Πολιτική

Economist: Αυτοκαταστροφικός Αχιλλέας ο Τσίπρας

Ένα σκίτσο ίσον χίλιες λέξεις. Και το σκίτσο του Economist με πρωταγωνιστή τον Αλέξη Τσίπρα θα συζητηθεί πολύ. Τον απεικονίζει ως Αχιλλέα ο οποίος καρφώνει βέλη στην αχίλλειο πτέρνα του.

Όπως γράφει στο άρθρο που συνοδέυεται από το σκίτσο του Peter Schrank, στις πρώτες 100 ημέρες η ελληνική κυβέρνηση απέτυχε θλιβερά με αποτέλεσμα τα αποθέματα φιλελληνισμού των υπόλοιπων Ευρωπαίων να έχουν εξαντληθεί.

«Μετά από περισσότερους από τρεις μήνες διαπραγματεύσεων χωρίς αποτέλεσμα με τον Γ. Βαρουφάκη, τα αποθέματα του φιλελληνισμού μεταξύ των ευρωπαίων εταίρων της Ελλάδας αρχίζουν να στερεύουν εντελώς», σημειώνεται. «Ζουν στο ουτοπικό συννεφάκι τους», φέρεται να δηλώνει ένας αξιωματούχος των Βρυξελλών για την Ελλάδα.

Και συνεχίζει: «Ίσως ήταν αφελές να περιμένει κανείς οτιδήποτε άλλο. Πριν από λίγα χρόνια πολλοί από εκείνουν που σήμερα έχουν επιτελικές θέσεις περνούσαν τον χρόνο τους συζητώντας τις αντιφάσεις του καπιταλισμού πίνοντας καφέ και καπνίζοντας. Ελάχιστοι είχαν ποτέ διοικήσει κάτι, πόσο μάλλον κυβερνήσει. Οι ευρωπαϊκές τους επαφές ήταν περιορισμένες».

Λέει επίσης ότι όλες οι επιλογές του κ. Τσίπρα μοιάζουν λανθασμένες. «Θα μπορούσε να καθυστερήσει την πληρωμή στο ΔΝΤ για να κερδίσει χρόνο. Θα μπορούσε να συνεχίσει το παιχνίδι του ποιος θα λυγίσει πρώτος, ίσως βάζοντας κεφαλαιακούς ελέγχους στις ελληνικές τράπεζες. Ή θα μπορούσε να κάνει κωλοτούμπα, υποκύπτοντας στις απαιτήσεις των δανειστών για το καλό της παραμονής της χώρας στο ευρώ. Αυτό μπορεί να απαιτεί ένα δημοψήφισμα. Θα μπορούσε επίσης να διασπάσει το κόμμα του. Υπάρχει μια πληθώρα δυνατοτήτων, αλλά με τον ένα ή τον άλλο τρόπο η ώρα της κρίσης έρχεται» γράφει ο Economist.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν χαρίζει τη δυναμική που καταγράφει – Τι ισχύει για τη συνεργασία με Κασσελάκη
Τα στελέχη του Κινήματος Δημοκρατίας σημειώνουν ότι δεν πρόκειται για εκλογική συνεργασία, ευελπιστούν ωστόσο ότι μέσα από αυτή την κίνηση θα προκύψει η δημιουργία ενός «αλλού πόλου»
Ο Στέφανος Κασσελάκης και η Ζωή Κωνσταντοπούλου
Τo αίτημα Μητσοτάκη στη Μελόνι για σύγχρονα τρένα από τη Hellenic Train και το «καμπανάκι» για την αμυντική συνεργασία της με τον Ερντογάν
Στη Ρώμη σήμερα ο Μητσοτάκης - Η ατζέντα της συνάντησης με την Ιταλίδα ομόλογό του - Αδειάζει η «κλεψύδρα» για τη σύσταση Προανακριτικής
Κυριάκος Μητσοτάκης με Τζόρτζια Μελόνι 1
«Βόμβα» από Φάμελλο και κόντρα με Παππά: «Ο Κασσελάκης με καθαίρεσε από την προεδρία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με πραξικόπημα»
Η κόντρα Φάμελλου - Παππά, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε από τη συζήτηση στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση των τάσεων
Σωκράτης Φάμελλος και Νίκος Παππάς