Πολιτική

Εκλογές 2023: Ποιο κόμμα ψήφισαν όσοι το αποφάσισαν τις τρεις τελευταίες ημέρες

Τα exit poll δείχνουν ευρεία νίκη της ΝΔ, ενώ το κόμμα Σπαρτιάτες εξασφαλίζει την είσοδό του στη Βουλή. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ωστόσο, παρουσιάζει και το στοιχείο για το πώς ψήφισαν στις εκλογές όσοι αποφάσισαν ποιο κόμμα θα στηρίξουν τις τελευταίες δύο με τρεις μέρες.

Συγκεκριμένα το 18,8% των ερωτηθέντων ψήφισε ΝΔ, ενώ το 16,1% ΣΥΡΙΖΑ. Εντύπωση προκαλεί το 12,7% που συγκεντρώνει το κόμμα Σπαρτιάτες γεγονός που εξηγεί και το μεγάλο ποσοστό που του δίνουν τα Exit poll.

Από εκεί και πέρα ΠΑΣΟΚ επέλεξε το 11,4%, ΚΚΕ το 10,4%, Ελληνική Λύση το 7,4%, ΜεΡΑ25 το 5,8%, Πλεύση Ελευθερίας το 5,3% και τέλος Νίκη το 4,4%.

pos psifisan

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η Κωνσταντοπούλου υπερασπίστηκε τον Καραναστάση με άγρια επίθεση στον Λαζαρίδη: «Γυμνοσάλιαγκα, λέσι, υποκείμενο»
«Γνωρίζει καλά πώς τον έγλειφε και με έγλειφε από την πρώτη στιγμή. Έλεγε "Διαμαντή τιμάς την επιτροπή", "Διαμαντή σε παρακαλώ", "Διαμαντή σε τιμώ", υπάρχουν και μηνύματα»
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου 20
Ένταση στο νοσοκομείο Λαμίας με τον Άδωνι Γεωργιάδη στα εγκαίνια νέου τμήματος
Ο υπουργός Υγείας κάλεσε τους συγκεντρωμένους να σεβαστούν την παρουσία του Μητροπολίτη Φθιώτιδας - «Αν στη θέση του ήταν ένας ιμάμης και ευλογούσε τη Χαμάς, θα τον σέβεστε – γιατί όχι και έναν Ορθόδοξο Μητροπολίτη;»
Σκηνικό έντασης στα εγκαίνια του νέου Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας
29
Η απάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου στις κυβερνητικές πηγές – «Η απόλυτη πλειοψηφία δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 75»
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος απαντά σημείο προς σημείο σε όσα ανέφεραν οι κυβερνητικές πηγές για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε στη ψηφοφορία για τον ΟΠΕΠΕΠΕ
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος