Πολιτική

Εκλογές 2015: Β. Μεϊμαράκης: Ετοιμάζουν νέα ανταρσία στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ

«Η ψήφος την Κυριακή είναι κρίσιμη και πρέπει να είναι χρήσιμη», τόνισε μιλώντας σε εκδήλωση της γραμματείας γυναικείων θεμάτων της ΝΔ ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ζήτησε να μην υπάρξει καμία χαμένη ψήφος στις εκλογές.

«Δεν αντιλαμβάνομαι Έλληνες δημοκράτες και με λογική να δίνουν ψήφο χαμένη σε ναζιστικά μορφώματα ή σε σχήματα που δεν ξέρουμε πως μπορούν να συνεργαστούν. Δεν επιτρέπεται σε καμία να μην κρίνει τη χρησιμότητα της ψήφου της και να την αφήσει να την πάρει το ποτάμι ή το τρενάκι του Καμμένου», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΝΔ και τόνισε πως μόνο με νίκη του κόμματός του διασφαλίζεται πολιτική σταθερότητα.

Μίλησε επ’ αυτού για πολιτικό θράσος του Αλέξη Τσίπρα να ζητά δεύτερη ευκαιρία μετά από αυτό το 7μηνο το οποίο ο κ. Μεϊμαράκης το χαρακτήρισε καταστροφικό για την χώρα, την οικονομία και την κοινωνία.

«Η χώρα ζητά κυβερνήτη και όχι δραπέτη που κάθε φορά στα δύσκολα κάνει δημοψήφισμα ή εκλογές», συμπλήρωσε και εκτίμησε πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει έστω και μία ψήφο παραπάνω τη Δευτέρα δεν θα έχουμε κυβέρνηση καθώς λέει ότι δεν συνεργάζεται με κανένα.

«Ακόμα κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ σχημάτιζε κυβέρνηση δεν θα άντεχε παρά μόνο λίγες εβδομάδες. Το λένε πρώην υπουργοί του με τις διαφωνίες τους και οι 53 με το κείμενο που ετοιμάζουν για την επόμενη ανταρσία τους. Αντέχει η χώρα κι άλλες εκλογές το 2016;», συνέχισε και κάλεσε όσους πιστεύουν ότι η ζωή τους έγινε χειρότερη από το Γενάρη έως σήμερα και θέλουν κυβέρνηση συνεργασίας, να ψηφίσουν ΝΔ.

«Ζητώ ισχυρή εντολή για κυβέρνηση τουλάχιστον τριετίας», επισήμανε επαναλαμβάνοντας πως ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει αστάθεια και αβεβαιότητα.

«Η χώρα δεν αντέχει άλλο πείραμα. Αποκλείεται να κερδίσει το μέλλον με πρακτικές πόλωσης και διχασμού όπως αυτές που επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ», συμπλήρωσε και επέρριψε τις ευθύνες για τα capital controls και τις αρνητικές συνέπειές τους στην οικονομία στον Αλέξη Τσίπρα.

«Τα ήξερε. Τα συζήτησε με τους υπουργούς του. Κι όμως τα προκάλεσε εν ψυχρώ. Τα γνώριζε όλα έστω και αν τώρα προσπαθεί να πει ψέματα», είπε και κατηγόρησε τον πρώην πρωθυπουργό για ανευθυνότητα και ανικανότητα.

«Το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή δεν γνώριζε πόσο περικόπηκαν οι συντάξεις. Είναι δυνατόν πρώην πρωθυπουργός που διεκδικεί πάλι την ψήφο των πολιτών να μην ξέρει πόσο κόπηκαν οι συντάξεις και να λέει λάθος ποσοστό;», είπε ο κ. Μεϊμαράκης ο οποίος ανακοίνωσε ότι ο ίδιος ένα μνημόνιο θα σκίσει και θα είναι ο νόμος Κατρούγκαλου με τον οποίο επέστρεψε στη θέση του γιατρός που είχε καταδικαστεί για φακελάκι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: «Ας είναι η νέα χρονιά ευκαιρία να αλλάξουμε όσα μας πληγώνουν»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κλείνει με ευχές για μια νέα χρονιά «ανθρωπιάς, ενότητας και δημιουργίας», εμπνευσμένες από την ιστορία και τον πολιτισμό, με προσδοκία για «ειρήνη, πρόοδο και συνοχή το 2026»
Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Τασούλα
Ζωή Κωνσταντοπούλου και Διαμαντής Καραναστάσης στην Στοκχόλμη για αλλαγή χρόνου: Οι αναρτήσεις τους
Μια σειρά από μοναδικές φωτογραφίες μοιράστηκαν και οι δύο στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο Instagram καθώς και μια selfie, στην οποία ποζάρουν αγκαλιά στο χιονισμένο τοπίο της σουηδικής πρωτεύουσας
Ζωή Κωνσταντοπούλου και Διαμαντής Καραναστάσης 6
Νίκος Ανδρουλάκης: «Για τη χώρα μας, το 2026, είναι η χρονιά που τελειώνουν οι αυταπάτες»
«Ο ελληνικός λαός έχει ανάγκη ένα ριζικά διαφορετικό υπόδειγμα διακυβέρνησης, που στηρίζεται στο ήθος, την αξιοκρατία και τον έμπρακτο σεβασμό, για να ξαναχτίσουμε γέφυρες εμπιστοσύνης» λέει ο Νίκος Ανδρουλάκης
Νίκος Ανδρουλάκης
Ανδρουλάκης, Φάμελλος και Κουτσούμπας άκουσαν τα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα – Τα μηνύματά τους για το 2026
Στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ άκουσε τα κάλαντα ο Ανδρουλάκης, στον Περισσό απόλαυσε τα κάλαντα από την χορωδία της ΚΝΕ ο Κουτσούμπας και στην Θεσσαλονίκη στα γραφεία τους ΣΥΡΙΖΑ στη Θέρμη βρέθηκε ο Φάμελλος
Kάλαντα της Πρωτοχρονιάς στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη, από την αδελφότητα Κεφαλληνίων και Ιθακησίων Πειραιά