Πολιτική

Εκλογές 2019: Κρίσιμη αναμέτρηση για τη ΝΔ – Πρώτο εκλογικό τεστ με αρχηγό τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Σχεδόν τρεισήμισι χρόνια μετά την ανάδειξή του στην προεδρία της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μπροστά του το πρώτο εκλογικό τεστ. Οι σημερινές ευρωεκλογές – αλλά και οι αυτοδιοικητικές εκλογές – είναι η πρώτη εκλογική αναμέτρηση στην οποία η ΝΔ συμμετέχει με τον κ. Μητσοτάκη ως αρχηγό και γι’ αυτό πρόκειται για μία κρίσιμη αναμέτρηση και προσωπικά για τον πρόεδρο της ΝΔ.

Μια καθαρή επικράτηση, άλλωστε, όπως αυτή που ζητάει ο κ. Μητσοτάκης από τους πολίτες, επιτεύχθηκε τελευταία φορά από τη ΝΔ στις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2007, με τον Κώστα Καραμανλή στο «τιμόνι».

Ούτως ή άλλως, το «χρώμα» που έδωσε στην αναμέτρηση αυτή ο πρόεδρος της ΝΔ, αλλά και ο Αλέξης Τσίπρας κατά την προεκλογική περίοδο, μοιραία προσδίδει χαρακτήρα εθνικών εκλογών στις ευρωεκλογές. Έτσι, οι συσχετισμοί που θα προκύψουν θα κρίνουν εν πολλοίς τις μετέπειτα εξελίξεις και οι βουλευτικές εκλογές – ανεξαρτήτως του χρόνου διεξαγωγής τους – βρίσκονται ήδη στο φόντο.

«Το βράδυ της Κυριακής θα υπάρχει ένας νικητής κι ένας ηττημένος», ήταν το λιτό σχόλιο του κ. Μητσοτάκη κατά το καθιερωμένο την παραμονή των εκλογών γεύμα με τους δημοσιογράφους. Ο πρόεδρος της ΝΔ, σύμφωνα με το επιτελείο του, προτίμησε χθες βράδυ τη συντροφιά της οικογένειάς του, ενώ σήμερα το πρωί (10.30’) θα ψηφίσει στο 1ο Λύκειο Κηφισιάς. Θα παρακολουθήσει τη ροή των αποτελεσμάτων από νωρίς μαζί με τους συνεργάτες του και στη συνέχεια, όταν το Υπουργείο Εσωτερικών προχωρήσει στην πρώτη ασφαλή πρόβλεψη για το αποτέλεσμα, θα προχωρήσει στη δήλωσή του, με την οποία θα αποτιμά τους συσχετισμούς που προέκυψαν από τις κάλπες.

Τη δική του σημειολογία έχει πάντως το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης διάλεξε ένα… ΣΥΡΙΖΑϊκό στέκι για το γεύμα των δημοσιογράφων, καθώς το συγκεκριμένο καφέ-εστιατόριο στο Παγκράτι αποτελεί πράγματι στέκι πολλών υπουργών της κυβέρνησης. «Αφού δεν έκλεισε η φωνή μου από τόσες ομιλίες και περιοδείες, είμαστε μια χαρά», σχολίασε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος συνοδευόταν από τον συντονιστή στρατηγικού σχεδιασμού του κόμματος, Τάκη Θεοδωρικάκο και στελέχη του γραφείου Τύπου και του επικοινωνιακού τομέα (Σοφία Ζαχαράκη, Γιάννης Μαστρογεωργίου, Κωνσταντίνος Ζούλας, Κύρα Κάπη, Αργύρης Παπαστάθης).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σωκράτης Φάμελλος στο 5ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: «Είμαστε εδώ, όρθιοι, θα έχει αντίπαλο ο Κυριάκος Μητσοτάκης»
Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, στη δευτερολογία του, τόνισε πως στόχος είναι η αναγέννηση του κόμματος για την ανατροπή του καθεστώτος Μητσοτάκη - Οι αιχμές προς τον Σπίρτζη
Σωκράτης Φάμελλος
Βολές προς πάσα κατεύθυνση από Σπίρτζη στο 5ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ - «Η διαθεσιμότητά μου θα εξαρτηθεί από τις αποφάσεις του κόμματος»
Ο πρώην υπουργός αποκάλεσε το συνέδριο ως «συνέδριο συρρίκνωσης» ασκώντας κριτική στην ηγεσία του κόμματος αλλά και στον Στέφανο Κασσελάκη
Χρήστος Σπίρτζης
Μητσοτάκης για την απόφαση του ΣτΕ για τα μη κρατικά πανεπιστήμια: «Η Ελλάδα σταματά να αποτελεί παγκόσμια εξαίρεση, τέλος οι ιδεοληψίες»
Ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του τόνισε πως από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά, τα παιδιά θα σταματήσουν να φεύγουν από την πατρίδα τους για σπουδές
Κυριάκος Μητσοτάκης
3