Πολιτική

Δημήτρης Τζανακόπουλος: “Νύχτα με τη μέρα η Ελλάδα του 2014 με αυτή του 2019”

Την αισιοδοξία του για την πορεία των διαπραγματεύσεων για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ εκφράζει σε συνέντευξη του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σημειώνει πως «έχουν υπάρξει σημαντικά βήματα προόδου στις συζητήσεις, ωστόσο απομένει ακόμη αρκετός δρόμος που πρέπει να διανυθεί».

Επαναλαμβάνει πως προτεραιότητα για την κυβέρνηση «εξακολουθεί να είναι η εξασφάλιση του erga omnes και της συνταγματικής αναθεώρησης και ο κ. Ζάεφ είναι ο πρώτος πρωθυπουργός της γείτονος, που δημόσια αποδέχθηκε αυτήν την προοπτική».

Ο κ. Τζανακόπουλος σημειώνει «ότι η ελληνική πλευρά διαπραγματεύεται στη βάση των τεσσάρων ονομάτων που προτάθηκαν από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και συγκεκριμένα το πακέτο προτάσεων του απεσταλμένου, του κ. Νίμιτς».

Σε ερώτηση για τις εξελίξεις στο Κυπριακό ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος τονίζει « αποτελεί σταθερό στόχο της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής η επίτευξη μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό. Από κει και πέρα, θα πρέπει να περιμένουμε το πέρας των τουρκικών εκλογών και στη συνέχεια να εξετάσουμε τα επόμενα βήματα».

Δημήτρης Τζανακόπουλος για καθαρή έξοδο και ΔΝΤ

Ο υπουργός Επικράτειας έκανε λόγο για καθαρή έξοδο της χώρας από το πρόγραμμα «χωρίς πιστοληπτική γραμμή και άρα χωρίς νέο μνημόνιο».

Συνεχίζοντας την τοποθέτηση του ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε «όσον αφορά το ΔΝΤ, δεν υπάρχει καμία εμμονή από την ελληνική πλευρά. Η Ελλάδα, τον Αύγουστο θα κλείσει έναν πολύ δύσκολο οκταετή κύκλο. Επομένως, ό,τι και αν αποφασίσει το ΔΝΤ, η οριστική και αμετάκλητη έξοδος της χώρας από τα μνημόνια, είναι αδιαπραγμάτευτη».

Για το διαρκές αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για εκλογές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε «ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε μια φάση οικονομικής ανάκαμψης, μέσα σε ένα περιβάλλον πολιτικής σταθερότητας» και συμπλήρωσε «η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά εκλογές από την περίοδο της πρώτης αξιολόγησης. Επομένως, πρόκειται για ένα αίτημα που ουδεμία σχέση έχει με την κοινωνική και την πολιτική πραγματικότητα, αλλά μάλλον με την διαρκή αμηχανία στην οποία βρίσκεται η ΝΔ και εσχάτως και το Κίνημα Αλλαγής».

Καταλήγοντας την τοποθέτηση του σημείωσε «η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία και θα κριθεί τότε για τα πεπραγμένα της. Και να είστε βέβαιοι, ότι η σύγκριση της Ελλάδας του 2014 με αυτή του 2019, θα είναι η νύχτα με τη μέρα».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες αρχείου: Eurokinissi

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σωκράτης Φάμελλος στο 5ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: «Είμαστε εδώ, όρθιοι, θα έχει αντίπαλο ο Κυριάκος Μητσοτάκης»
Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, στη δευτερολογία του, τόνισε πως στόχος είναι η αναγέννηση του κόμματος για την ανατροπή του καθεστώτος Μητσοτάκη - Οι αιχμές προς τον Σπίρτζη
Σωκράτης Φάμελλος
Βολές προς πάσα κατεύθυνση από Σπίρτζη στο 5ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ - «Η διαθεσιμότητά μου θα εξαρτηθεί από τις αποφάσεις του κόμματος»
Ο πρώην υπουργός αποκάλεσε το συνέδριο ως «συνέδριο συρρίκνωσης» ασκώντας κριτική στην ηγεσία του κόμματος αλλά και στον Στέφανο Κασσελάκη
Χρήστος Σπίρτζης
Μητσοτάκης για την απόφαση του ΣτΕ για τα μη κρατικά πανεπιστήμια: «Η Ελλάδα σταματά να αποτελεί παγκόσμια εξαίρεση, τέλος οι ιδεοληψίες»
Ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του τόνισε πως από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά, τα παιδιά θα σταματήσουν να φεύγουν από την πατρίδα τους για σπουδές
Κυριάκος Μητσοτάκης
3