Πολιτική

Έκλεισαν τα ραντεβού Μητσοτάκη με Τσίπρα, Γεννηματά και Κουτσούμπα

Τα τηλεφωνήματα για χάρη των οποίων, επισήμως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβαλε κατά 24 ώρες την αναχώρησή του για την Αίγυπτο, ξεκίνησαν το μεσημέρι της Δευτέρας (07.10.2019). Και τα πρώτα ραντεβού για τον εκλογικό νόμο, έκλεισαν.

Οι πρώτοι που δέχτηκαν τα τηλεφωνήματα από το Μαξίμου ήταν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά και ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Οι συναντήσεις τους με τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα γίνουν στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή.

[read4more]

Ο πρώτος που θα βρεθεί στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή, θα είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό στις 11:00 το πρωί της Παρασκευής (11.10.2019), ενώ στις 12:15 θα γίνει το ραντεβού με τη Φώφη Γεννηματά και θα ακολουθήσουν, στις 17:00 ο Δημήτρης Κουτσούμπας, στις 18:00 ο Κυριάκος Βελόπουλος και στις 19:00 ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Βασικό αντικείμενο της συζήτησης είναι η ψήφος των αποδήμων, πάντοτε υπό το πρίσμα της απαραίτητης πλειοψηφίας των 2/3 της Βουλής προκειμένου το νομοσχέδιο να γίνει νόμος του κράτους. Όμως, μοιραία η ατζέντα των συναντήσεων του κ. Μητσοτάκη με τους αρχηγούς θα είναι (σχεδόν) εφ’ όλης της ύλης: από την απλή αναλογική και την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας έως το προσφυγικό/μεταναστευτικό.

Η εξεύρεση της απαραίτητης συναίνεσης για την ψήφο των αποδήμων φαντάζει, ωστόσο, εξαιρετικά απίθανη έως αδύνατη. Ιδιαίτερα μετά τις διαρροές εκ μέρους της Κουμουνδούρου που ξεκινούν ήδη, πριν καν ο Αλέξης Τσίπρας περάσει το κατώφλι του Μαξίμου, το blame game για το διαφαινόμενο ναυάγιο.

Από την άλλη πλευρά, ΚΙΝΑΛ, Μέρα25 και Ελληνική Λύση – καθώς το ΚΚΕ έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει θετικά – αθροίζουν 199 βουλευτές μαζί με τους 158 της ΝΔ, με αποτέλεσμα και πάλι να μη βγαίνει η εξίσωση. Προς τούτο λοιπόν, δεν αποκλείεται να υπάρξουν συγκλίσεις, ιδιαίτερα με την πρόταση του ΚΙΝΑΛ, η οποία κινείται ανάμεσα σ’ αυτή της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΠΕΡΔΙΚΑΡΗΣ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δημοσκόπηση Pulse: Μικρή πτώση η ΝΔ, στάσιμο το ΠΑΣΟΚ, ανεβαίνει η Πλεύση Ελευθερίας – Τα «κόμματα» Τσίπρα και Σαμαρά
Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία διατηρεί το σαφές προβάδισμα με 29%, αλλά χάνει μία ποσοστιαία μονάδα σε σύγκριση με την προηγούμενη μέτρηση της Pulse
Εκλογές
Νίκος Παππάς για την επίθεσή του στον δημοσιογράφο Νίκο Γιαννόπουλο: «Είχα λάθος αντίδραση στη δική του δράση – πρόκληση»
«Θα έπρεπε να είχα λειτουργήσει αλλιώς σε όσα έκανε όντας σε αυτή την κατάσταση, η οποία ίσως ήταν ο λόγος που "μετέφερε" γεγονότα και φράσεις όπως ο ίδιος πιστεύει ότι έγιναν και όχι όπως έγιναν» λέει ο ευρωβουλευτής
Νίκος Παππάς 53
Ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ για την επίθεση του Νίκου Παππά σε δημοσιογράφο: «Καταδικάζουμε την τραμπούκικη συμπεριφορά του ευρωβουλευτή»
«Πράξεις βίας και επιθετικές συμπεριφορές σε βάρος λειτουργών του Τύπου δεν έχουν καμία θέση στη δημόσια ζωή και δεν συνάδουν με τις αρχές και τις αξίες της κοινωνίας μας», αναφέρει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ
ΠΑΣΟΚ
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ συγχαίρει την Ελλάδα για το «σπάσιμο» του κυκλώματος μεταφοράς τόνων κοκαΐνης
Υπενθυμίζεται ότι η έρευνα για την υπόθεση οδήγησε στον εντοπισμό πλοίου με κοκαΐνη αξίας 100 εκατ. ευρώ και στη σύλληψη 10 μελών του κυκλώματος, ανάμεσά τους και του 61χρονο «Έλληνα Εσκομπάρ»
Κίμπερλι Γκιλφόιλ
Η ανάρτηση του δημοσιογράφου Νίκου Γιαννόπουλου μετά τον ξυλοδαρμό που δέχτηκε από τον Νίκο Παππά - «Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους»
«Στους συναδέλφους που με αναζητούν για μία δήλωση ή μία σύνδεση: Δεν θα βγω πουθενά, δεν έχω κάτι άλλο να πω» ξεκαθαρίζει ο δημοσιογράφος Νίκος Γιαννόπουλος
Ο Νίκος Γιαννόπουλος