Πολιτική

Εκλογές 2023 – Μητσοτάκης: Δεν επιδιώκω να είμαι ένας απλός διαχειριστής της εξουσίας

Σε συγκέντρωση πολιτών στη Νέα Ιωνία μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινώντας και πάλι τις περιοδείες ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ τόνισε μεταξύ άλλων ότι εξαιτίας της απλής αναλογικής και των πειραματισμών κάποιων δεν έχει σήμερα η χώρα κυβέρνηση. «Σας ζητώ να το κάνουμε τώρα για μια ισχυρή ΝΔ με άνετη πλειοψηφία διότι σήμερα η χώρα χρειάζεται μια σταθερή κυβέρνηση να την οδηγήσει με ασφάλεια στο μέλλον», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην Τουρκία είπε ότι «έχει μια σταθερή ισχυρή κυβέρνηση και χρειαζόμαστε κι εμείς το ίδιο για να μπορέσουμε να υπερασπιζόμαστε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα με αποτελεσματικότητα και δικαιοσύνη να υπερασπιζόμαστε τα σύνορά μας στην ξηρά και στην θάλασσα».

«Αυτό», συνέχισε, «είναι το μεγάλο ζητούμενο των εκλογών αν θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε σε αυτή την πορεία ανόρθωσης κι εκσυγχρονισμού της χώρας και βέβαια η ισχυρή πλειοψηφία είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσουμε να κάνουμε πράξη τις μεγάλες αλλαγές».

Τόνισε ακόμα ότι δεν επιδιώκει να είναι ένας απλός διαχειριστής της εξουσίας αλλά θέλει να κάνει μαζί με τους πολίτες μεγάλες αλλαγές για να αλλάξει η χώρα πίστα.

Αναφέρθηκε επίσης στον πήχη της αυτοδυναμίας σημειώνοντας ότι η επόμενη βουλή ενδέχεται να έχει 6-7 κόμματα.

«Πρέπει να αυξήσουμε και άλλο τα ποσοστά μας έχουμε τον αέρα στα πανιά μας και κοιτάμε ψηλά αλλά τα πόδια μας είναι στο έδαφος», είπε χαρακτηριστικά.

Αφήνοντας αιχμές για τους πολιτικούς του αντιπάλους είπε: «Δεν είμαστε ούτε αλαζόνες ούτε υπερόπτες. Αφήνουμε αυτές τις συμπεριφορές για κάποιους που πάσχουν από το σύνδρομο του μικρομεγαλισμού επειδή κατάφεραν και πήραν με το ζόρι ένα διψήφιο ποσοστό νομίζοντας ότι πέτυχαν κάτι μεγάλο».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ: Έχω τεράστιο θαυμασμό για την Ελλάδα και θα ήθελα να την επισκεφτώ
Κατά την τελετή επίδοσης διαπιστευτηρίων από τον νέο πρέσβη της Ελλάδας στις ΗΠΑ, ο Τραμπ ζήτησε από τον Αντώνη Αλεξανδρίδη να μεταφέρει τους θερμούς χαιρετισμούς του προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
Ντόναλντ Τραμπ 12
Κωνσταντίνος Τασούλας για τις φωτογραφίες με τους 200 της Καισαριανής: «Καθοριστική συμβολή στην ιστορική μνήμη»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαιρετίζει την πρωτοβουλία του υπουργείο Πολιτισμού για την εξασφάλιση των ιστορικών ντοκουμέντων από τις εκτελέσεις αγωνιστών την περίοδο της κατοχής
Κωνσταντίνος Τασούλας
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου διαψεύδει τις καταγγελίες για απλήρωτη εργαζόμενη: «Δεν απασχολείται στην Πλεύση Ελευθερίας εδώ και ένα χρόνο»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας μιλά για «κακοστημένη σκηνοθεσία» στην υπόθεση «Βιολάντα», καταγγέλλει και «εντεταλμένες προσπάθειες εκβίασης» και δηλώνει ότι θα προσφύγει στην Δικαιοσύνη κατά Γεωργιάδη, Κουσουλό και Πολύζο
Ζωή Κωνσταντοπούλου 23
Κυριάκος Μητσοτάκης για ανεργία στους νέους: Στόχος να ζουν καλύτερα από τις προηγούμενες γενιές
Σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός αναφέρεται σε φοροελαφρύνσεις για νέους έως 25 ετών, στο «Σπίτι μου ΙΙ» και στη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, σημειώνοντας ότι «η ακρίβεια και το στεγαστικό πιέζουν»
Κυριάκος Μητσοτάκης
Άδωνις Γεωργιάδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου: Κόντρα δίχως τέλος, νέα καταγγελία και αιχμές για την υπόθεση Γρηγορόπουλου
Η αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Υγείας και της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, εδώ και ημέρες, εκτείνεται από την Ολομέλεια έως τις επιτροπές και τα social media, με το πολιτικό θερμόμετρο να παραμένει σταθερά υψηλά
Άδωνις Γεωργιάδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου
31