Πολιτική

Εκλογές 2023 – ΠΑΣΟΚ: Η ευχή του γιου του Ούλωφ Πάλμε στον Νίκο Ανδρουλάκη για τις 25 Ιουνίου

Καλή επιτυχία στις εκλογές της 25ης Ιουνίου ευχήθηκε για το ΠΑΣΟΚ ο Γιοακίμ Πάλμε, ο γιος του Ούλοφ Πάλμε, συναντώντας τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Γιώργο Παπανδρέου στον Μοχό της Κρήτης για τα εγκαίνια του μουσείου που είναι αφιερωμένο στον εμβληματικό πολιτικό.

Ο Μοχός ήταν ο τόπος των καλοκαιρινών διακοπών του Ούλοφ Πάλμε για αρκετά χρόνια και, επί τη ευκαιρία της ανέγερσης και των εγκαινίων του μουσείου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης και ο Γιώργος Παπανδρέου επισκέφτηκαν την περιοχή στην Κρήτη, λίγες ημέρες πριν τις νέες εκλογές.

Μαζί τους ήταν και ο Γιοακίμ Πάλμε, ο γιος του εμβληματικού πολιτικού, ο οποίος ευχήθηκε καλή επιτυχία στο ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, μια ευχή, που όπως είπε, νιώθει πολύ ως σοσιαλδημοκράτης.

androulakis moxos

Το μουσείο δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Φίλων Ούλοφ Παλμε στην πλατεία του Μοχού και άνοιξε ανεπίσημα τις πύλες του, την ημέρα που συμπληρώθηκαν 37 χρόνια από τη δολοφονία του Σουηδού Πρωθυπουργού.

androulakis moxos

«Τα εγκαίνια του μουσείου σήμερα στον Μοχό, ένα μέρος που αγαπούσε πολύ ο ίδιος και επισκεπτόταν συχνά, αποτελεί την καλύτερη ευκαιρία να θυμηθούμε το έργο του, που παραμένει επίκαιρο», δήλωσε στον χαιρετισμό του πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Σήμερα, 37 χρόνια μετά την τραγική δολοφονία του, με τις ανισότητες να αυξάνονται, αξίζει να θυμηθούμε μια από τις πιο γνωστές του φράσεις: “Παραμένω σοσιαλιστής, όταν βλέπω οι φτωχοί να γίνονται φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι. Όταν βλέπω την κοινωνική δικαιοσύνη να υποχωρεί και ο πλούτος να προκαλεί. Όταν η αλληλεγγύη μειώνεται και ο εγωισμός αυξάνεται. Όταν οι δυνατοί αγνοούν τους αδύναμους”», επισήμανε μεταξύ άλλων στην ομιλία του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κοντογεώργης: Κάθε εβδομάδα παράτασης του πολέμου, μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις σε ανάπτυξη και πληθωρισμό
Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ απέκλεισε εκ νέου το σενάριο πρόωρων εκλογών και συνέδεσε την πορεία της οικονομίας με τη διάρκεια της κρίσης στη Μέση Ανατολή
Θανάσης Κοντογεώργης
Κυριάκος Μητσοτάκης για Ανώτατη Σχολή Παραστατικών Τεχνών: «Απαντούμε με πράξεις σε ένα αίτημα δεκαετιών»
Σύσκεψη στο Μαξίμου για τα επόμενα βήματα μετά την ψήφιση του νόμου ίδρυσης της ΑΣΠΤ, του πρώτου δημόσιου ανώτατου ιδρύματος στη χώρα για τη δραματική, την ορχηστική και τη μουσική τέχνη
Κυριάκος Μητσοτάκης
Σδούκου: «Εκλογές την άνοιξη του 2027» – «Όποιος ψηφίζει ΠΑΣΟΚ, παίρνει μαζί και κόμμα – έκπληξη»
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ απέκλεισε εκ νέου κάθε σενάριο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες και έστρεψε τα πυρά της στη Χαριλάου Τρικούπη, καλώντας τον Νίκο Ανδρουλάκη να αποκαλύψει με ποιους και με ποιους όρους θα κυβερνήσει
Η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου, στην Ολομέλεια της Βουλής (Φωτογραφία αρχείου
Ένοχος ο Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Γραμμένου - Τέσσερα χρόνια φυλάκιση με αναστολή η ποινή του
Το δικαστήριο παρά την εισαγγελική πρόταση για μη χορήγηση ελαφρυντικών στον καταδικασθέντα, κατά οριακή πλειοψηφία 4-3, του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου
Δίκη του ανεξάρτητου βουλευτή, προερχόμενος από τους "Σπαρτιάτες", Κωνσταντίνου Φλώρου για βιαιοπραγία σε βάρος του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένου στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας