Πολιτική

Εκλογές 2019 – Βαρουφάκης απαντά στον Τσίπρα: Έκανα κι εγώ λάθος που τον εμπιστεύτηκα

Ο Γιάνης Βαρουφάκης ήταν ένα από τα πρόσωπα στα οποία αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ, το βράδυ της Τρίτης. Η φράση "ήταν λάθος η επιλογή Βαρουφάκη και την πλήρωσα" δεν έμεινε αναπάντητη.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, μέσα από την ίδια συχνότητα, «απάντησε» στον Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας με… ειρωνεία πως «για μια φορά συμφωνούμε με τον πρωθυπουργό».

[read4more]

«Κι εγώ έκανα λάθος επιλογή, που επέλεξα να εμπιστευτώ τον κ. Τσίπρα» είπε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, τονίζοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει κάνει «στρατηγική επιλογή για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα» και τη «συνθηκολόγηση», όπως είπε.

«Δηλώνει αφελής, σας διαβεβαιώ ότι δεν είναι αφελής» είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης, κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα πως τον έστειλε να κάνει τη ρήξη αλλά υπαναχώρησε. «Ήξερε πολύ καλά τι κάναμε. Κατεβήκαμε στον ελληνικό λαό με τη θέση πως προαπαιτούμενο είναι το κούρεμα».

Σημείωσε δε ότι η παροχή Τσίπρα ότι ήταν αφελής, αποδεικνύει την ενοχή του.

Στην ερώτηση αν νιώθει να έχει μετανιώσει για κάτι, ο Γιάνης Βαρουφάκης επανέλαβε ότι μετανιώνει γιατί «εμπιστεύτηκα τον Τσίπρα» αλλά και γιατί «έδωσα ευκαιρία στους δανειστές, υπογράφοντας τη «γέφυρα» για 4 μήνες καλή τη πίστει για να διαπραγματευτούμε έντιμα, όταν εκείνοι δεν είχαν κανέναν στόχο να το κάνουν αυτό και όταν ο πρωθυπουργός αντί να χρησιμοποιήσει εκείνο το 4μηνο για να προετοιμάσουμε τη ρήξη, προετοίμασε τη συνθηκολόγηση».

Μιλώντας ενόψει των εκλογών της Κυριακής, ο Γιάννης Βαρουφάκης επανέλαβε ότι η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ είναι «χαμένη ψήφος». «Ο ΣΥΡΙΖΑ έπαψε να είναι αριστερός το βράδυ του δημοψηφίσματος», τόνισε.

Εξηγώντας το γιατί είναι «χαμένη» η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 είπε: «Έχουμε έναν πολύ κακό εκλογικό νόμο. Η αριθμητική του λέει το εξής: αν δεν θέλεις αυτοδυναμία του κ. Μητσοτάκη πρέπει το ΜέΡΑ25 να μπει στη Βουλή. Όποιος θέλει να ψαλιδίσει την αυτοδυναμία του κ. Μητσοτάκη πρέπει να ψηφίσει ΜέΡΑ25».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Οι πρώτες ελληνικές ημέρες της νέας πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα – Το αφιέρωμα του φιλοτραμπικού «Breitbart»
Στο ίδιο άρθρο, το φιλοτραμπικό ΜΜΕ επισημαίνει ότι η Γκιλφόιλ αναμένεται να συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και να παραστεί σε υπουργικές συναντήσεις που διοργανώνει το «Atlantic Council» στην Αθήνα
Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Kimberly Guilfoyle
Μαρινάκης: Ευχάριστο ανάγνωσμα το βιβλίο του Τσίπρα – Μιλάμε για την «Ιθάκη» αλλά μην ξεχνάμε το ταξίδι και το αχρείαστο μνημόνιο
«Θα μας επιτρέψετε την πολιτική να την κάνουμε με πολιτικό διάλογο με τα υπόλοιπα κόμματα και όχι αντιπαρατιθέμενοι με συγγραφείς» είπε μεταξύ άλλων
Παύλος Μαρινάκης
«Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τους Έλληνες συμμάχους μας», είπε η Κίμπερλι Γκιλφόιλ - Η ανάρτηση για τη συνάντηση με τον Κωνσταντίνο Τασούλα
«Θα είμαι υπερήφανη εκπρόσωπος του Προέδρου Τραμπ, σθεναρή υπερασπίστρια των αμερικανικών συμφερόντων και ακλόνητη φίλη της Ελλάδας και του ελληνικού λαού»
Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Κίμπερλι Γκιλφόιλ υπέβαλε τα διαπιστευτήριά της στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Τασούλα
Αυτό είναι το εξώφυλλο του βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα, «Ιθάκη» - Οι προσωπικές αφηγήσεις που μετατρέπονται σε πολιτικό θρίλερ
Εκτός από τα γεγονότα της περιόδου 2015 - 2019 περιγράφονται τα παιδικά και εφηβικά χρόνια του Αλέξη Τσίπρα, η πολιτικοποίηση στις γραμμές της ΚΝΕ και της Αριστεράς και η είσοδος στο Μαξίμου
Αλέξης Τσίπρας: Αυτό είναι το εξώφυλλο του βιβλίου του «Ιθάκη» 108
Τα παραλειπόμενα της συνάντησης Τασούλα – Γκιλφόιλ: Ο μήνας του μέλιτος και η ατάκα «εργαζόμαστε για νέο σύζυγο»
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, είπε στην Κίμπερλι Γκιλφόιλ ότι λόγω της επαγγελματικής διαδρομής της είναι αξιοθαύμαστο παράδειγμα του αμερικανικού ονείρου
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Τασούλα
10