Πολιτική

Εκλογές Κεντροαριστερά: Υποψήφιοι τυπώνουν δικά τους ψηφοδέλτια!

Οξυμένα είναι τα πνεύματα λίγες ημέρες πριν τις εκλογές ηγεσίας του νέου προοδευτικού φορέα της Κεντροαριστεράς. Αφορμή, οι καταγγελίες στην Επιτροπή Αλιβιζάτου για διακίνηση ψηφοδελτίων από υποψηφίους.

Ονόματα δεν αναφέρονται αλλά όλα αυτά συμβαίνουν και λίγες ώρες πριν από τη δεύτερη τηλεμαχία των υποψηφίων.

Σε ανακοίνωσή της, η Επιτροπή επιβεβαιώνει τις σχετικές πληροφορίες. Σύμφωνα με αυτές, «αρκετοί υποψήφιοι στις εκλογές της 12ης Νοεμβρίου για την ανάδειξη του επικεφαλής του νέου ενιαίου πολιτικού φορέα εκτυπώνουν (με δική τους προφανώς δαπάνη) μεγάλο αριθμό ψηφοδελτίων για την προσεχή Κυριακή».

«Η Επιτροπή θέλει απλώς να υπενθυμίσει ότι, με ομόφωνη απόφαση που πήρε κατά τη συνεδρίασή της στις 18.10.2017, διατήρησε το δικαίωμα να εκτυπώσει μόνον η ίδια ψηφοδέλτια για τους 2 γύρους της εκλογής. Και τούτο, όχι μόνο για να διασφαλίσει τη μυστικότητα της ψήφου, αλλά κυρίως για να διαφοροποιηθεί από τη γνωστή παλαιοκομματική πρακτική που θέλει τους υποψηφίους να μοιράζουν από πριν στους φίλους τους σταυρωμένα ψηφοδέλτια» τονίζεται στην ανακοίνωση της Επιτροπής Αλιβιζάτου.

Το θέμα σχολιάστηκε και από την πλευρά του Σταύρου Θεοδωράκη, όπου γίνεται λόγος για παλαιοκομματικές μεθοδεύσεις. «Αντί να δούμε μπροστά και να πάμε σε ηλεκτρονική ψηφοφορία, κάποιοι άρχισαν να τυπώνουν ψηφοδέλτια για να τα διακινήσουν σταυρωμένα. Καλώς ήλθατε στη δεκαετία του ’70! Ο παλαιοκομματισμός είναι εδώ. Και από μερικούς, μάλιστα, που τον καταγγέλλουν στα λόγια, αλλά αντιγράφουν τις χειρότερες παραδόσεις του, παραβιάζοντας και τις αποφάσεις της Επιτροπής Αλιβιζάτου» υπογραμμίζεται.

Κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη ανέφεραν ότι «παλαικομματικοί είναι όσοι ήθελαν να είναι περιοριμένος ο αριθμός των καλπών για να μην υπάρχει άνεση συμμετοχής και ψηφοφορίας, καθώς και όσοι τυπώνουν και διακινούν ψηφοδέλτια εκτός των όσων έχουν συμφωνηθεί στην Επιτροπή Αλιβιζάτου».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε με τον Αλ Σίσι για τον πόλεμο Ισραήλ - Ιράν και τη Μονή Σινά: «Να μην υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση»
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη να μην υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή και να ξεκινήσουν άμεσα οι συζητήσεις μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων μερών
Κυριάκος Μητσοτάκης Αλ Σίσι 4
Μητσοτάκης σε Τασούλα: Θα στείλουμε πλοία του Πολεμικού Ναυτικού έξω από τα χωρικά ύδατα της Λιβύης για αποτροπή μεταναστών
«Δεν θα κάνουν κουμάντο οι διακινητές για το ποιος μπαίνει στην Ελλάδα» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Θα θέσει το ζήτημα και στη Σύνοδο Κορυφής
Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κώστα Τασούλα με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, 46
Προβληματισμός στο ΠΑΣΟΚ με την τακτική της κυβέρνησης για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή: Ζητά παρεμβάσεις μέσω της ειρήνης
Την έντονη ανησυχία του για τις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή, μετά το χτύπημα των ΗΠΑ στο Ιράν, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης,...
Νίκος Ανδρουλάκης