Πολιτική

Εκλογές 2023: Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ κράτησε αποστάσεις από την κόντρα Ανδρουλάκη – Μητσοτάκη

Απαντήσεις για όλα όσα λέγονται το τελευταίο διάστημα σχετικά με τις κυβερνήσεις συνεργασίας αναμένεται να δώσει σήμερα (27.03.2023) το απόγευμα ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που διοργανώνει το Ινστιτούτο ΕΝΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να παραμείνει εκτός της αντιπαράθεσης της κυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ και τον Νίκο Ανδρουλάκη, θέλοντας να μη γίνει μέρος του προβλήματος αλλά και γιατί θεωρεί ότι έτσι μεγαλώνει το χάσμα ανάμεσα στα δύο κόμματα. 

Σε ό,τι αφορά, δε, τους όρους που βάζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης για να υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας, ο υπεύθυνος στρατηγικής επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος ανέφερε ότι «στη βάση συγκεκριμένων προγραμματικών σημείων, επιμένουμε ότι μπορεί να υπάρχει ένα πλαίσιο συζήτησης και συνεργασίας προοδευτικών δυνάμεων. Σε ό,τι αφορά το ζήτημα του πρωθυπουργού, παραμένουμε σταθεροί στη θέση μας ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να αντλεί τη νομιμοποίησή του από την ψήφο των πολιτών και όχι από άλλου τύπου διαδικασίες».

Αναφερόμενος στις προγραμματικές συζητήσεις που πρέπει να γίνουν με τις ενδιαφερόμενο πλευρές, τόνισε ότι «η επόμενη κυβέρνηση της χώρας πρέπει να είναι μια κυβέρνηση που θα επαναφέρει την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών στο ΕΣΥ, γιατί αυτό σημαίνει δημόσιο σύστημα υγείας. Θα επαναφέρει το πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας για όλους, έτσι ώστε να μην ισχύει ο “νόμος” Πάτση για τους πολίτες και ο “νόμος” Παπαθανάση για τα κυβερνητικά στελέχη του κ. Μητσοτάκη. Θα επαναφέρει τις συλλογικές συμβάσεις και την επιθεώρηση εργασίας, έτσι ώστε να έχουμε κανόνες στην αγορά εργασίας και να μη ζούμε τη ζούγκλα που υπάρχει τώρα».

Οι συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ακόμα ότι «η τεράστια πλειοψηφία των πολιτών κατανοεί ότι πιθανότατα το επόμενο κυβερνητικό σχήμα θα είναι ένα σχήμα συνεργασίας. Η αλαζονική στάση του κ. Μητσοτάκη ότι θα κάνουμε συνεχώς εκλογές μέχρι να βγει αυτοδύναμος ο ίδιος, έχει καταρρεύσει», λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτουν: 

«Με αυτήν την έννοια, η ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι ψήφος στη σταθερότητα. Εμείς επιμένουμε ότι η κάλπη της απλής αναλογικής μπορεί να δώσει προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας».

Αναφέρουν, δε, ότι «είμαστε σε μια περίοδο που οι πολίτες θα μας κρίνουν όλους πολύ αυστηρά, το πολιτικό σύστημα, τη Δικαιοσύνη που τα προηγούμενα χρόνια έβγαζε με ευκολία παράνομες και καταχρηστικές τις απεργίες των σιδηροδρομικών, τους ανθρώπους της ενημέρωσης για το χώρο που έδιναν στο παρελθόν στα ζητήματα ασφάλειας των μεταφορών».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Δημήτρης Χρ. Αναστασόπουλος ανακοινώνει την υποψηφιότητα του για την Προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών
«Έχοντας και την εμπειρία και τη γνώση αλλά και την ίδια διάθεση ενασχόλησης όπως και στην αρχή, διεκδικώ και πάλι τη στήριξη των δικηγόρων» ανέφερε ο ίδιος
Ο Δημήτρης Αναστασόπουλος 1
Νίκος Ανδρουλάκης: «Το ολοκληρωμένο σχέδιο του ΠΑΣΟΚ στη ΔΕΘ θα κάνει τη χώρα μας πιο ανταγωνιστική οικονομικά, πιο ανθεκτική κοινωνικά, πιο ισχυρή γεωπολιτικά»
Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης συνήθως είναι ένα παζάρι δεσμεύσεων και παροχολογίας από την εκάστοτε κυβέρνηση»
Νίκος Ανδρουλάκης 6
Στη δικαιοσύνη προσφεύγει ο Γιώργος Γεραπετρίτης μετά από δημοσιεύματα για το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας – Κύπρου
«Κυπριακό μέσο ενημέρωσης κυκλοφόρησε ψευδές και παραπειστικό δημοσίευμα που αφορά υποτιθέμενη εμπλοκή μέλους της οικογένειάς μου στο έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης»
Ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης 3