Πολιτική

Αποφασίστε! “Δεν είναι χρεοκοπία αν δεν πληρώσετε το ΔΝΤ” λέει ο Σέλινγκ

Το ότι η Ελλάδα δεν θα πληρώσει σήμερα τη δόση στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν σημαίνει πως η χώρα ολισθαίνει αυτόματα σε μία άμεση χρεοκοπία, διευκρίνισε ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών, Χανς Γεργκ Σέλινγκ.

Το παραπάνω είπε ο Χανς Γεργκ Σέλινγκ (του συγκυβερνώντος με τους Σοσιαλδημοκράτες, συντηρητικού Λαικού Κόμματος) σε σημερινές δηλώσεις του στη Βιέννη πριν την εβδομαδιαία συνεδρίαση του αυστριακού υπουργικού συμβουλίου.

Πρόσθεσε δε, ότι σε επόμενη φάση η διαδικασία προβλέπει να κληθεί η Ελλάδα από το ΔΝΤ να καταβάλει τη δόση, δίνοντας μία προθεσμία 14 ημερών, ενώ το επόμενο βήμα δεν είναι μία αυτόματη χρεοκοπία, ενώ ο ίδιος δεν ανησυχεί ούτε για το ευρώ, καθώς αυτό είναι ισχυρό και έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα και δεν αναμένει να υπάρξουν επιπτώσεις.

Ταυτόχρονα τόνισε πως η Ευρωομάδα είναι “ανοικτή” για περαιτέρω διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, ωστόσο, κατά τη γνώμη του, η κατάσταση είναι “αδιέξοδη” και ο ίδιος είναι “πολύ απογοητευμένος και λίγο οργισμένος” με την ελληνική στάση, δηλαδή, με την εγκατάλειψη των διαπραγματεύσεων από την Ελλάδα και την προσπάθεια της να αυξήσει την πίεση στην Ευρωομάδα με την εξαγγελία του δημοψηφίσματος, που, σύμφωνα με τον Χανς Γεργκ Σέλινγκ, απέτυχε.

Ο ίδιος χαρακτηρίζοντας περίεργο το σχέδιο δημοψηφίσματος και επαναλαμβάνοντας πως καταβάλλεται προσπάθεια για επιστροφή της Ελλάδας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αλλά δεν είναι τόσο αισιόδοξος, προειδοποίησε ότι εάν λήξει σήμερα το πρόγραμμα βοήθειας δεν μπορούν να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις , καθώς αυτό πλέον θα έχει λήξει.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: Η Παναγιά οδηγεί το έθνος μας στους αγώνες για ελευθερία και προκοπή
«Να εκφράσω την ελπίδα μου, μια ελπίδα που πηγάζει εδώ από την Εκατονταπυλιανή της Πάρου, ώστε η αντιμετώπιση μιας ακόμη πύρινης δοκιμασίας, αυτού του Αυγούστου, να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας στην θεία λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής, στην Πάρο, Παρασκευή 15 Αυγούστου 2025. 
(ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ 2
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η μέρα του Δεκαπενταύγουστου είναι αφιερωμένη σε όσους μας κρατούν ασφαλείς
«Σήμερα δεν είναι μέρα για πολιτικές δηλώσεις - Εγώ αυτό το οποίο εύχομαι είναι να μπορούμε να βρίσκουμε πάντα την δύναμη εκείνη, να πορευόμαστε πρώτα και πάνω από όλα με ενότητα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι 41
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα μετά τις καταστροφικές φωτιές – «Αντιπολιτευτικό μένος» βλέπει το Μαξίμου
Η κυβέρνηση αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργούν Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και σε συνεργασία με άλλες κρατικές υπηρεσίες, αναζητούν τα αίτια εκδήλωσης πυρκαγιών
Καμένο σπίτι στην Αχαΐα