Πολιτική

Εκλογές 2023: 45 αιτήσεις κομμάτων και μεμονωμένων υποψηφίων για την αναμέτρηση της 21ης Μαΐου

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου σχετικά με τη συμμετοχή κομμάτων και μεμονωμένων υποψηφίων στις εκλογές στις εκλογές που γίνουν την Κυριακή, 21 Μαΐου.

Η σχετική προθεσμία συμμετοχής στις εκλογές της 21ης Μαΐου λήγει απόψε τα μεσάνυχτα. Ήδη μάλιστα η συμμετοχή είναι μεγάλη και έχει ξεπεράσει αυτή του 2019, με 45 κόμματα και μεμονωμένους υποψηφίους να έχουν καταθέσει αιτήσεις συμμετοχής στην εκλογική αναμέτρηση.

Ανάμεσα σε αυτά, είναι και το κόμμα «ΕΑΝ…» του πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αναστάσιου Κανελλόπουλου.

Φάκελο αναμένεται να καταθέσει όπως ανακοίνωσε νωρίτερα την Τετάρτη (26.04.2023) και ο Ηλίας Κασιδιάρης και το κόμμα «Έλληνες».

Τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, 29 Απριλίου, λήγει η προθεσμία για τα ψηφοδέλτια των κομμάτων, ποιοι, δηλαδή, θα είναι υποψήφιοι σε κάθε κόμμα, και την ερχόμενη Τρίτη, 2 Μαΐου, θα γίνει η ανακήρυξη των συνδυασμών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης: «Όποιος φοιτητής συμμετέχει σε επιθέσεις όπως αυτή στη Νομική να διαγράφεται»
Επιτέθηκε στην Αριστερά και Κεντροαριστερά υποστηρίζοντας ότι «στήριζαν ανοιχτά τις νοσηρές μειοψηφίες φοιτητών και μη φοιτητών που "μόλυναν" με παραβατικότητα τα ελληνικά πανεπιστήμια»
Ο Παύλος Μαρινάκης 6
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις ανακαινισμένες ολυμπιακές εγκαταστάσεις της Παιανίας: Το δώρο των μικρών αθλητών της ξιφασκίας και η συνάντηση με τον Νάσο Γκαβέλα
«Η υποστήριξη του αθλητισμού αποτελεί επένδυση σε αθλητικές υποδομές με μεθοδικότητα και με παρεμβάσεις σε όλη τη χώρα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιεργάζεται το ξίφος μικρού αθλητή 5
«Καμπανάκι» Χάρη Δούκα μετά το μπλακ άουτ στην Ισπανία: «Η κατανάλωση ενέργειας στην Αθήνα τριπλασιάζεται λόγω τουριστικής κίνησης»
Με μια επιστολή ο Χάρης Δούκας ζητά να ενημερωθεί σχετικά με τον προγραμματισμό σας για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών της φετινής θερινής περιόδου
Ο Χάρης Δούκας 1
Φόβοι στη ΝΔ πως η υπόθεση Καραμανλή μπορεί να «τορπιλίσει» την ανοδική πορεία στις δημοσκοπήσεις
Μέλη της «γαλάζιας» κοινοβουλευτικής ομάδας επισημαίνουν ότι οι πολιτικοί χειρισμοί για τον πρώην υπουργό Κώστα Καραμανλή, μετά τη δικογραφία που έφτασε στη Βουλή, απαιτείται να είναι προσεκτικοί
Τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας
Κικίλιας: Καμία αύξηση στα ακτοπλοϊκά το καλοκαίρι – Δείτε παραδείγματα με τιμές μετά τη μείωση των λιμενικών τελών
«Στηρίζουμε την ελληνική οικογένεια, για τη δυνατότητα που δεν είναι πολυτέλεια» γράφει ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε ανάρτησή του
Στιγμιότυπο από το λιμάνι του Πειραιά 4