Πολιτική

Δημοσκόπηση: “Μάχη” στο δήμο Αθηναίων! Άλμα Κασιδιάρη που διεκδικεί τη 2η θέση με Σπηλιωτόπουλο, Σακελλαρίδη

Δύο εβδομάδες πριν από τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών, η δημοσκόπηση της GPO για την εκπομπή "Ανατροπή" παρουσιάζει το ενδιαφέρον 2.300 ψηφοφόρων για τις εκλογές, αλλά και τα κριτήρια βάσει των οποίων θα ψηφίσουν. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο δήμος Αθηναίων, όπου ο Γιώργος Καμίνης παραμένει πρώτος, αλλά γίνεται "μάχη" τριών υποψηφίων για τη δεύτερη θέση.   

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Για την πρόθεση ψήφου, τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης είναι τα εξής:

Στο δήμο Αθηναίων, ο Γιώργος Καμίνης παραμένει πρώτος με 20,8% και ακολουθούν ο Άρης Σπηλιωτόπουλος με 15%, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης με 14,1%, ο Ηλίας Κασιδιάρης με 12,5%, ο Νικήτας Κακλαμάνης με 10,4%, ο Νίκος Σοφιανός με 8,3%, ο Βασίλης Καπερνάρος με 3,2% και ο Πέτρος Κωνσταντίνου με 1,2%.

Με δεδομένο ότι Σπηλιωτόπουλος, Σακελλαρίδης και Κασιδιάρης δίνουν “μάχη” για τη δεύτερη θέση, στην περίπτωση του δεύτερου γύρου, η δημοσκόπηση δείχνει τα εξής:

Ο Γιώργος Καμίνης συγκεντρώνει το 40,6% έναντι του Άρη Σπηλιωτόπουλου με 32,5%. Μικρότερη είναι η διαφορά του με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, καθώς ο Καμίνης είναι πρώτος με 36,1% και ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ έχει το 32,7%.

Πολύ μεγάλη είναι η διαφορά των υποψηφίων του β’ γύρου, στην περίπτωση που μαζί με τον Καμίνη περάσει ο Ηλίας Κασιδιάρης. Ο Γιώργος Καμίνης συγκεντρώνει το  55,9%, ενώ ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής το 19,4%.

Στην Περιφέρεια Αττικής, ο Γιάννης Σγουρός έχει προβάδισμα με 23,1% και ακολουθούν η Ρένα Δούρου με 17,8%, ο Γιώργος Κουμουτσάκος με 10,1%, ο Θανάσης Παφίλης με 9,5%, ο Παύλος Χαϊκάλης με 9,5% και ο Ηλίας Παναγιώταρος με 5,1%.

Στην περίπτωση που υπάρξει δεύτερος γύρος, ο Γιάννης Σγουρός συγκεντρώνει το 43,6% έναντι 34,4% της Ρένας Δούρου.

Στο δήμο Θεσσαλονίκης, ο Γιάννης Μπουτάρης προηγείται με 37% και ακολουθεί ο Σταύρος Καλαφάτης με 21,2%. Στο ενδεχόμενο δεύτερου γύρου, ο Γιάννης Μπουτάρης συγκεντρώνει το 45,1%, ο Σταύρος Καλαφάτης το 31,7%, ενώ το 15,3% απάντησε ότι θα ψηφίσει λευκό ή άκυρο.  

Το ενδιαφέρον για τις εκλογές

Οι ψηφοφόροι των δήμων Αθηναίων και Θεσσαλονίκης, καθώς και της Περιφέρειας Αττικής ενδιαφέρονται περισσότερο για τις Ευρωεκλογές και τις Δημοτικές εκλογές και λιγότερο για τις Περιφερειακές.

Στο δήμο της Αθήνας, το 73,4% ενδιαφέρεται πολύ για τις Ευρωεκλογές, για τις δημοτικές εκλογές το ποσοστό είναι 72,3%, ενώ για τις Περιφερειακές εκλογές το 60,8% απάντησε ότι ενδιαφέρεται πολύ.

Στο δήμο Θεσσαλονίκης το 69% ενδιαφέρεται πολύ για τις Ευρωεκλογές,το ποσοστό είναι ίδιο για τις δημοτικές εκλογές, ενώ για τις Περιφερειακές εκλογές το 60,1% απάντησε ότι ενδιαφέρεται πολύ.

Στην Περιφέρεια Αττικής το 67,3% ενδιαφέρεται πολύ για τις Ευρωεκλογές, για τις δημοτικές εκλογές το ποσοστό είναι 73%, ενώ για τις Περιφερειακές εκλογές το 60,6% απάντησε ότι ενδιαφέρεται πολύ.

Όσον αφορά στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, οι δημοτικές εκλογές και οι Ευρωεκλογές να αποτελέσουν δημοψήφισμα εναντίον της κυβέρνησης: το 38% συμφωνεί, το 57,8% διαφωνεί και το 3,5% δεν απάντησε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκλογές 2014: Αύριο στο studio του Newsit από τις 14:00 έως τις 15:00 ο Βύρων Πολύδωρας

Μανώλης Γλέζος στο Νewsit: «Θα είμαι στην ευρωβουλή μόνο για ένα χρόνο» – «Ο Τσίπρας έπρεπε να πάει στο ευρωντιμπέιτ»

Εκλογές 2014: Οι 20 ημέρες που θα κρίνουν το στοίχημα Σαμαρά – H παρέμβαση Καραμανλή

Εκλογές 2014: Νεα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δημοσκόπηση Pulse: Στο 11,5% η διαφορά ΝΔ και ΕΛΑΣ, τρίτο το ΠΑΣΟΚ – Ποιοι θα ψήφιζαν Σαμαρά, πού στρέφονται οι αναποφάσιστοι
Στο 30% ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός - Πώς αξιολογούνται οι προτάσεις της ΔΕΘ - Στο 54% η ανησυχία για τα ελληνοτουρκικά
Τσίπρας και Μητσοτάκης
Σκληρή απάντηση ΥΠΕΞ σε Φιντάν για το Αιγαίο: «Η Ελλάδα δικαιούται να διασφαλίζει την άμυνά της - Η Τουρκία διατηρεί το casus belli»
Η Αθήνα απορρίπτει τις αιτιάσεις της Άγκυρας για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών και απαντά στον επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας που χαρακτήρισε τη στρατιωτική παρουσία «απειλή»
Χακάν Φιντάν και Γιώργος Γεραπετρίτης
Δημοσκόπηση Opinion Poll: ΝΔ 31%, ΕΛΑΣ 15,9% – Τρίτο το ΠΑΣΟΚ, η Καρυστιανού μπαίνει Βουλή με 4,8%
Οκτακομματική Βουλή, με 126 έδρες στην «γαλάζια» παράταξη - Στο 16,9% οι αναποφάσιστοι - Πώς αξιολογούνται οι εξαγγελίες Μητσοτάκη, Τσίπρα και Ανδρουλάκη από τη ΔΕΘ - «Αγκάθι» η ακρίβεια
Τσίπρας, Καρυστιανού, Μητσοτάκης, Ανδρουλάκης
30
Οι κινήσεις Κασιδιάρη για τις εκλογές μετά την αποφυλάκιση: Το σενάριο της Ένωσης των Ελλήνων, τι ισχύει για Νίκη και Παλμό
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Χριστίνας Κοραή στο Live News, στο μικροσκόπιο βρίσκονται κόμματα εκτός Βουλής - Τη Δευτέρα αναμένεται να τοποθετηθεί ο ίδιος για τα επόμενα βήματά του
Ηλίας Κασιδιάρης, αποφυλάκιση
Νέες «φωτιές» στο ΠΑΣΟΚ για τις συνεργασίες: Μετά το άνοιγμα Πάνα στην ΕΛΑΣ, η Αναστασίου δείχνει ΣΥΡΙΖΑ - Συνάντηση Ανδρουλάκη με βουλευτές
Δεύτερη παρέμβαση μέσα σε δύο ημέρες ανοίγει τη συζήτηση για τις μετεκλογικές συνεργασίες – Η Χαριλάου Τρικούπη είχε χαρακτηρίσει «άστοχες προσωπικές απόψεις» τις δηλώσεις Πάνα
Αναστασίου, Ανδρουλάκης, Πάνας
11