Πολιτική

Δημοσκόπηση RASS: Προβάδισμα 7,8% της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ και προτίμηση σε Μητσοτάκη

Με διαφορά 7,8% προηγείται η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την πανελλαδική δημοσκόπηση που διενήργησε η RASS για τo ACTION 24.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της RASS, τα ποσοστά που συγκεντρώνουν τα κόμματα είναι τα εξής: ΝΔ 31,3%, ΣΥΡΙΖΑ 23,5%, ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής 13,8%, ΚΚΕ 6,2%, Ελληνική Λύση 3,8%, Μέρα25 3,3%, Έλληνες για την πατρίδα 2,1%, άλλα κόμματα 4,1%, άκυρο – λευκό 2,8%, αδιευκρίνιστη ψήφος 9,1%.

Αν γίνονταν εκλογές αυτή την Κυριακή, 3 στους 4 πολίτες (75,1%) πιστεύουν ότι η ΝΔ θα ήταν πρώτη.

Οι πολίτες θεωρούν καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη (47,9%), σε σχέση με τον κ. Αλέξη Τσίπρα (20,6%), ενώ θετικό ισοζύγιο δημοτικότητας αποδίδουν στους κ.κ. Μητσοτάκη και Ανδρουλάκη.

Ακρίβεια και ελληνοτουρκικά

Έντονη είναι η ανησυχία των πολιτών για το οικονομικό τους μέλλον (79,3%) και παρά το γεγονός ότι τους απασχολεί η ακρίβεια, θεωρούν ότι οι ανατιμήσεις στην αγορά είναι πρωτίστως απότοκο της διεθνούς συγκυρίας (57,3%) και δευτερεύοντος ευθύνη της κυβέρνησης (41,7%), ενώ δεν πιστεύουν ότι το “καλάθι του νοικοκυριού” σε αυτή τη φάση έχει αποδώσει (μάλλον δεν έχει αποδώσει – δεν έχει αποδώσει: 69,4%).

«Στο μέτρο που πρέπει» εκτιμούν σχεδόν οι μισοί πολίτες (48,6%) ότι είναι η πολιτική της κυβέρνησης στα ελληνοτουρκικά θέματα, ενώ στο απευκταίο ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου με την Τουρκία δηλώνουν πως αισθάνονται πιο ασφαλείς με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη (51,7%).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τζορτζ Τσούνης: «Η Γκιλφόϊλ θα είναι η καλύτερη πρέσβης που πέρασε ποτέ από την Ελλάδα»
«Έχει πολλά χαρίσματα, έχει θάρρος και πιστεύει στο κράτος δικαίου και νομίζω πως τα 3,5 χρόνια που θα είναι στην Ελλάδα, θα είναι από τα καλύτερα χρόνια στις σχέσεις ΗΠΑ – Ελλάδας»
Ο Τζορτζ Τσούνης
2
Μαρινάκης: Ο Τσακαλώτος ομολόγησε στους Financial Times την εξαπάτηση των πολιτών με το δημοψήφισμα του 2015 
Ο κ. Τσίπρας εξαπάτησε τον ελληνικό λαό επιτρέποντας στη μισή του κυβέρνηση να μεθοδεύει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και στην άλλη μισή να προωθεί ένα ψευδεπίγραφο δημοψήφισμα
Ο Παύλος Μαρινάκης 2
Θάνος Πλεύρης για μεταναστευτικό: Τέλος στο παραμύθι με τις μωρομάνες, μην ανησυχείτε εμείς δεν θα φτιάξουμε ξανά Μόριες
«Η Αριστερά ζητά να καταγράφεται και να χορηγείται άσυλο σε όλους. Αυτή τη στιγμή, 3 εκατ. άνθρωποι περιμένουν στις ακτές της Λιβύης. Καταλαβαίνετε τι ζητάτε;» είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Θάνος Πλεύρης στη Βουλή 9
Ευάγγελος Βενιζέλος σε Γιώργο Γεραπετρίτη για το μεταναστευτικό: Γιατί η κυβέρνηση έπρεπε τώρα να προκαλέσει τη συζήτηση για το άρθρο 15 της ΕΣΔΑ;
«Ο ίδιος όμως προσυπέγραψε και υποστήριξε την επίσημη κυβερνητική δήλωση ότι λαμβάνονται μέτρα «κατά παράβαση των υποχρεώσεων που προβλέπονται στη Σύμβαση»
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος 14