Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Δημοσκόπηση: 12,4 μονάδες μπροστά η ΝΔ, πως βαθμολογούνται Μητσοτάκης, Τσίπρας και υπουργοί

Δημοσκόπηση: 12,4 μονάδες μπροστά η ΝΔ, πως βαθμολογούνται Μητσοτάκης, Τσίπρας και υπουργοί

Μια νέα δημοσκόπηση από τη GPO δείχνει πως η Νέα Δημοκρατία διατηρεί το προβάδισμά της από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως και ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τον Αλέξη Τσίπρα.

Η δημοσκόπηση της GPO έγινε για λογαριασμό του Powergame.gr και δείχνει πως η Νέα Δημοκρατία προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 12,4% στην πρόθεση ψήφου.

Το ΚΙΝΑΛ συγκεντρώνει 7%, το ΚΚΕ 6,4%, η Ελληνική Λύση 4%, το ΜέΡΑ25 3,4%. Το 19,8% των ερωτηθέντων διαλέγει Άλλο, Λευκό ή άκυρο, αποχή ενώ το 12% του συνόλου δηλώνει αναποφάσιστο.

Στη «μάχη» ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα, ο πρωθυπουργός διατηρεί προβάδισμα σε τρεις καθοριστικές ερωτήσεις: ποιος έχει καλύτερη γνώση για τα θέματα της οικονομίας, ποιος μπορεί να διαχειριστεί αποτελεσματικότερα την οικονομική κρίση και ποιος μπορεί να φέρει νέες επενδύσεις στη χώρα.

Οι υπουργοί

Σε ό,τι αφορά στην αξιολόγηση των υπουργών, το τρίπτυχο «εθνικά θέματα-πανδημία-οικονομική διαχείριση» διαμορφώνει την πρώτη επτάδα.

Πιο δημοφιλής υπουργός είναι εκείνος των Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο να ακολουθούν. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και ο ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Στην πρώτη 10αδα είναι και οι υπουργοί Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, Προστασιας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις