Πολιτική

Εφημερίδες: Τι γράφουν σήμερα [30/01] τα πρωτοσέλιδα

Εφημερίδες και πρωτοσέλιδα εφημερίδων. Διαβάστε τα κεντρικά θέματα στα πρωτοσέλιδα των σημερινών [30/01/2017] εφημερίδων.

Εφημερίδες και πρωτοσέλιδα εφημερίδων. Διαβάστε τα κεντρικά θέματα που έχουν στα πρωτοσέλιδά τους οι εφημερίδες σήμερα, Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017. ΕΘΝΟΣ: ” Πού το πάνε οι Τούρκοι”. Η εφημερίδα σημειώνει ότι “είκοσι ένα χρόνια μετά την κρίση του 1996 οι Τούρκοι επιστρέφουν στα Ίμια, παραβιάζοντας τα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Η ηγεσία των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων έκανε χθες το πρωί έναν ολιγόλεπτο περίπλου των βραχονησίδων. Τη συνόδευαν Τούρκοι κομάντος αλλά και φωτογράφοι. Μετρημένη και άμεση η αντίδραση της ελληνικής πλευράς στη νέα πρόκληση μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου για μη έκδοση των Τούρκων στρατιωτικών”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Θέατρο προκλήσεων στο Αιγαίο”. Η εφημερίδα γράφει ότι “ακραία προβοκατόρικο επικοινωνιακό σόου έστησε χθες η Άγκυρα στα Ίμια ανήμερα της 21ης επετείου από τη σοβαρή κρίση στην περιοχή, τον Ιανουάριου του 1996.

Η προπαγανδιστική φιέστα, με πρωταγωνιστή τον αρχηγό του τουρκικού Γενικού Επιτελείου αλλά και σύσσωμη τη στρατιωτική ηγεσία της Τουρκίας στα Ίμια αποτελεί πάντως παιχνίδι με τη φωτιά, ενώ έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου να μην εκδώσει η χώρα μας τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς, οι οποίοι μετά το πραξικόπημα στη γείτονα πέρυσι το καλοκαίρι ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα.

ΕΣΤΙΑ: “Κρίσιμος φάσις για την Ελλάδα”. Η εφημερίδα τονίζει ότι “το επόμενο εννεάμηνο προβλέπεται εξόχως ταραχώδες για την Ελλάδα. Η συγκυρία, ενώ φέρει σωρευτικά προβλήματα στο δημοσιονομικό, οικονομικό επίπεδο, κυριαρχείται από την ανησυχία για ευρύτατες αναταράξεις στους τομείς της εξωτερικής πολιτικής, και της περιφερειακής αλλά και εθνικής ασφαλείας”.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: “Τρύπα 10 δισ. ευρώ ρουφάει τις συντάξεις”. Η εφημερίδα γράφει ότι “καμία προς τα κάτω παρέμβαση δεν θα απαιτούνταν στα ασφαλιστικά δικαιώματα και στις συντάξεις αν οι κυβερνήσεις δεν παρέκαμπταν το πρόβλημα της αδήλωτης απασχόλησης, η οποία στερεί τεράστια έσοδα από εισφορές στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Η ακτινογραφία της εργασιακής πραματικότητας και οι νέες επινοήσεις των εργοδοτών”.

ΤΑ ΝΕΑ: “Ποιοι παίζουν πάλι με τη φωτιά”. Η εφημερίδα σημειώνει ότι “σε διάθεση εξεύρεσης λύσης για να κλείσει η συμφωνία με τους δανειστές , ακόμη κι αν χρειαστούν υποχωρήσεις, παρά προσφυγής στις κάλπες βρίσκεται το Μαξίμου λίγα 24ωρα μετά το Eurogroup που φανέρωσε σύμπλευση των θεσμών ως προς το κομμάτι της νομοθέτησης μέτρων”.

Kontranews: “Καραγκιοζιλίκια των Τούρκων στα Ίμια ναύαρχοι και στρατηγοί πήγαν εκδρομή και έβγαλαν φωτογραφίες!” Σύμφωνα με την εφημερίδα “τα καραγκιοζιλίκια του Ερντογάν δεν έχουν τέλος! Σε μια προσπάθεια “αντιποίνων” για την απόφαση του Αρείου Πάγου, να μην εκδώσει τους 8 Τούρκους αξιωματικούς, έστειλε χθες βόλτα, τσάρκα στα ΄Ιμια κάτι ταλαίπωρους Τούρκους ναυάρχους και στρατηγούς, από τους λίγους που δεν είναι ακόμα φυλακή και δεν έχουν σπασμένα κεφάλια και κομμένα αυτιά, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα και έβγαλαν φωτογραφίες, παριστάνοντας τους τουρίστες!”.

Οικονομικές εφημερίδες

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: “Σενάρια για κάλπες φέρνει το αδιέξοδο”. Η εφημερίδα τονίζει ότι “νέα τροφή στα σενάρια επιτάχυνσης των πολιτικών εξελίξεων, με φόντο το αδιέξοδο της διαπραγμάτευσης για το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης, δίνει το κυβερνητικό στρατόπεδο, με σημαίνοντα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να επαναφέρουν στο τραπέζι το ενδεχόμενο προκήρυξης πρόωρων εκλογών και άλλα να προαναγγέλλουν νέα ρήξη με τους δανειστές”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Οι πρώτες ελληνικές ημέρες της νέας πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα – Το αφιέρωμα του φιλοτραμπικού «Breitbart»
Στο ίδιο άρθρο, το φιλοτραμπικό ΜΜΕ επισημαίνει ότι η Γκιλφόιλ αναμένεται να συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και να παραστεί σε υπουργικές συναντήσεις που διοργανώνει το «Atlantic Council» στην Αθήνα
Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Kimberly Guilfoyle
Μαρινάκης: Ευχάριστο ανάγνωσμα το βιβλίο του Τσίπρα – Μιλάμε για την «Ιθάκη» αλλά μην ξεχνάμε το ταξίδι και το αχρείαστο μνημόνιο
«Θα μας επιτρέψετε την πολιτική να την κάνουμε με πολιτικό διάλογο με τα υπόλοιπα κόμματα και όχι αντιπαρατιθέμενοι με συγγραφείς» είπε μεταξύ άλλων
Παύλος Μαρινάκης
«Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τους Έλληνες συμμάχους μας», είπε η Κίμπερλι Γκιλφόιλ - Η ανάρτηση για τη συνάντηση με τον Κωνσταντίνο Τασούλα
«Θα είμαι υπερήφανη εκπρόσωπος του Προέδρου Τραμπ, σθεναρή υπερασπίστρια των αμερικανικών συμφερόντων και ακλόνητη φίλη της Ελλάδας και του ελληνικού λαού»
Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Κίμπερλι Γκιλφόιλ υπέβαλε τα διαπιστευτήριά της στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Τασούλα
Αυτό είναι το εξώφυλλο του βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα, «Ιθάκη» - Οι προσωπικές αφηγήσεις που μετατρέπονται σε πολιτικό θρίλερ
Εκτός από τα γεγονότα της περιόδου 2015 - 2019 περιγράφονται τα παιδικά και εφηβικά χρόνια του Αλέξη Τσίπρα, η πολιτικοποίηση στις γραμμές της ΚΝΕ και της Αριστεράς και η είσοδος στο Μαξίμου
Αλέξης Τσίπρας: Αυτό είναι το εξώφυλλο του βιβλίου του «Ιθάκη» 108
Τα παραλειπόμενα της συνάντησης Τασούλα – Γκιλφόιλ: Ο μήνας του μέλιτος και η ατάκα «εργαζόμαστε για νέο σύζυγο»
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, είπε στην Κίμπερλι Γκιλφόιλ ότι λόγω της επαγγελματικής διαδρομής της είναι αξιοθαύμαστο παράδειγμα του αμερικανικού ονείρου
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Τασούλα
9