Πολιτική

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στις 8,4% η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – «Αγκάθι» η οικονομία

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σταθερό προβάδισμα με 8,4% διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

Στα υπόλοιπα ευρήματα της δημοσκόπησης Metron Analysis η οικονομία και η ακρίβεια είναι τα θέματα που απασχολούν περισσότερο τους πολίτες ενώ πάνω από τους μισούς πιστεύουν πως η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση.

Στην ερώτηση για το αν η χώρα κινείται προς τη σωστή ή τη λάθος κατεύθυνση αυτή την περίοδο το 56% λέει προς τη λάθος, το 38% προς τη σωστή ενώ ένα 4% ούτε το ένα, ούτε το άλλο.

dimoskopisi metron analysis

Για το ποιο είναι το σημαντικότερο πρόβλημα που απασχολεί τους πολίτες η οικονομία είναι πρώτο με 31% και ακολουθεί η ακρίβεια με 26%, η ενεργειακή κρίση με 11%, η εξωτερική πολιτική και πόλεμος στην Ουκρανία με 8%, η ανεργία με 6%.

dimoskopisi metron analysis

Στην αξιολόγηση της κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης το 39% και 16% αντίστοιχα την κρίνει θετικά ενώ το 54% και 74% αντίστοιχα αρνητικά.

dimoskopisi metron analysis

Στην αξιολόγηση του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 41% και 21% αντιστοιχα κρίνουν θετικά ενώ το 54% και 69% αρνητικά.

dimoskopisi metron analysis

 

dimoskopisi metron analysis

Στην πρόθεση ψήφου για τις εκλογές η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 29% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 20,6%, το ΠΑΣΟΚ με 12,2%, το ΚΚΕ με 5,1%, η Ελληνική Λύση με 4,8% και το ΜεΡΑ25 με 3,4%. Οι αναποφάσιστοι φτάνουν το 7,6% ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει συνολικά το 10,1%.

dimoskopisi metron analysis

Στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ έχει ποσοστό 35,8% έναντι 25,4% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 15%, το ΚΚΕ με 6,3%, η Ελληνική Λύση με 5,9% και το ΜεΡΑ25 με 4,9%.

dimoskopisi metron analysis dimoskopisi metron analysis

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται καταλληλότερος για πρωθυπουργός σε ποσοστό 35% ενώ ο Αλέξης Τσίπρας σε 16% με τον κανένας να είναι δεύτερος με 30%.

dimoskopisi metron analysis dimoskopisi metron analysis

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Λατινοπούλου: «Όχι» σαν του Μεταξά στις συνεργασίες με άλλα κόμματα – «Τεράστια αποδοχή από τις μανούλες» στη στολή στα σχολεία
«Το ότι υπάρχει μια Ευρώπη που αντί να προστατεύει την βιομηχανία και τον πρωτογενή τομέα ή να αντιμετωπίζει το δημογραφικό, προτιμά επιδόματα σε λαθρομετανάστες και να δίνει χρήματα για χάρτινα καλαμάκια, είναι η απόδειξη»
Αφροδίτη Λατινοπούλου
Το ΠΑΣΟΚ δίπλα στους πολίτες για την ακρίβεια: Η αλαζονεία της ΝΔ και τα καθυστερημένα μέτρα για το πετρέλαιο
Ο στόχος για πρωτιά έστω και με μία ψήφο, εξάλλου παραμένει, αν δεν ενισχύεται κιόλας, από τη στιγμή που κανένας άλλος συνδυασμός, χωρίς το πρώτο κόμμα, δεν μπορεί να φέρει πολιτική αλλαγή
ΠΑΣΟΚ, γραφεία
Αλέξης Τσίπρας: Οι δέκα παρεμβάσεις για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι αιχμές για τα καρτέλ και τις τράπεζες
Πολιτική αλλαγή, άνοιγμα των αγορών και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία ζήτησε από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο - Αιχμές για τις τράπεζες, εξαγγελίες για φόρους, χρέη και ενέργεια
Ο Αλέξης Τσίπρας 13
Μαρία Καρυστιανού σε Άδωνι Γεωργιάδη για το ιατρείο της: «Κάθε έλεγχος καλοδεχούμενος και πρώτα από όλους για τα μέλη της κυβέρνησης»
Στην αντεπίθεση κατά του Άδωνι Γεωργιάδη, που αποκάλυψε ότι μέσω του Medwatch στο ιατρείο της έχει εντοπιστεί μηχάνημα βιοανάδρασης, εξαπέλυσε...
Άδωνις Γεωργιάδης και Μαρία Καρυστιανού 39