψήφου καταγράφονται τα εξής ποσοστά:

ΣΥΡΙΖΑ: 37,2%
ΝΔ: 17,7%
Χρυσή Αυγή: 4,4%
Ποτάμι: 6,1%
ΚΚΕ: 4,3%
ΑΝΕΛ: 3,2%
ΠΑΣΟΚ: 2,9%

Πηγή: Παραπολιτικά

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης: Οι συνεπείς επαγγελματίες θα δουν φοροελαφρύνσεις στα μέτρα της ΔΕΘ – Μακάρι να υπήρχαν τα λεφτά για 13ο και 14ο μισθό
Τη μείωση φορολογικών συντελεστών προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ,...
Ο Παύλος Μαρινάκης
17
Δημοσκόπηση Interview: Προβάδισμα 12 μονάδων της ΝΔ έναντι της ΕΛΑΣ, τρίτο το ΠΑΣΟΚ – Μοιρασμένοι οι πολίτες για «εκλογές τώρα»
Στο 26,5% το ποσοστό της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, μικρή πτώση για την ΕΛΑΣ, σταθερά τρίτο το ΠΑΣΟΚ. Το 12% των πολιτών «καλοβλέπει» ένα νέο κόμμα υπό τον Αντώνη Σαμαρά
Κάλπη, εκλογές 205
Πλεύση Ελευθερίας: Παραιτήθηκε ο αγροτοσυνδικαλιστής Σωκράτης Αλειφτήρας
Το μέλος της Γραμματείας της Πανελλήνιας Επιτροπής των Μπλόκων, κάνει λόγο για «μια συνειδητή απόφαση που έχει να κάνει με την ανάγκη μου να παραμείνω πιστός στα πιστεύω μου και τις αξίες μου»
Ο Σωκράτης Αλειφτήρας 7