Πολιτική

Δημήτρης Κουφοντίνας: “Προσβλητική για τα θύματα η άδεια” λέει ο αμερικανός πρέσβης! [vid]

Η 48ωρη άδεια που πήρε ο Δημήτρης Κουφοντίνας από τις φυλακές Κορυδαλλού δεν... χωνεύεται για τις ΗΠΑ! Σαφής ο αμερικανός πρέσβης, που προειδοποιεί και για το Αιγαίο.

Οι ΗΠΑ διαφωνούν με την 48ωρη άδεια που πήρε ο Δημήτρης Κουφοντίνας και το… δείχνουν! Τη δυσαρέσκεια αυτή των Ηνωμένων Πολιτειών για την άδεια που είχε χορηγηθεί στον καταδικασμένο -για τη συμμετοχή του στη 17 Νοέμβρη- “Λουκά” της οργάνωσης, τον περασμένο Νοέμβριο, εξέφρασε ο Τζέφρι Πάιατ.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας και ο… ξεκάθαρος πρέσβης

Ο αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, έδωσε συνέντευξη στον ΣΚΑΪ και συγκεκριμένα στη Σία Κοσσιώνη για την εκπομπή Ιστορίες.

Τα όσα είπε για την άδεια που ζήτησε και πήρε ο Δημήτρης Κουφοντίνας, δεν χωρούν… παρερμηνείες.

«Θεωρήσαμε ότι η άδεια που δόθηκε στον κ. Κουφοντίνα ήταν βαθύτατα προσβλητική στη μνήμη των θυμάτων. Σεβόμαστε την ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της Δικαιοσύνης. Αλλά ελπίζουμε ότι αυτοί που αποφασίζουν γι’ αυτά τα θέματα θα λάβουν υπόψη τα συναισθήματα των θυμάτων αυτών των εγκλημάτων», τόνισε χαρακτηριστικά.

Φοβάται το “ατύχημα” στο Αιγαίο!

Ο αμερικανός πρέσβης μίλησε όμως και για την… συνεχώς ταραγμένη περιοχή του Αιγαίου.

«Η ανησυχία μου, ο φόβος μου, είναι το ατύχημα… Όσο έχετε αυτά τα φονικά περίπλοκα στρατιωτικά συστήματα που λειτουργούν σε κοντινή απόσταση το ένα από το άλλο υπάρχει πάντα φοβερός κίνδυνος ατυχήματος. Το οποίο φυσικά θα προκαλέσει μεγάλες επιπλοκές στη σχέση σας” τονίζει χαρακτηριστικά, δείχνοντας πως και οι ΗΠΑ θεωρούν ότι αρκεί μια… σπίθα για να ανάψει η “φωτιά”…

Στα της… Τουρκίας, ο πρέσβης απάντησε και το διαρκές “πρέσινγκ” που κάνει στην χώρα μας ο Ερντογάν σχετικά με την έκδοση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που κατηγορούνται πως συμμετείχαν στο αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.

Ένα “πρέσινγκ” που δέχονται και οι ΗΠΑ από την Τουρκία, σχετικά με την έκδοση του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν. Ο Τζέφρι Πάιατ ήταν κι εδώ ξεκάθαρος. Και… επικριτικός για τον Ερντογάν!

Συγκεκριμένα τόνισε: “Και οι δύο χώρες, τόσο η Ελλάδα, όσο και οι ΗΠΑ, έχουν μια πολύ ισχυρή παράδοση ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης. Κι αυτό είναι κάτι που δεν είναι κατανοητό από κάποιους συμμάχους μας“…

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: Η Παναγιά οδηγεί το έθνος μας στους αγώνες για ελευθερία και προκοπή
«Να εκφράσω την ελπίδα μου, μια ελπίδα που πηγάζει εδώ από την Εκατονταπυλιανή της Πάρου, ώστε η αντιμετώπιση μιας ακόμη πύρινης δοκιμασίας, αυτού του Αυγούστου, να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας στην θεία λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής, στην Πάρο, Παρασκευή 15 Αυγούστου 2025. 
(ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ 1
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η μέρα του Δεκαπενταύγουστου είναι αφιερωμένη σε όσους μας κρατούν ασφαλείς
«Σήμερα δεν είναι μέρα για πολιτικές δηλώσεις - Εγώ αυτό το οποίο εύχομαι είναι να μπορούμε να βρίσκουμε πάντα την δύναμη εκείνη, να πορευόμαστε πρώτα και πάνω από όλα με ενότητα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι 34
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα μετά τις καταστροφικές φωτιές – «Αντιπολιτευτικό μένος» βλέπει το Μαξίμου
Η κυβέρνηση αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργούν Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και σε συνεργασία με άλλες κρατικές υπηρεσίες, αναζητούν τα αίτια εκδήλωσης πυρκαγιών
Καμένο σπίτι στην Αχαΐα
Παύλος Μαρινάκης για φωτιές: 10 ψέματα της αντιπολίτευσης – Απαντήσεις στους πολίτες
«Δυστυχώς, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, τα κόμματα της αντιπολίτευσης βλέπουν τις τραγικές στιγμές αγωνίας των πολιτών, ως ευκαιρία για να ξεδιπλώσουν το αντιπολιτευτικό τους μένος»
Ο Παύλος Μαρινάκης 7
Κεφαλογιάννης κατά Πελετίδη για τις φωτιές στην Πάτρα: Ζητούσε 112 και μετά προέτρεπε τους πολίτες να μην εφαρμόζουν τις εντολές
«Ο Δήμος Πατρέων στάθηκε κατώτερος των περιστάσεων σε όλα τα επίπεδα - Άκουσα τον Δήμαρχο κ. Πελετίδη να ενθαρρύνει τους πολίτες να μην εφαρμόσουν τις οδηγίες του 112»
Καμένα αυτοκίνητα στην Πάτρα 221