Πολιτική

Εφημερίδες: Τα σημερινά πρωτοσέλιδα εφημερίδων 24 Μαϊου

Εφημερίδες και πρωτοσέλιδα εφημερίδων. Διαβάστε τα κεντρικά θέματα στα πρωτοσέλιδα των σημερινών (Τρίτη 24 Μαϊου 2016) εφημερίδων. Δείτε αναλυτικά όλα τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών εφημερίδων.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Ημέρες σκότους-Ημερολόγιο τρόμου!»: Η εφημερίδα γράφει ότι: «έναν βασικό μισθό αναμένεται να κοστίσει σε μία μέση ελληνική οικογένεια η εφαρμογή των νέων φορολογικών μέτρων που φέρνουν ανατιμήσεις «φωτιά» από τον επόμενο μήνα σε βασικά είδη διατροφής, ρουχισμού κλπ. Το ημερολόγιο του τρόμου ξεκινάει από τον Ιούνιο».

ΕΘΝΟΣ: «Βόμβες ΔΝΤ για νέα μέτρα & χρέος»: Η εφημερίδα σημειώνει: «πυρετός διαβουλεύσεων για το χρέος πριν από το σημερινό Eurogroup σε Αθήνα, Βρυξέλλες, Βερολίνο, Ουάσιγκτον αλλά και Κωνσταντινούπολη, όπου ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας συναντήθηκε με την Α. Μέρκελ. Το ΔΝΤ πάντως έστειλε νέο μήνυμα για άμεση και δραστική ελάφρυνση του χρέους, επιμένοντας σε επιπλέον σκληρά μέτρα».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Φορο-παγίδα σε αγροτικά εισοδήματα»: Η εφημερίδα γράφει ότι: σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε, κατά κύριο επάγγελμα αγρότης χαρακτηρίζεται μόνο όποιος αποκτά πάνω από το 50% του εισοδήματος από γεωργικές δραστηριότητες. .Μόλις 180.000 πολίτες πληρούν τα κριτήρια. Όσοι χάνουν το αφορολόγητο θα καταβάλουν φόρο το 2017 με συντελεστή αυξημένο από το 13% στο 22%».

Δείτε εδώ τα πρωτοσέλιδα όλων των πολιτικών και οικονομικών εφημερίδων.

ΕΣΤΙΑ: «Διορίζουν αντί να κυβερνούν: Η εφημερίδα τονίζει ότι: «το νομοσχέδιο που ψηφίσθηκε προχθές το βράδυ στην Βουλή δεν περιέχει μόνο νέα καταιγίδα έμμεσων φόρων, το υπερ-Ταμείο της δημόσιας περιουσίας και τον λεγόμενο δημοσιονομικό «κόφτη» ».

Η ΑΥΓΗ: «ΣΥΜΦΩΝΙΑ-Πολιτική βούληση στις Βρυξέλλες»: Σύμφωνα με την εφημερίδα : «θετική εισήγηση των θεσμών αναμένεται στο σημερινό Eurogroup προκειμένου να επικυρωθεί η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, με παράλληλη έγκριση «επί της αρχής» της εκταμίευσης της επόμενης δόσης, ύψους 10-11 δισ. ευρώ».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Φωνάζει το ΔΝΤ να ακούσει ο Σόιμπλε»: Η εφημερίδα γράφει ότι: όλα δείχνουν ότι στο σημερινό κρίσιμο Eurogroup, η αξιολόγηση θα κλείσει και θα εκταμιευτεί «υπερδόση» περίπου 11 δισ. ευρώ. Το θέμα του χρέους θα τεθεί επί τάπητος, μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης του ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, η οποία κρίνεται θετική από την ελληνική πλευρά. Ωστόσο, ο Β. Σόιμπλε δεν έχει πει την τελευταία του λέξη».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Με εμπόδια στο Εurogroup»: Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «παρά την αισιοδοξία που υπήρχε μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου το βράδυ της Κυριακής, η χθεσινή συνεδρίαση του Euroworking Group, που θα προετοίμαζε το σημερινό Eurogroup, εξελίχθηκε σε θρίλερ και διήρκεσε έως τη 1 π.μ».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Ο λαός να παλέψει για τη συνολική ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής»: Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «με το σύνθημα «Αντεπίθεση για να τους κόψουμε το δρόμο» μαζικά διαδήλωσαν την Κυριακή σωματεία, Λαϊκές Επιτροπές, αυτοαπασχολούμενοι και νεολαίοι, ενάντια στο πολυνομοσχέδιο που ψηφιζόταν εκείνη την ώρα στη Βουλή. Διαδηλώσεις έγιναν στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της χώρας».

ΤΑ ΝΕΑ: «Ο διάβολος κρύφτηκε στις λεπτομέρειες»: Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «θα πάρει χρόνο μέχρι να αποκαλυφθούν οι λεπτομέρειες των μέτρων που ψήφισε σε δύο δόσεις η Βουλή και αποδεικνύονται επαχθέστερα των αρχικών εκτιμήσεων. Φαίνεται όμως ότι τώρα που η κυβέρνηση καλείται να διαχειριστεί τα έργα των χειρών της θα αντιμετωπίσει εκτός από την οργή των πολιτών και το βάρος των αναδρομικών ψευδαισθήσεων που καλλιέργησε»

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Σε αναζήτηση συμβιβαστικής λύσης για το χρέος»: Η εφημερίδα τονίζει ότι: «συμβιβασμός μεταξύ των σχεδόν διαμετρικά αντίθετων σεναρίων για το ελληνικό χρέος, της Κομισιόν και του ΔΝΤ, αναζητείται στο σημερινό Eurogroup . Οι δύο πλευρές διέρρευσαν, στο παρά πέντε της κρίσιμης συνεδρίασης, τις εκθέσεις βιωσιμότητας για το χρέος».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης: Όχι τσιγαράκι και κιθάρα στον Άγνωστο Στρατιώτη, κάποιοι επένδυσαν στην προβοκάτσια και στο μπάχαλο
«Ο κόσμος κατάλαβε πως η επαναστατική γυμναστική των προηγούμενων χρόνων πήγε την Ελλάδα πίσω» ανέφερε προσθέτοντας ότι «οι σχέσεις Μητσοτάκη - Δένδια βρίσκονται στο καλύτερο σημείο»
Παύλος Μαρινάκης
Το «χάος» υπερισχύει του Μητσοτάκη, «κάλπες ξανά» αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία - Τι δείχνει δημοσκόπηση της Interview
Το 45% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θα προτιμούσε να διεξαχθούν νέες εκλογές, έναντι του 22% που επιλέγει τη συνεργασία ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, σενάριο που συγκεντρώνει τη μεγαλύτερη αποδοχή
Δημοσκόπηση Interview: Το «χάος» υπερισχύει του Μητσοτάκη, «κάλπες ξανά» αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία 18
Υπουργικό Συμβούλιο με ατζέντα τη μεταφορά του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ: Η διαπραγμάτευση με την Κομισιόν και οι καθυστερημένες πληρωμές προς τους αγρότες
Από τη μία η Κομισιόν και τα προαπαιτούμενα που έχει θέσει και τα οποία πρέπει να τηρηθούν κατά γράμμα, και από την άλλη οι τίμιοι αγρότες και κτηνοτρόφοι
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Με 2 παρουσιάσεις και «αέρα» νέου κόμματος ο Αλέξης Τσίπρας μας συστήνει την «Ιθάκη» του
Με δεδομένο ότι το περιεχόμενο του βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα θα συζητηθεί ο πρώην πρωθυπουργός αυτό που επιθυμεί είναι να μιλήσει για τους λόγους που αναφέρεται σε συγκεκριμένα γεγονότα
Αλέξης Τσίπρας 12