Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Διάγγελμα Τσίπρα: Λίγο πριν… προσγειωθεί το έμαθαν στην Ιθάκη!

Διάγγελμα Τσίπρα: Λίγο πριν… προσγειωθεί το έμαθαν στην Ιθάκη!
Φωτογραφία Αρχείου Eurokinissi

Κάλλιο αργά παρά ποτέ θα έλεγε κανείς. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα κάνει τελικά το διάγγελμα για την έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια από την Ιθάκη. Και στο νησί το έμαθαν… το πρωί της Τρίτης (21.08.2018).

Με… Οδύσσεια μοιάζει το διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα για την έξοδο από τα Μνημόνια. Από τη Δευτέρα, ημέρα που τελείωσε και τυπικά το τρίτο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης, υπήρχε η πληροφορία ότι ο πρωθυπουργός είχε δεχτεί εισηγήσεις να κάνει το διάγγελμά του από την Ιθάκη.

Ο συμβολισμός ξεκάθαρος. Η Ελλάδα, μετά από οδύσσεια οκτώ ετών, έφτασε στην “Ιθάκη” της, την έξοδο από τα προγράμματα διάσωσης. Μόνο που απ’ ό,τι φαίνεται, από το πρωθυπουργικό γραφείο είχαν… “ξεχάσει” να ενημερώσουν τις αρχές του νησιού. Και σύμφωνα με τον δήμαρχο της Ιθάκης, αυτό έγινε λίγο πριν από τις 8 το πρωί της Τρίτης. Λίγες ώρες πριν φτάσει ο Αλέξης Τσίπρας δηλαδή!

Και αφού ενημερώθηκε ο δήμαρχος του νησιού, ήρθε και η επίσημη επιβεβαίωση από το Μέγαρο Μαξίμου με μια λιτή ανακοίνωση: «Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μεταβαίνει σήμερα, Τρίτη 21 Αυγούστου, στην Ιθάκη, όπου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, το διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα θα γίνει πιθανότατα στις 11:00 το πρωί. Και το νέο μεγάλο ερώτημα είναι αν θα φορέσει (για δεύτερη φορά μετά τη συμφωνία για το χρέος) και γραβάτα.

Η… Οδύσσεια ενός διαγγέλματος

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Ήταν 06:30 το πρωί της Τρίτης, όταν ο δήμαρχος Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας, φιλοξενήθηκε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ και είπε πως δεν είχε ενημερωθεί ότι στο νησί επρόκειτο να φτάσει ο πρωθυπουργός. «Επίσημη ενημέρωση, μέχρι και τώρα που μιλάμε, δεν έχω», είπε χαρακτηριστικά. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι από το μεσημέρι της Δευτέρας υπήρχε κινητικότητα στο νησί.

«Εμείς είμαστε έτοιμοι, σε περίπτωση που ενημερωθούμε ότι ο πρωθυπουργός όντως θα έρθει στην Ιθάκη. Περιμένω γύρω στις 07:00 – 07:15 να έχω επίσημη ενημέρωση», τόνισε.

Δείτε τι δήλωσε ο δήμαρχος Ιθάκης σε… πρώτο χρόνο

Η επιβεβαίωση

Λίγο αργότερα, στις 07:52, ο δήμαρχος Ιθάκης μίλησε και στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1. Κι εκεί επιβεβαίωσε ότι ο πρωθυπουργός θα πάει στην Ιθάκη. «Μόλις πριν από πέντε λεπτά ενημερώθηκα ότι όντως ο πρωθυπουργός θα έρθει στην Ιθάκη», είπε. Ωστόσο, ο δήμαρχος του νησιού δεν γνώριζε την ακριβή ώρα του διαγγέλματος.

Όπως επίσης δεν γνώριζε το που θα γίνει το διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα. «Δεν μας έχουν πει» ήταν η απάντηση που έδωσε στη σχετική ερώτηση. «Το μοναδικό που ξέρω είναι ότι θα επισκεφτεί το δημαρχείο για να ενημερωθεί για θέματα του δήμου».

Κατά τον κ. Στανίτσα, υπάρχουν τρία σημεία στην Ιθάκη απ’ όπου θα μπορούσε ο Αλέξης Τσίπρας να απευθυνθεί στον ελληνικό λαό. «Το πρώτο είναι στο άγαλμα του Οδυσσέα, το δεύτερο στο Λαζαρέτο, το νησάκι μέσα στο λιμάνι στο Βαθύ και το τρίτο σημείο είναι το ύψωμα προς την περιοχή Κάστρο, που έχει όλο το λιμάνι στα πόδια του».

Ο δήμαρχος Ιθάκης αποκάλυψε ότι θα… κεράσουν τον Αλέξη Τσίπρα τοπικά προϊόντα, ρόβανι ένα παραδοσιακό γλυκό.

Δείτε τη δήλωση του δημάρχου Ιθάκης σε… δεύτερο χρόνο

https://youtu.be/UPO8et7PRl0

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις