Πολιτική

Έκαναν μπαλάκι το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ – Η κόντρα Ζωής με Μαξίμου

Νέος “πονοκέφαλος” στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά την πρωτοβουλία της Ζωής Κωνσταντοπούλου να “μπλοκάρει” το νομοσχέδιο για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ και την κόντρα της με τον Νίκο Παππά.

Το επίμαχο νομοσχέδιο κατατέθηκε αρχικά το βράδυ της Τρίτης, ωστόσο, η πρόεδρος της Βουλής το έστειλε πίσω ως απαράδεκτο, καθώς στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονταν η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου σχετικά με την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης.

Το επιχείρημα από την πλευρά της κ. Κωνσταντοπούλου, ήταν ότι με την κίνηση αυτή ήθελε να μείνει σταθερή στη δέσμευσή της ότι δεν θα δέχεται νομοσχέδια με άσχετες διατάξεις.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ το “αγκάθι”

Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν πως η πρόεδρος της Βουλής είχε ενστάσεις και επί της ουσίας κάποιων διατάξεων, όπως για παράδειγμα αυτών που αφορούν στην ΠΟΣΠΕΡΤ, που προβλέπει ότι πλέον δεν θα διορίζεται εκπρόσωπος των εργαζομένων στις διοικήσεις, αλλά θα εκλέγεται από τους εργαζόμενους.

Σύμφωνα με πληροροφίες, η κα Κωνσταντοπούλου τάσσεται υπέρ του να παραμείνει το προηγούμενο καθεστώς για την ΠΡΟΣΠΕΡΤ.

Το επίμαχο νομοσχέδιο για την επανασύσταση της ΕΡΤ κατατέθηκε σήμερα και όπως όλα δείχνουν η κυβέρνηση δεν έκανε πίσω για την ΠΟΣΠΕΡΤ.

Πάντως, η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ) κατατέθηκε ξεχωριστά, προκειμένου να συζητηθεί εκτενώς, καθώς αφορά εκατοντάδες εργαζομένους στην ΕΒΖ καθώς και χιλιάδες πολίτες που θα ωφεληθούν από τη ρύθμιση των 100 δόσεων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Επίθεση Γεωργιάδη σε Ακρίτα για τον διευθυντή του Ιπποκράτειου: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να χειρουργεί κανονικά με το φακελάκι;»
«Το φακελάκι δεν έχει θέση στο ΕΣΥ. Το πολεμάω, το αποστρέφομαι, το σιχαίνομαι. Το φακελάκι σημαίνει ότι αποσπάς χρήματα εκβιαστικά από τον κόσμο για μια υπηρεσία που το ΕΣΥ παρέχει δωρεάν», είπε ο υπουργός Υγείας
Άδωνις Γεωργιάδης 3
Η ώρα της «κρίσης» για τους υδρογονάνθρακες σε Κρήτη και Πελοπόννησο – Συγκρατημένη αισιοδοξία για τη Chevron
Στο τάιμινγκ αυτό φτάνει αύριο στην Αθήνα ο Αμερικανός υπουργός Εσωτερικών και Επικεφαλής του πανίσχυρου Συμβουλίου Ενεργειακής Κυριαρχίας του Λευκού Οίκου Νταγκ Μπέργκαμ
Eurokinissi 2