Πολιτική

Διόρθωση φύλου – Διαφοροποίηση από Κρεμαστινό: “Με τη σημερινή μορφή, δεν ψηφίζω”

Διαφορετική… ρότα από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, που δήλωσε ότι θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για τη διόρθωση φύλου, ακολουθεί ο Δημήτρης Κρεμαστινός. Ο αντιπρόεδρος της Βουλής δήλωσε ότι δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο «με τη σημερινή του μορφή».

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός αποκάλυψε πως δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για τη διόρθωση φύλου «με τη σημερινή του μορφή» σε τηλεοπτική του συνέντευξη. Την ίδια θέση επανάλαβε και σε δελτίο τύπου που εξέδωσε. Δεν απέκλεισε και το να απέχει από την ψηφοφορία.

Δεν υπάρχει νομοσχέδιο αλλαγής φύλου

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής υποστηρίζει πως «δεν υπάρχει θέμα νομοσχεδίου “αλλαγής φύλου” αλλά θέμα “ταυτότητας φύλου”. Κατά την άποψή μου, το θέμα αλλαγής φύλου δεν υφίσταται. Υφίσταται θέμα διόρθωσης των αδυναμιών της φύσης.

Όπως η φύση, σε ορισμένες περιπτώσεις, αδυνατεί να δώσει μια υγιή καρδιά και χρειάζεται χειρουργική επέμβαση για να αποκατασταθεί η βλάβη προκειμένου να ζήσει ο ασθενής μια φυσιολογική ζωή, το ίδιο συμβαίνει και με τη γεννητική λειτουργία.

Ανατομικές ανωμαλίες των γεννητικών οργάνων, παθολογικές και ορμονολογικές διαταραχές του γεννητικού συστήματος και έντονες ψυχολογικές διαταραχές που οδηγούν σε ψυχώσεις, αυτοκτονίες και γενικότερα αδυναμία του ανθρώπου να προσαρμοστεί στην κοινωνική ζωή, χρειάζονται οπωσδήποτε αποκατάσταση.

Για το λόγο αυτό θα πρέπει να υπάρχει νομοθετικά συγκροτημένο ιατρικό συμβούλιο από παθολόγους, ενδοκρινολόγους, χειρουργούς και ψυχιάτρους οι οποίοι θα μελετούν το όλο πρόβλημα κατά περίπτωση. Είναι ευνόητο ότι για άτομα μέχρι την ενηλικίωσή τους, δηλαδή τα 17 έτη, θα πρέπει να υπάρχει και η σύμφωνη γνώμη των γονέων. Ο νόμος πρέπει να είναι ξεκάθαρος», τόνισε.

Να μην το στηρίξει αν…

Σε παρατήρηση των δημοσιογράφων ότι όλα αυτά αφορούν πολύ μικρές μειοψηφίες, είπε πως «το ΠΑΣΟΚ από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας του ενδιαφέρθηκε για τα δικαιώματα των μειονοτήτων και αυτό πρέπει να κάνει κάθε δημοκρατικό κόμμα. Οι πλειοψηφίες δεν χρειάζονται νομοθετική προστασία. Νομοθετική προστασία χρειάζονται οι μειονότητες.

Μετά τη μεταπολίτευση το κύριο νομοθετικό έργο που προστάτευσε τα δικαιώματα των γυναικών, των ΑμεΑ και των μειονοτήτων ήταν αναμφισβήτητα έργο του ΠΑΣΟΚ. Κατά συνέπεια, θα πρέπει να υποστηρίξει την αρχή του νομοσχεδίου και εφόσον κατ’ άρθρον δεν διασφαλιστούν όλα όσα σας είπα τότε δε θα πρέπει να το στηρίξει».

Ο Νέρωνας, ο Καλιγούλας και η αποχή

Σε ερώτηση του τι σημαίνει ένα κόμμα να είναι προοδευτικό, ο Δημήτρης Κρεμαστινός απάντησε: «Το ΠΑΣΟΚ έχει ταυτιστεί με τους προοδευτικούς νόμους σε αυτήν τη χώρα. Όμως, πρόοδος είναι η πλήρης απελευθέρωση με το σύνθημα ότι το σώμα του κάθε ανθρώπου του ανήκει και το κάνει ότι θέλει; Ιστορικά θα δείτε ότι οι περίοδοι που χαρακτηρίστηκαν από ηθική κατάπτωση, παρακμή και πλήρη ασυδοσία ήταν οι χειρότερες.

Στην Ρωμαϊκή π.χ. Αυτοκρατορία επί σειράς αυτοκρατόρων όπως ο Νέρωνας και ο Καλιγούλας ήταν ό,τι χειρότερο έχει να επιδείξει η Ιστορία. Να φανταστείτε ότι διέτασσαν να κόβονται τα γεννητικά όργανα των δούλων τους για να τους χρησιμοποιούν ως γυναίκες. Αυτό θεωρείται πρόοδος; Αυτό θεωρείται ελευθερία του ατόμου; Αυτό θεωρείται υγιής κοινωνική συμπεριφορά;».

Στην τελική ερώτηση για το τι θα πράξει προσωπικά στην ψήφιση του νομοσχεδίου απάντησε: «Εάν δεν διασφαλιστούν όλα αυτά, δεν θα το ψηφίσω. Το λιγότερο, θα απόσχω της ψηφοφορίας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το κλείσιμο 204 καταστημάτων των ΕΛΤΑ έφερε και γαλάζιες αντιδράσεις – Η διαβεβαίωση για κατ’ οίκον εξυπηρέτηση
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, ο ετήσιος τζίρος των Ελληνικών Ταχυδρομείων είναι 15 εκατ. ευρώ, κι ενώ το ετήσιο κόστος λειτουργίας είναι πολλαπλάσιο και αγγίζει τα 90 εκατ. ευρώ
ΕΛΤΑ 16
Στην Αθήνα σήμερα η νέα πρέσβης των ΗΠΑ Κίμπερλι Γκίλφοϊλ - Η πρώτη της επίσημη υποχρέωση και το πάρτι προς τιμήν της
Η πρώτη επίσημη υποχρέωση Κίμπερλι Γκίλφοϊλ είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη όταν θα υποβάλει τα διαπιστευτήριά της στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Τασούλα, σε τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ 16
Δόμνα Μιχαηλίδου και Χάρης Δούκας στα «κάγκελα» για τα πατίνια στην Αθήνα: «Η πόλη ανήκει σε όλους» – «Είναι θέμα υπουργείου»
Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας καλεί τον Δήμο Αθηναίων να προχωρήσει άμεσα σε ρύθμιση με στόχο την προστασία πεζών και ΑμεΑ
Δόμνα Μιχαηλίδου και Χάρης Δούκας 11
«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι αρωγός της Μονής Σινά» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελετή ενθρόνισης του νέου Αρχιεπισκόπου
«Η Ελληνική Κυβέρνηση θα στέκεται πάντα δίπλα στο Ιερό Μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης, θα το στηρίζει, έτσι ώστε να διαφυλάξει στην αιωνιότητα αυτό το ιδιαίτερο και ξεχωριστό καθεστώς το οποίο μας κληροδοτήθηκε από τους προγόνους μας»
«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι αρωγός της Μονής Σινά» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελετή ενθρόνισης του νέου Αρχιεπισκόπου