Πολιτική

Δημοσκόπηση σοκ: Θα πέσει η κυβέρνηση πιστεύει το 50%

Το 30% των Ελλήνων θέλει Grexit σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που δείχνει πως η πλειοψηφία των πολιτών φοβάται πως το 2016 θα είναι χειρότερο. Ένας στους δύο θεωρεί ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν θα αντέξει και ότι θα χρειαστεί να σχηματιστεί νέα κυβέρνηση χωρίς εκλογές.

Σύμφωνα τα αποτελέσματα της έρευνας της Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής το 69,5% των ερωτηθέντων αναφέρει ότι το 2015 ήταν έτος ελπίδας και απογοήτευσης από την πολιτική, ενώ το 55.1% προβλέπει ότι τα πράγματα θα χειροτερέψουν. Μάλιστα το 57,7% είναι απαισιόδοξο για την οικονομική του κατάσταση και για το 2016.

Το 50%, δηλαδή ένας στους δύο, θεωρεί ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν θα αντέξει και ότι θα χρειαστεί να σχηματιστεί νέα κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή, χωρίς νέες εκλογές.

Σημαντικότερο γεγονός της χρονιάς που πέρασε το 58,7% ψήφισε τα capital controls.

Στην ερώτηση για τα σημαντικότερα πρόσωπα που επηρέασαν τα πράγματα στη χώρα οι πολίτες ψήφισαν σε ποσοστό 70,4% τον Αλέξη Τσίπρα και σε ποσοστό 39,7% τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Το 60,8% είναι υπέρ της παραμονής στο ευρώ, το 10,3% απαντά πως δεν γνωρίζει, δεν απαντά και το 28,9% θέλει το Grexit και την επιστροφή στη δραχμή.

Πηγή Ημερησία

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: Η Παναγιά οδηγεί το έθνος μας στους αγώνες για ελευθερία και προκοπή
«Να εκφράσω την ελπίδα μου, μια ελπίδα που πηγάζει εδώ από την Εκατονταπυλιανή της Πάρου, ώστε η αντιμετώπιση μιας ακόμη πύρινης δοκιμασίας, αυτού του Αυγούστου, να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας στην θεία λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής, στην Πάρο, Παρασκευή 15 Αυγούστου 2025. 
(ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ 1
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η μέρα του Δεκαπενταύγουστου είναι αφιερωμένη σε όσους μας κρατούν ασφαλείς
«Σήμερα δεν είναι μέρα για πολιτικές δηλώσεις - Εγώ αυτό το οποίο εύχομαι είναι να μπορούμε να βρίσκουμε πάντα την δύναμη εκείνη, να πορευόμαστε πρώτα και πάνω από όλα με ενότητα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι 34
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα μετά τις καταστροφικές φωτιές – «Αντιπολιτευτικό μένος» βλέπει το Μαξίμου
Η κυβέρνηση αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργούν Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και σε συνεργασία με άλλες κρατικές υπηρεσίες, αναζητούν τα αίτια εκδήλωσης πυρκαγιών
Καμένο σπίτι στην Αχαΐα
Παύλος Μαρινάκης για φωτιές: 10 ψέματα της αντιπολίτευσης – Απαντήσεις στους πολίτες
«Δυστυχώς, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, τα κόμματα της αντιπολίτευσης βλέπουν τις τραγικές στιγμές αγωνίας των πολιτών, ως ευκαιρία για να ξεδιπλώσουν το αντιπολιτευτικό τους μένος»
Ο Παύλος Μαρινάκης 7
Κεφαλογιάννης κατά Πελετίδη για τις φωτιές στην Πάτρα: Ζητούσε 112 και μετά προέτρεπε τους πολίτες να μην εφαρμόζουν τις εντολές
«Ο Δήμος Πατρέων στάθηκε κατώτερος των περιστάσεων σε όλα τα επίπεδα - Άκουσα τον Δήμαρχο κ. Πελετίδη να ενθαρρύνει τους πολίτες να μην εφαρμόσουν τις οδηγίες του 112»
Καμένα αυτοκίνητα στην Πάτρα 221