Πολιτική

Νίκος Παππάς: “Το δημοψήφισμα θα γίνει κανονικά”

«Ας μην ονειρεύονται. Δημοψήφισμα κανονικά, δυνατό όχι, επιστροφή στις διαπραγματεύσεις και καλή συμφωνία και για την Ευρώπη και για την Ελλάδα και για τον λαό μας την άλλη εβδομάδα», διεμήνυσε από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς.

Όπως ξεκαθάρισε ο κ. Παππάς, το δημοψήφισμα θα γίνει κανονικά. Το ερώτημα είναι ξεκάθαρο και η Ελλάδα εργάζεται άοκνα για μια λύση με σοβαρά θεμέλια, μια λύση ευρωπαϊκή, που θα χειραφετεί την Ευρώπη από τις ακραίες φωνές και θα της δίνει τη δυνατότητα να επιστρέψει στις ισχυρές πολιτικές της παραδόσεις.

Ο υπουργός Επικρατείας, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «πολλά πολιτικά και άλλα κέντρα προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις και δημοσιότητα με στόχο να προβάλουν την δική τους προοπτική. Ακούσαμε πολλά τις τελευταίες ημέρες. Για δημοψήφισμα – παρωδία για Δημοψήφισμα – φαρσοκωμωδία, μέχρι και για δημοψήφισμα – πραξικόπημα. ‘Ακουσον άκουσον τι ακούσαμε. Ότι το δημοψήφισμα είναι πραξικόπημα. Ο λαός μας είναι ψύχραιμος δεν έχει και δεν πρέπει να φοβάται τίποτα, δεν πρέπει να φοβούνται τίποτα τα μέλη της εθνικής αντιπροσωπείας. Να πούμε στο λαό ότι όσο περισσότερο προσπαθούν τα γνωστά αυτά κέντρα να τον φοβήσουν, πρέπει να γνωρίζει και να καταλαβαίνει ότι τόσο πιο πολύ φοβούνται την ετυμηγορία και την χειραφέτησή του, η οποία σε λίγες μέρες θα είναι εκκωφαντική, εμφατική και δεν θα αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης. Δεν θα σταθώ για τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης θα μπορούσαμε να πυροδοτήσουμε με τις τοποθετήσεις ευρωπαίων ιθυνόντων μια συζήτηση η οποία δεν θα βοηθήσει την διαδικασία της διαπραγμάτευσης. Δεν θα το κάνουμε. Θα πω μόνο ότι προκαλεί μάλλον θυμηδία η αποστροφή ότι οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης προστάτευαν τους έχοντες και κατέχοντες. Γνωριζόμαστε όλοι και γνωριζόμαστε πλέον και στην Ευρώπη πάρα πολύ καλά. Και αυτού του τύπου οι διατυπώσεις δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα».

Δήλωσε ότι ο ορισμένα κέντρα ονειρεύονται ότι θα μπορούσε αυτή τη στιγμή, η ελληνική κυβέρνηση, στη βάση κάποιων διαρροών, να πει ότι σταματάει το δημοψήφισμα, ή ότι – άκουσον άκουσον – ότι ο πρωθυπουργός ο ίδιος θα κάνει μεταστροφή και θα κάνει καμπάνια υπέρ του «ναι».

«Θα τους συνιστούσα ψυχραιμία. Κι αν δεν μπορούν να την κατακτήσουν αυτή, ας μην εκτίθενται άλλο στην προσπάθεια κατατρομοκράτησης του λαού μας – επειδή δημοσκοπήσεις βλέπουμε κι εμείς όχι μόνον αυτοί – πέφτει στο κενό» κάλεσε και ξεκαθάρισε κατηγορηματικά: «Το δημοψήφισμα θα γίνει κανονικά. Το ερώτημα είναι ξεκάθαρο και η Ελλάδα εργάζεται άοκνα για μια λύση με σοβαρά θεμέλια, μια λύση ευρωπαϊκή, που θα χειραφετεί την Ευρώπη από τις ακραίες φωνές και θα της δίνει τη δυνατότητα να επιστρέψει στις ισχυρές πολιτικές της παραδόσεις.»

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ: Έχω τεράστιο θαυμασμό για την Ελλάδα και θα ήθελα να την επισκεφτώ
Κατά την τελετή επίδοσης διαπιστευτηρίων από τον νέο πρέσβη της Ελλάδας στις ΗΠΑ, ο Τραμπ ζήτησε από τον Αντώνη Αλεξανδρίδη να μεταφέρει τους θερμούς χαιρετισμούς του προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
Ντόναλντ Τραμπ
Κωνσταντίνος Τασούλας για τις φωτογραφίες με τους 200 της Καισαριανής: «Καθοριστική συμβολή στην ιστορική μνήμη»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαιρετίζει την πρωτοβουλία του υπουργείο Πολιτισμού για την εξασφάλιση των ιστορικών ντοκουμέντων από τις εκτελέσεις αγωνιστών την περίοδο της κατοχής
Κωνσταντίνος Τασούλας
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου διαψεύδει τις καταγγελίες για απλήρωτη εργαζόμενη: «Δεν απασχολείται στην Πλεύση Ελευθερίας εδώ και ένα χρόνο»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας μιλά για «κακοστημένη σκηνοθεσία» στην υπόθεση «Βιολάντα», καταγγέλλει και «εντεταλμένες προσπάθειες εκβίασης» και δηλώνει ότι θα προσφύγει στην Δικαιοσύνη κατά Γεωργιάδη, Κουσουλό και Πολύζο
Ζωή Κωνσταντοπούλου 23
Κυριάκος Μητσοτάκης για ανεργία στους νέους: Στόχος να ζουν καλύτερα από τις προηγούμενες γενιές
Σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός αναφέρεται σε φοροελαφρύνσεις για νέους έως 25 ετών, στο «Σπίτι μου ΙΙ» και στη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, σημειώνοντας ότι «η ακρίβεια και το στεγαστικό πιέζουν»
Κυριάκος Μητσοτάκης
Άδωνις Γεωργιάδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου: Κόντρα δίχως τέλος, νέα καταγγελία και αιχμές για την υπόθεση Γρηγορόπουλου
Η αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Υγείας και της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, εδώ και ημέρες, εκτείνεται από την Ολομέλεια έως τις επιτροπές και τα social media, με το πολιτικό θερμόμετρο να παραμένει σταθερά υψηλά
Άδωνις Γεωργιάδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου
31