Πολιτική

Δημοσκόπηση GPO: Πάνω από 17 μονάδες η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Η Νέα Δημοκρατία εδραιώνει την διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των ευρωεκλογών σύμφωνα με την δημοσκόπηση της GPO για τα Παραπολιτικά.

Σύμφωνα πάντα με τη δημοσκόπηση της GPO, η Νέα Δημοκρατία έχει ποσοστό πάνω από 33% στην εκτίμηση ψήφου, ενώ το ΠΑΣΟΚ δείχνει να μην μπορεί να πλησιάσει τον ΣΥΡΙΖΑ που παραμένει δεύτερος.

Στην τέταρτη θέση με το ίδιο ποσοστό (8,6%) βρίσκονται ΚΚΕ και Ελληνική Λύση ενώ στο 3% βρίσκεται η Νέα Αριστερά και 2,3% καταγράφει η Φωνή Λογικής της Αφροδίτης Λατινοπούλου.

Συγκεκριμένα στην εκτίμηση ψήφου τα ποσοστά που καταγράφουν τα κόμματα είναι τα εξής:

Νέα Δημοκρατία: 33,3%
ΣΥΡΙΖΑ:15,6%
ΠΑΣΟΚ: 13,2%
ΚΚΕ: 8,6%
Ελληνική Λύση: 8,6%
Νίκη: 3,6%
Πλεύση Ελευθερίας: 3,2%
ΜέΡΑ25: 2,2%
Νέα Αριστερά: 3%
Δημοκράτες: 2,6%
Φωνή Λογικής: 2,3%
Άλλο 3,8%

Στην πρόθεση ψήφου τα ποσοστά είναι τα ακόλουθα:

Νέα Δημοκρατία 29%
ΣΥΡΙΖΑ 13,6%
ΠΑΣΟΚ 11,5%
ΚΚΕ 7,5%
Ελληνική Λύση 7,5%
Νίκη 3,1%
Πλεύση Ελευθερίας 2,8%
Νέα Αριστερά 2,6%
Δημοκράτες 2,3%
Φωνή Λογικής 2%.

Στην ερώτηση «με την ψήφο σας στις ευρωεκλογές θέλετε να»: το 45,9% είπε να στηρίξετε το κόμμα που συνήθως επιλέγετε, το 34,3% να στείλετε μήνυμα αποδοκιμασίας στην κυβέρνηση και το 14,6% να στηρίξετε την κυβέρνηση.

Στο πως αξιολογούν οι πολίτες την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Τουρκία, το 46,4% λέει θετικά και μάλλον θετικά ενώ το 46,2% αρνητικά και μάλλον αρνητικά.
Για τον αν θα πρέπει η Ελλάδα να σκληρύνει τη στάση της απέναντι στη Βόρεια Μακεδονία μετά την αλλαγή ηγεσίας το 75% λέει ναι και μάλλον ναι ενώ το 19% λέει όχι και μάλλον όχι.

Για το αν θα πρέπει η κυβέρνηση να επαναδιαπραγματευτεί τη Συμφωνία των Πρεσπών το 51,5% λέει ναι και μάλλον ναι ενώ το 40,6% λέει όχι και μάλλον όχι.

Όσο για ποιόν από τους υποψήφιους ευρωβουλευτές της ΝΔ θα ψηφίσετε η Ελίζα Βόζενμπεργκ έρχεται πρώτη στην προτίμηση με 33,5% και ακολουθούν ο Γιώργος Αυτιάς με 27,7%, ο Βαγγέλης Μειμαράκης με 21,8%, ο Φρέντι Μπελέρης με 17,5%, ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος με 16,9%, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης με 15,1%, ο Πύρρος Δήμας με 14,2%, η Ελεονώρα Μελέτη με 11,2% και η Μαρία Σπυράκη με 10,1%.

Τέλος για το τι θα επηρεάσει περισσότερο την ψήφο των πολιτών το 57,6% λέει η ακρίβεια και η κατάσταση της οικονομίας, το 12,5% το δυστύχημα στα Τέμπη, το 9,6% η εξωτερική πολιτική, το 8,8% η ασφάλεια στην καθημερινότητα, το 6% το ζήτημα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και το 1% το ζήτημα των υποκλοπών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Προσωπικός Αριθμός Πολίτη: Στον «αέρα» η πλατφόρμα μέσα στις επόμενες 10 ημέρες – Τι θα ισχύσει με τις ταυτότητες
«Βρισκόμαστε πια στις τελευταίες συνεννοήσεις, οι πλατφόρμες που χρειάζονται είναι έτοιμες και μένει μέσα στον Μάιο να βγούμε στον αέρα», τόνισε ο Δημήτρης Παπαστεργίου
Η εφαρμογή gov.gr wallet στα κινητά
«Πυρά» Κακλαμάνη κατά Κωνσταντοπούλου μετά τις καταγγελίες της για τη δικογραφία των Τεμπών - «Επιθυμεί προνομιακή πρόσβαση»
«Να πει ότι ψάχνει δικαιολογίες για τη μη ενημέρωση των βουλευτών της, οι οποίοι για πρώτη φορά χθες πήγαν να δουν τη δικογραφία» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βουλής
Ο πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης 9
Βαθαίνει το χάσμα Νίκου Ανδρουλάκη - Χάρη Δούκα στο ΠΑΣΟΚ, φουντώνει η γκρίνια για τον στόχο της πρώτης θέσης
Πολλοί θεωρούν ότι το μήνυμα του δημάρχου Αθηναίων στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είναι ότι εάν δεν καταφέρει να φέρει το κόμμα στην πρώτη θέση θα αμφισβητηθεί ως αποτυχημένος
Ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Χάρης Δούκας
Στη Ρώμη για επαναδιαπραγμάτευση με τη Hellenic Train o Κυρανάκης: Σύγχρονα τρένα «και όχι “σαπάκια”» θέλει η κυβέρνηση
Η επίσκεψη Κυρανάκη είναι ουσιαστικά προπαρασκευαστική της επίσκεψης που προγραμματίζει να έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη Ρώμη για συνάντηση με την ομόλογο του, Τζόρτζια Μελόνι
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ 2
Δημοσκόπηση Alco: Νίκος Δένδιας και Κυριάκος Πιερρακάκης οι πιο επιτυχημένοι Υπουργοί της Κυβέρνησης
Στο ερώτημα «ποιον εμπιστεύεστε για Πρωθυπουργό», ο Κυριάκος Μητσοτάκης (28%) διατηρεί μεγάλο προβάδισμα από τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, ωστόσο με μεγάλη διαφορά προηγείται ο... κανένας (35%)
Ο Νίκος Δένδιας και ο Κυριάκος Πιερρακάκης 1