Πολιτική

Εκλογές 2015: Β. Μεϊμαράκης: Ετοιμάζουν νέα ανταρσία στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ

«Η ψήφος την Κυριακή είναι κρίσιμη και πρέπει να είναι χρήσιμη», τόνισε μιλώντας σε εκδήλωση της γραμματείας γυναικείων θεμάτων της ΝΔ ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ζήτησε να μην υπάρξει καμία χαμένη ψήφος στις εκλογές.

«Δεν αντιλαμβάνομαι Έλληνες δημοκράτες και με λογική να δίνουν ψήφο χαμένη σε ναζιστικά μορφώματα ή σε σχήματα που δεν ξέρουμε πως μπορούν να συνεργαστούν. Δεν επιτρέπεται σε καμία να μην κρίνει τη χρησιμότητα της ψήφου της και να την αφήσει να την πάρει το ποτάμι ή το τρενάκι του Καμμένου», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΝΔ και τόνισε πως μόνο με νίκη του κόμματός του διασφαλίζεται πολιτική σταθερότητα.

Μίλησε επ’ αυτού για πολιτικό θράσος του Αλέξη Τσίπρα να ζητά δεύτερη ευκαιρία μετά από αυτό το 7μηνο το οποίο ο κ. Μεϊμαράκης το χαρακτήρισε καταστροφικό για την χώρα, την οικονομία και την κοινωνία.

«Η χώρα ζητά κυβερνήτη και όχι δραπέτη που κάθε φορά στα δύσκολα κάνει δημοψήφισμα ή εκλογές», συμπλήρωσε και εκτίμησε πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει έστω και μία ψήφο παραπάνω τη Δευτέρα δεν θα έχουμε κυβέρνηση καθώς λέει ότι δεν συνεργάζεται με κανένα.

«Ακόμα κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ σχημάτιζε κυβέρνηση δεν θα άντεχε παρά μόνο λίγες εβδομάδες. Το λένε πρώην υπουργοί του με τις διαφωνίες τους και οι 53 με το κείμενο που ετοιμάζουν για την επόμενη ανταρσία τους. Αντέχει η χώρα κι άλλες εκλογές το 2016;», συνέχισε και κάλεσε όσους πιστεύουν ότι η ζωή τους έγινε χειρότερη από το Γενάρη έως σήμερα και θέλουν κυβέρνηση συνεργασίας, να ψηφίσουν ΝΔ.

«Ζητώ ισχυρή εντολή για κυβέρνηση τουλάχιστον τριετίας», επισήμανε επαναλαμβάνοντας πως ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει αστάθεια και αβεβαιότητα.

«Η χώρα δεν αντέχει άλλο πείραμα. Αποκλείεται να κερδίσει το μέλλον με πρακτικές πόλωσης και διχασμού όπως αυτές που επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ», συμπλήρωσε και επέρριψε τις ευθύνες για τα capital controls και τις αρνητικές συνέπειές τους στην οικονομία στον Αλέξη Τσίπρα.

«Τα ήξερε. Τα συζήτησε με τους υπουργούς του. Κι όμως τα προκάλεσε εν ψυχρώ. Τα γνώριζε όλα έστω και αν τώρα προσπαθεί να πει ψέματα», είπε και κατηγόρησε τον πρώην πρωθυπουργό για ανευθυνότητα και ανικανότητα.

«Το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή δεν γνώριζε πόσο περικόπηκαν οι συντάξεις. Είναι δυνατόν πρώην πρωθυπουργός που διεκδικεί πάλι την ψήφο των πολιτών να μην ξέρει πόσο κόπηκαν οι συντάξεις και να λέει λάθος ποσοστό;», είπε ο κ. Μεϊμαράκης ο οποίος ανακοίνωσε ότι ο ίδιος ένα μνημόνιο θα σκίσει και θα είναι ο νόμος Κατρούγκαλου με τον οποίο επέστρεψε στη θέση του γιατρός που είχε καταδικαστεί για φακελάκι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πώς φτάσαμε στη διπλωματική κρίση με τη Βεγγάζη: Η άστοχη επιλογή του Ευρωπαίου Επιτρόπου, το «παζάρι» Χαφτάρ και το αμείωτο «τσουνάμι» μεταναστών
«Γαλάζια» στελέχη, επεσήμαιναν γιατί δεν υπήρξε συνεννόηση μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών και Μετανάστευσης δεδομένου ότι ο Γιώργος Γεραπετρίτης είχε επιλέξει να επισκεφτεί πρώτα στη Βεγγάζη
Ο Χαλίφα Χαφτάρ 1
Χατζηδάκης για μεταναστευτικό: Η Ελλάδα δε θα γίνει ξέφραγο αμπέλι, ειδικότερα στο μέσον της τουριστικής περιόδου
«Η Λιβύη πρέπει να κατανοήσει ότι δεν μπορεί να αγνοήσει τον παράγοντα Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίσης, πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι ο δρόμος για την όποια οικονομική στήριξη της Λιβύης περνάει και από την Αθήνα»
Ο Κωστής Χατζηδάκης 11
Ο Χάφταρ χαρακτήρισε ανεπιθύμητη την ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία - Διπλωματική κρίση με τη Λιβύη και συνάντηση Μητσοτάκη με Πλεύρη στο Μαξίμου
Εκτιμάται ότι αυτή η πρωτοφανής κίνηση έγινε επειδή η ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία πήγε πρώτα στην Τρίπολη, όπου εδρεύει η κυβέρνηση που έχει αναγνωριστεί από τον ΟΗΕ
Χαλίφα Χάφταρ 142